ביתא - אומנות חברה ועיר | Follow Your Dreams – איך אלפי עוקבים באינסטגרם מגשימים לקונדיטור אחד חלומות

אלון שאבו

ללא עלות

עבור מיליוני משתמשים בעולם אינסטגרם היא עוד אפליקציה או תחביב, חלק הפכו אותה למקצוע, אך עבור הקונדיטור אלון שבו היא פלטפורמה להגשמת חלומות. במפגש, ינסה שבו להמחיש כיצד הפעילות שלו ברשת הכווינה אותו, עודדה אותו ליצור, להתפתח ולהגשים חלומות.

שבו הוא שף קונדיטור, מנחה סדנאות פטיסרי ויועץ קולינרי שניהל את הקונדיטוריה במסעדת שולחן ובמסעדת חדר האוכל. הוא גם מה שמכנים היום תופעת רשת ולייתר דיוק, אושיית אינסטגרם עם חשבון של כמעט למעלה מ-14.5 אלף עוקבים שמזילים ריר על כל תמונה שהוא מעלה ונוהרים לכל סדנא שהוא מעביר.

שבו יחלוק אתכם את אסטרטגיית השיווק שלו המבוססת על נתונים וסטטיסטיקות, זוויות צילום, בחירת מרכיבים למנות ועוד; יסביר מה הם האתגרים היום-יומיים ביצירת תוכן חדש לעוקבים וכיצד מייצרם עבורם ערך אמיתי. בהרצאתו ב"ביתא", הוא ייקח אתכם לתוך נבכי התהליך וישתף אתכם בתובנות שהובילו אותו ליצור קהילה נאמנה של עוקבים המגיעים לסדנאות ואירועים שונים – מבלי שטעמו מעולם מנה אחת שהכין.

אודות המקום

 "ביתא" – בית חדש לאומנות בירושלים המתמקד ביחסים בין אומנות חברה ועיר. "ביתא", הממוקם במבנה סיידוף ההיסטורי ברחוב יפו ובשכנות לשוק מחנה יהודה, הינו מרכז אמנות עירוני של המחלקה לאמנות פלסטית, אגף תרבות ואמנויות ירושלים המהווה בית פעיל לאמנות עכשווית ומרכז לתיירות אמנותית בירושלים. המרכז מהווה פונקציה עירונית חדשנית המפגישה בין אנשי רשות, אמנים, חוקרים ותושבים, ומשמש כמקום לשיח, כבסיס ליצירת שיתופי פעולה וכמנוע לעשייה. הפעילות במקום מתמקדת בסיורי אמנות, טיפוח וקידום יוזמות אמנותיות וחיזוק מוקדי האמנות בסביבה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה. בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות האומנות המעוררות […]

אמנות האוכל והאירוח

אמנות האוכל, היא תורה מורכבת, סובייקטיבית ומתפתחת. כל שף מביא לשולחן את חזונו ואת המגע האישי הייחודי שלו וכל סועד נתון להשפעה אחרת ולחוויה אישית. כשאין גבולות, איך בוחר שף באיזו דרך לצעוד? כיצד הוא יוצר טביעת אצבע קולינרית שהסועד לא יישכח? כיצד מרכיבים כמו שירות, אסתטיקה, טעם, גודל, אווירה ונגישות יוצרים חזון קולינרי? באמצעות […]

סיפורים מהפתיליות של "עזורה" – סיור בשוק וסדנת בישול

מסעדת "עזורה" במחנה יהודה, שהוקמה ב-1952 על ידי עזרא שרפלר, שייכת לדור המייסדים של השוק. מסוג המקומות שעיצבו את דמותו של השוק והפכו למוסדות מיתולוגיים שהזמן לא הצליח לשחוק את יחודיותם. הצטרפו אל בנו של שרפלר, שבי, לחוויה מתמשכת שתתחיל בקפה של בוקר ומשם לסיור בשוק עם מי שגדל בו וחי אותו. אחר כךתמשיכו לסדנא […]