כנסיית יוחנן בהרים | ת'ארוחת דאלי – La Diner de Gala

נדב מלין

אתם ודאי מכירים היטב את יצירות האמנות הסוריאליסטיות של סאלבדור דאלי, צירוף של תמונות חלום ביזאריות ומלאות דמיון. השעונים הנמסים ב"התמדתו של זיכרון", גופי הענק המפורקים ומעוותים ב"מדונה של פורט ליגאט" וב"מטמורפוזה של נרקיסוס" והזיות אמנותיות רבות אחרות. הוא צייר, כתב אופרה, פיסל ואפילו יצר סרט דיסני. אך האם ידעתם שהאמן בעל השפם המפורסם הוציא לאור גם ספל בישול?
דאלי היה פודי אמיתי, מעריץ נלהב של אוכל. ב-1973 פרסם את ספר הבישול – ׳הארוחות של גאלה׳ ספר רווי מתכונים ואיורים לא שגרתיים ששאבו השראה מהסעודות המפוארות שדאלי ואשתו גאלה ערכו לחבריהם. "ביצים בנות אלף שנים" או "צלופח השמש העולה" – כמו באמנות הפלסטית שלו כך גם באוכל שהכין ואהב: כמה שיותר סוריאליסטי, כמה שיותר פרוע, כמה שיותר מוגזם, אוכל שמטשטש לחלוטין את הגבולות בין האמנות האכילה לזו המוצגת.

לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות" אנחנו פותחים לכם צוהר לעולם המופרע של דאלי: בכנסייה העתיקה על ראש הגבעה הצפונית של עין כרם יארח אתכם השף נדב מלין -"לואיזה" – לסעודה בהשראת האמנות וספר הבישול של האמן הגאון, כזו שמתעלה כל הפנטזיות הכי פרועות שלכם… תפריט בן 10 מנות באופני הגשה שונים – טאפסים, מנות חלוקה, מנות עיקריות, טעימות ועוד – שישבשו את התודעה הקולינרית שלכם. בין סוריאליזם לארוטיקה, בין אסתטיקה לשיגעון – כל מנה היא יצירת אמנות, כזו שתרצו לתלות על הקיר אבל לא תוכלו להתאפק שלא לאכול, כזו שתהפוך את האינסטגרם שלכם להרבה יותר מעניין ותעורר את בלוטות הטעם שלכם. הביצים המפורסמות מציוריו של דאלי, כמו גם מספר הבישול שלו, קיבלו כאן גרסא מוקצנת עם "ביצי שטן" ממולאות בביצי סלמון, אויסטרים אמיתיים עם פנינים מדומיינות, מקיאטו של ירקות שורש ופואה גרא, קינוח על מראה ואפילו הצייר ג'יוזפהארצ׳ימבולדו (שיצר דיוקנאות עשויים ציורי פירות, ירקות וצמחים) שיזכה כאן לכבוד במנה שתוגש על מסגרת תמונה ועוד הפתעות שנעות בין דמיון למציאות…

בואו על קיבה ריקה ועם סוללות טלפון מלאות – כי אף אחד לא יאמין לכם כשתספרו…

* התפריט הינו תפריט קבוע ולא ניתן לשינויים.
* התפריט אינו כשר
* למידע נוסף ניתן ליצור קשר עם משרד קייטרינג לואיזה בטלפון 02-5337120

רקע –
מסע מעורר מחשבה לפריז הוא שהביא את נדב מלין להחלטה לשלב בין שתי אהבותיו הגדולות – אמנות ואוכל. כשהוא משוטט בין הגלריות והמסעדות, המוזאונים ושווקי האוכל של עיר האורות, חיפש מלין איך ליצור ולהגיש ארוחות שהן יצירת אמנות. הרעיון היה ליצור תפריט שיעורר רגשות ויאתגר את המחשבה והתפיסה של מושג הארוחה מעבר לתבניות הרגילות והמוכרות – ובתוך כך יגביר את החוויה הקולינרית.

ב"קייטרינג לואיזה" בראשות השף נדב מלין, יוצרים כבר קרוב לשני עשורים קולינריה ישראלית ייחודית במטבח הממוקם באיזור הכפרי של הרי יהודה, בינות עצי זית עתיקים וגן ירק שופע עשבי תיבול וצמחייה מקומית. הקייטרינג מתמחה במתן פתרונות קולינריים בלתי שגרתיים ובניית אירועים המשלבים תוכן, חוויה, אווירה, עיצוב ושירות. תוך מתן דגש על יצירה מקומית, שמירה על איכות הסביבה, צרכנות מוסרית ושימוש בחומרי גלם אורגניים, טריים ומקומיים.

קרדיט לצילום: אור קפלן

אודות המקום

כנסיית 'יוחנן בהרים' היא כנסייה קתולית בעין כרם, השייכת למסדר הפרנציסקני. הכנסייה מציינת את מערת הולדתו של 'יוחנן המטביל'. המתחם כולל חצר גדולה, המעוטרת באריחי קרמיקה, שעליהם תפילת ה"בנדיקטוס" בשפות שונות; כנסייה צלבנית גדולה; מנזר גברים; בית ההארחה Casa Nova; וממצאים ארכאולוגיים מתקופות שונות. הכנסייה הצלבנית, הפועלת עד היום, נבנתה בפסגת גבעה, במקום בו שכן מקדש לאלה וונוס בתקופה ההלניסטית. ממצאים מתקופה זו, כולל שברי פסלים, נתגלו בחפירה ארכאולוגית שנערכה במקום בראשית שנות ה-40 של המאה הקודמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עם הקוסקוס והסרפן

70 שנות אופנה וקולינריה ישראלית "האופנה של עם אינה פרי מקרה. היא נובעת מתחושת הסגנון של העם, מאקלים מולדתו, מן הצרכים המעשיים של אורח חייו היומיומיים, מחומרי הגלם הגדלים והמעובדים בנוף ארצו"(פיני לייטרסדורף) השף אסף גרניט ונגה אליאש-זלמנוביץ' מאוצרות התערוכה "מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי" במוזיאון ישראל, מבשלים ומדברים על הקשר בין האופנה הישראלית […]

"Fairy Tale"

קוקטיילים וביסים מהאגדות  באגדות, במיתולוגיות, ואפילו בגמרא, החד-קרן הציל מאז ומעולם את הדמיון האנושי, עד כדי כך שהפופולריות שלו רק הולכת וגדלה והוא נותר עוגן לעולם פנטסטי של אושר, שמחה וטוהר. גם כשהתמסחר והפך למרצ'נדייז המבוקש בשוק, שומר היוניקורן על סוד הקסם שלו. תסתכלו עליו ונסו לחשוב מחשבה אחת רעה, אין סיכוי שתצליחו. כעת, לראשונה […]

תאווה לעיניים

במפגש חד פעמי יספרו קרן בר-גיל ושלושה שפים על חיבור בין אוכל ואומנות . קרן בר- גיל, אוצרת אומנות, השיקה בקיץ את ספרה "מדיה מעורבת" , הנראה תחילה כספר מתכונים רגיל אך במבט שני מתגלה שלא כל האוכל ניתן לאכילה וחלק מהמתכונים הם למעשה יצירות אומנות. בספר תמצאו אושיות קולינריות בולטות כגון ניר צוק, ננה […]