לא על הקוגל לבדו

13.11

איפה גדליהו אלון 14, ירושלים, ישראל

מנחה- טלי פרקש

בית הנסן

פאנל יזמיות קולינריה חרדיות על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על אוכל חרדי? אם כל מה שעולה לכם בראש זה קוגל, קרפלעך וגפילטע פיש – תחשבו שוב! המהפכה הקולינרית המתמשכת שעוברת על העולם, בה האוכל הוא קודם כל חשק ורק אחר כך צורך, בה הרשתות החברתיות מאפשרות החלפת מתכונים, טיפים וחוויות – אינה פוסחת גם […]

פאנל יזמיות קולינריה חרדיות

על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על אוכל חרדי? אם כל מה שעולה לכם בראש זה קוגל, קרפלעך וגפילטע פיש – תחשבו שוב!

המהפכה הקולינרית המתמשכת שעוברת על העולם, בה האוכל הוא קודם כל חשק ורק אחר כך צורך, בה הרשתות החברתיות מאפשרות החלפת מתכונים, טיפים וחוויות – אינה פוסחת גם על מה שעד לא מזמן נתפס כמטבח של העולם הישן. כזה שנתקע מאחור בצבעים, בטעמים ובסגנון. מי שיזדמן לקבוצת הפייסבוק 'פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות' קרוב לוודאי יופתע לראות דיונים ערים של עשרות אלפי חברים עם תשוקה אמיתית לאוכל. יש כאן דיונים על מסעדות מומלצות, סוגי יין שכדאי לשלב עם מנות כאלה ואחרות ואיפה מוצאים בחו"ל אוכל כשר טעים. הכי רחוק שיש מקוגל, וזהו רק סימפטום אחד של המגמה. יחד איתו תמצאו עמודי אינסטגרם, ערוצי יוטיוב, סדנאות ומגזיני אוכל. עוד ועוד נשים חרדיות, פודיז בנשמה, פועלות למען שינוי התפיסה והשיח על אוכל כשר בארץ וכדי לשים את האוכל הכשר בחזית הקולינריה הישראלית.

במפגש מיוחד בין פסטיבל "מסעדות פתוחות" לקבוצת 'פודוס – פודי'ז שומרי כשרות' נפגיש בין נשים יזמיות בעולם הקולינריה החרדי המתפתח לשיחה על השינויים והתמורות בעולם זה מזווית נשית יזמית. איפה מתבטאים השינויים? איך הם משפיעים על המטבח הביתי ואיך משפיעים על עולם המסעדנות? כיצד משפיעים שינויים אלה על עולם התרבות החרדי? ומה טומן בחובו העתיד? כל זאת דרך נקודת מבט אותנטית וישירה על התרבות והקולינריה החרדית.

משתתפות:
תהילה סיטון, יזמת בעולם הקולינריה, עורכת מגזין האוכל 'טעימות' ומנהלת קהילת הפייסבוק 'פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות'.
אפרת ליבפרוינד, שף-קונדיטורית. בוגרת מוסדות יוקרתיים לקונדיטוריה בחו"ל. מנהלת מגמת קונדיטוריה בדן גורמה תל אביב, בעלת קונדיטוריית בוטיק, כותבת ספרי בישול ומרצה ברחבי העולם במגוון תחומי הגסטרונומיה.
מלכי אדלר, קונדיטורית מובילה בוגרת מוסדות לקונדיטוריה. בעלת קונדיטוריית בוטיק, כותבת למגזיני אוכל, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות ומעבירה סדנאות לקונדיטוריה עילית.
מורן פינטו, שפית ובעלת קייטרינג גורמה, עורכת מדור האוכל באתר 'כיכר השבת', אושית אינסטגרם ויוטיוב.
מיכל זילברשלג, טבחית וקונדיטורית, מייסדת המותג kosher&tasty, בית לסדנאות בישול, אפיה וערבי אירוח.
מנחה: טלי פרקש, עיתונאית Ynet יהדות, מרצה, פובליציסטית ופעילה חברתית.

קרדיט לצילום אפרת ליברפרוינד: שירן כרמל, קרדיט ליצלום מלכי אדרי: איתן וכסמן

* האירוע הוא ללא תשלום בהרשמה מראש כאן באתר

אודות המקום

בית הנסן נבנה ב-1887 כבית מחסה לחולי צרעת על ידי הקהילה הפרוטסטנטית בעיר. מתכנן הבניין היה האדריכל הגרמני קונרד שיק. ב-1950נרכש המתחם על ידי הקרן הקיימת לישראל, והוסיף לשמש בייעודו המקורי. ב-2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו ושימורו. ב-2014, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, המבנה ההיסטורי המרשים נפתח לציבור בניהול הרשות לפיתוח ירושלים, כמרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה. בייעודו החדש משמש בית הנסן מקום למגוון פעילויות, הכוללות תערוכות, הקרנות סרטים, כיתות אומן, הרצאות ומעבדות יצור מתקדמות. בנוסף לאלה, פועלות במתחם קבוצות מחקר,ואמנות שונות בתחומי העיצוב והטכנולוגיה כמו קולקטיב האמנים מעמותה, המיזם לקולנוע וטלוויזיה, טולבוקס, מגזין ערב רב, ארגון פיקו מייקרס וכן, תכניות התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

בחירת היינן

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה  יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש […]

מה ילדים אוהבים לאכול?

"הכבש השישה עשר"- שעת סיפור וארוחת ערב לילדים "אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה וארטיק וסוכריות ותות גינה" (מתוך: "הכבש השישה עשר", מילים: יהונתן גפן) יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ומה קורה במשולש ברמודה? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים […]

בין טוניס לפלרמו

מפגש, שיח וארוחה עם שורשים יהודיים בערב אחד בקפה משק עפאים נגיש ונדבר אוכל טוניסאי, זהות ים תיכונית, יהודית ומה שביניהם. ארוחה עם שורשים יהודיים, שורשים של הגירה בין טוניסיה למרסיי, בין פלרמו לליוורנו ובחזרה לטוניסיה. שיתוף פעולה של חן קורן, אשת אוכל ירושלמית המארחת סדנאות וארוחות בשוק מחנה יהודה ורפרם חדד, אמן פלסטי וחוקר אוכל יליד תוניסיה, שחי על הים […]