מסעדות פתוחות לראות, לגעת, להריח, לטעום

אודות

הכל התחיל בשנת 2013…

הפסטיבל הקולינרי האורבני החל את דרכו לפני כחמש שנים בתל אביב-יפו.

אחרי אינספור בילויים עם משפחה וחברים, כמפיקה בעברי ובנשמתי וסקרנית מטבעי, ידעתי שבכדי שהמנה תגיע לשולחן "מצולחתת" כל כך יפה, במטבח מתחוללת כנראה מיני מלחמת עולם… אז יצאנו לבדוק מה קורה מאחורי הקלעים של עולם הקולינריה הלוהט והמסעיר של העיר, רק שלגמרי לא היה ברור שהשפים והמסעדנים יסכימו לפתוח לנו את הדלת.

נפגשנו עם השפים המובילים, שפתחו לנו צוהר להצצה אל המטבחים שלהם ובעיקר לליבם הרחב. סיירנו בשווקים, התנסינו בהכנת מנות דגל וטעמנו מחיי היום יום של המסעדות הכי מוכרות ואהובות. המפגש הבלתי אמצעי עם שפים, מסעדנים, בשלנים ויצרני חומרי גלם גירה ומשך אליו אלפי משתתפים. תוך שנים ספורות גדל מספר המסעדות ובתי העסק המשתתפים מ-20 ועד למעלה מ-80 והעיסוק באמנות האוכל והבישול התרחב אל מעבר לגבולות המטבח. אחרי ארבע שנים בהן נערך בתל אביב-יפו, עלה בשנת 2016 הפסטיבל לראשונה לירושלים. הגעתו לבירה אפשרה לנו להרחיב את מתכונתו ולחגוג את החיבור בין המגוון התרבותי שמאגדת בתוכה העיר והרבדים הרבים שטומנת בחובה הקולינריה, כאמנות וכדרך חיים.

לצד ההזדמנות הנדירה להיכנס אל מאחורי הקלעים של עולם  ייחודי זה, מגיש כיום הפסטיבל מגוון אירועים חד פעמיים הנעים בין אוכל לתרבות ומה שביניהם – אמנות, חברה, הגות, חדשנות, טקסיות וכמובן, אכילה מלאת תשוקה – אירועים שיוצאים מהמטבחים ומשתלטים על כל פינה בעיר המארחת – תל אביב, ירושלים ובהמשך גם מחוץ לישראל (חכו לעדכונים…). שפים, ארטיזנים, אמנים רב תחומיים, מייקרים, אנשי רוח ותרבות ואושיות קולינריה מקומיות – כולם לוקחים חלק במסע שלנו ומובילים אותנו בכל שנה למחוזות חדשים ומפתיעים.

מסעדות פתוחות הוא כבר מזמן לא רק פסטיבל קולינריה אורבני. הוא חלק ממני וחלק מאיתנו. לאירועי מסעדות פתוחות יש המון שותפים לדרך שיפורטו בהמשך אבל לפני כולם מסעדות פתוחות הוא מפעל משותף זוגי ומשפחתי, פרויקט בו לוקחים חלק פעיל דוד בעלי יחד עם יונתן, דנה ועומר ילדי האהובים וכל המעגל הקרוב והרחב שמקיף אותי, תומך ועוזר, טועם ומפרגן.

אירועי מסעדות פתוחות יתקיימו בפעם הבאה בירושלים ב14-11 בנובמבר, 2017.

חלק מהמפגשים מתקיימים גם בשפה האנגלית.

האירועים מתקיימים בשיתוף מוסדות תרבות ירושלמים, שפים, יצרני חומרי גלם ומסעדות מהשורה הראשונה וכן יוגורט דנונה של שטראוס וחברת סיטיפס – הרכבת הקלה בירושלים ובשיתוף אלסטום, חברת הרכבות הצרפתית שסיפקה את המערכות והקרונות לפרויקט ומבצעת את תחזוקתן.

בואו לבלות איתנו, מובטחת לכם חוויה חד פעמית של תשוקה, טעמים וריחות ייחודיים!

שלכם,

מרב אורן

יזמת מסעודת פתוחות

** רכישת הכרטיסים תתבצע כאן באתר החל מה-17.10.17 **

תודות לכל מי שעוסק במלאכה:

ניהול ופיתוח עסקי – עדי דניאל

אוצרות תוכן – כרמית יוכפז

עיצובים וגרפיקה – לנה עצבה

שיווק ומדיה חברתית – רוית חבקוק

קופי וכתיבה – ליבי שוורץ

משרד יחסי ציבור – בת כהן שרון כתב תקשורת

פיתוח אתר – Websuit

עיצוב אתר – מיכל סדובניק

ליווי וייעוץ משפטי – משרד יגאל ארנון