בית הנסן | לא על הקוגל לבדו

מנחה- טלי פרקש

פאנל יזמיות קולינריה חרדיות

על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על אוכל חרדי? אם כל מה שעולה לכם בראש זה קוגל, קרפלעך וגפילטע פיש – תחשבו שוב!

המהפכה הקולינרית המתמשכת שעוברת על העולם, בה האוכל הוא קודם כל חשק ורק אחר כך צורך, בה הרשתות החברתיות מאפשרות החלפת מתכונים, טיפים וחוויות – אינה פוסחת גם על מה שעד לא מזמן נתפס כמטבח של העולם הישן. כזה שנתקע מאחור בצבעים, בטעמים ובסגנון. מי שיזדמן לקבוצת הפייסבוק 'פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות' קרוב לוודאי יופתע לראות דיונים ערים של עשרות אלפי חברים עם תשוקה אמיתית לאוכל. יש כאן דיונים על מסעדות מומלצות, סוגי יין שכדאי לשלב עם מנות כאלה ואחרות ואיפה מוצאים בחו"ל אוכל כשר טעים. הכי רחוק שיש מקוגל, וזהו רק סימפטום אחד של המגמה. יחד איתו תמצאו עמודי אינסטגרם, ערוצי יוטיוב, סדנאות ומגזיני אוכל. עוד ועוד נשים חרדיות, פודיז בנשמה, פועלות למען שינוי התפיסה והשיח על אוכל כשר בארץ וכדי לשים את האוכל הכשר בחזית הקולינריה הישראלית.

במפגש מיוחד בין פסטיבל "מסעדות פתוחות" לקבוצת 'פודוס – פודי'ז שומרי כשרות' נפגיש בין נשים יזמיות בעולם הקולינריה החרדי המתפתח לשיחה על השינויים והתמורות בעולם זה מזווית נשית יזמית. איפה מתבטאים השינויים? איך הם משפיעים על המטבח הביתי ואיך משפיעים על עולם המסעדנות? כיצד משפיעים שינויים אלה על עולם התרבות החרדי? ומה טומן בחובו העתיד? כל זאת דרך נקודת מבט אותנטית וישירה על התרבות והקולינריה החרדית.

משתתפות:
תהילה סיטון, יזמת בעולם הקולינריה, עורכת מגזין האוכל 'טעימות' ומנהלת קהילת הפייסבוק 'פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות'.
אפרת ליבפרוינד, שף-קונדיטורית. בוגרת מוסדות יוקרתיים לקונדיטוריה בחו"ל. מנהלת מגמת קונדיטוריה בדן גורמה תל אביב, בעלת קונדיטוריית בוטיק, כותבת ספרי בישול ומרצה ברחבי העולם במגוון תחומי הגסטרונומיה.
מלכי אדלר, קונדיטורית מובילה בוגרת מוסדות לקונדיטוריה. בעלת קונדיטוריית בוטיק, כותבת למגזיני אוכל, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות ומעבירה סדנאות לקונדיטוריה עילית.
מורן פינטו, שפית ובעלת קייטרינג גורמה, עורכת מדור האוכל באתר 'כיכר השבת', אושית אינסטגרם ויוטיוב.
מיכל זילברשלג, טבחית וקונדיטורית, מייסדת המותג kosher&tasty, בית לסדנאות בישול, אפיה וערבי אירוח.
מנחה: טלי פרקש, עיתונאית Ynet יהדות, מרצה, פובליציסטית ופעילה חברתית.

קרדיט לצילום אפרת ליברפרוינד: שירן כרמל, קרדיט ליצלום מלכי אדרי: איתן וכסמן

* האירוע הוא ללא תשלום בהרשמה מראש כאן באתר

אודות המקום

בית הנסן נבנה ב-1887 כבית מחסה לחולי צרעת על ידי הקהילה הפרוטסטנטית בעיר. מתכנן הבניין היה האדריכל הגרמני קונרד שיק. ב-1950נרכש המתחם על ידי הקרן הקיימת לישראל, והוסיף לשמש בייעודו המקורי. ב-2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו ושימורו. ב-2014, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, המבנה ההיסטורי המרשים נפתח לציבור בניהול הרשות לפיתוח ירושלים, כמרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה. בייעודו החדש משמש בית הנסן מקום למגוון פעילויות, הכוללות תערוכות, הקרנות סרטים, כיתות אומן, הרצאות ומעבדות יצור מתקדמות. בנוסף לאלה, פועלות במתחם קבוצות מחקר,ואמנות שונות בתחומי העיצוב והטכנולוגיה כמו קולקטיב האמנים מעמותה, המיזם לקולנוע וטלוויזיה, טולבוקס, מגזין ערב רב, ארגון פיקו מייקרס וכן, תכניות התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]

החיים הם כמו קופסת שוקולדות

קרם פסיפלורה, מלח ים, סברס, ליצ'י ואפילו בזיליקום. שוקולד מריר, חלב ואפילו לבן. כשפורסט גאמפ הוציא לאוויר העולם את אחד הציטוטים הקולנועיים המפורסמים ביותר, אפילו הוא לא ידע שהאפשרויות הן כל כך רבות. כאלה הם הפרלינים של יער הקקאו של יערה קלמנוביץ', מלאי הפתעות שמשמחות את הבטן והלב. תמיד מתחדשים, מרגשים ומסקרנים. הצטרפו אל השוקולטיירית […]