כנסיית יוחנן בהרים | ת'ארוחת דאלי – La Diner de Gala

נדב מלין

אתם ודאי מכירים היטב את יצירות האמנות הסוריאליסטיות של סאלבדור דאלי, צירוף של תמונות חלום ביזאריות ומלאות דמיון. השעונים הנמסים ב"התמדתו של זיכרון", גופי הענק המפורקים ומעוותים ב"מדונה של פורט ליגאט" וב"מטמורפוזה של נרקיסוס" והזיות אמנותיות רבות אחרות. הוא צייר, כתב אופרה, פיסל ואפילו יצר סרט דיסני. אך האם ידעתם שהאמן בעל השפם המפורסם הוציא לאור גם ספל בישול?
דאלי היה פודי אמיתי, מעריץ נלהב של אוכל. ב-1973 פרסם את ספר הבישול – ׳הארוחות של גאלה׳ ספר רווי מתכונים ואיורים לא שגרתיים ששאבו השראה מהסעודות המפוארות שדאלי ואשתו גאלה ערכו לחבריהם. "ביצים בנות אלף שנים" או "צלופח השמש העולה" – כמו באמנות הפלסטית שלו כך גם באוכל שהכין ואהב: כמה שיותר סוריאליסטי, כמה שיותר פרוע, כמה שיותר מוגזם, אוכל שמטשטש לחלוטין את הגבולות בין האמנות האכילה לזו המוצגת.

לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות" אנחנו פותחים לכם צוהר לעולם המופרע של דאלי: בכנסייה העתיקה על ראש הגבעה הצפונית של עין כרם יארח אתכם השף נדב מלין -"לואיזה" – לסעודה בהשראת האמנות וספר הבישול של האמן הגאון, כזו שמתעלה כל הפנטזיות הכי פרועות שלכם… תפריט בן 10 מנות באופני הגשה שונים – טאפסים, מנות חלוקה, מנות עיקריות, טעימות ועוד – שישבשו את התודעה הקולינרית שלכם. בין סוריאליזם לארוטיקה, בין אסתטיקה לשיגעון – כל מנה היא יצירת אמנות, כזו שתרצו לתלות על הקיר אבל לא תוכלו להתאפק שלא לאכול, כזו שתהפוך את האינסטגרם שלכם להרבה יותר מעניין ותעורר את בלוטות הטעם שלכם. הביצים המפורסמות מציוריו של דאלי, כמו גם מספר הבישול שלו, קיבלו כאן גרסא מוקצנת עם "ביצי שטן" ממולאות בביצי סלמון, אויסטרים אמיתיים עם פנינים מדומיינות, מקיאטו של ירקות שורש ופואה גרא, קינוח על מראה ואפילו הצייר ג'יוזפהארצ׳ימבולדו (שיצר דיוקנאות עשויים ציורי פירות, ירקות וצמחים) שיזכה כאן לכבוד במנה שתוגש על מסגרת תמונה ועוד הפתעות שנעות בין דמיון למציאות…

בואו על קיבה ריקה ועם סוללות טלפון מלאות – כי אף אחד לא יאמין לכם כשתספרו…

* התפריט הינו תפריט קבוע ולא ניתן לשינויים.
* התפריט אינו כשר
* למידע נוסף ניתן ליצור קשר עם משרד קייטרינג לואיזה בטלפון 02-5337120

רקע –
מסע מעורר מחשבה לפריז הוא שהביא את נדב מלין להחלטה לשלב בין שתי אהבותיו הגדולות – אמנות ואוכל. כשהוא משוטט בין הגלריות והמסעדות, המוזאונים ושווקי האוכל של עיר האורות, חיפש מלין איך ליצור ולהגיש ארוחות שהן יצירת אמנות. הרעיון היה ליצור תפריט שיעורר רגשות ויאתגר את המחשבה והתפיסה של מושג הארוחה מעבר לתבניות הרגילות והמוכרות – ובתוך כך יגביר את החוויה הקולינרית.

ב"קייטרינג לואיזה" בראשות השף נדב מלין, יוצרים כבר קרוב לשני עשורים קולינריה ישראלית ייחודית במטבח הממוקם באיזור הכפרי של הרי יהודה, בינות עצי זית עתיקים וגן ירק שופע עשבי תיבול וצמחייה מקומית. הקייטרינג מתמחה במתן פתרונות קולינריים בלתי שגרתיים ובניית אירועים המשלבים תוכן, חוויה, אווירה, עיצוב ושירות. תוך מתן דגש על יצירה מקומית, שמירה על איכות הסביבה, צרכנות מוסרית ושימוש בחומרי גלם אורגניים, טריים ומקומיים.

קרדיט לצילום: אור קפלן

אודות המקום

כנסיית 'יוחנן בהרים' היא כנסייה קתולית בעין כרם, השייכת למסדר הפרנציסקני. הכנסייה מציינת את מערת הולדתו של 'יוחנן המטביל'. המתחם כולל חצר גדולה, המעוטרת באריחי קרמיקה, שעליהם תפילת ה"בנדיקטוס" בשפות שונות; כנסייה צלבנית גדולה; מנזר גברים; בית ההארחה Casa Nova; וממצאים ארכאולוגיים מתקופות שונות. הכנסייה הצלבנית, הפועלת עד היום, נבנתה בפסגת גבעה, במקום בו שכן מקדש לאלה וונוס בתקופה ההלניסטית. ממצאים מתקופה זו, כולל שברי פסלים, נתגלו בחפירה ארכאולוגית שנערכה במקום בראשית שנות ה-40 של המאה הקודמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מנות מהאגדות- "מרק דלעת"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "מרק דלעת, המרק הטעים ביותר שאפשר להעלות על הדעת, מתבשל כאן, בבקתה, על-ידי החתול שקלף את הפרי וגם פרס, ועל-ידי הסנאי, שבחש בסיר ובחש ובחש ובחש, ועל-ידי הברוז, שהביא מלחיה ובזק למרק לא הרבה מדי ולא מעט." מתוך הספר "מרק דלעת" מאת הלן קופר, נוסח […]

מנות מהאגדות- "אבא עושה בושות"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "עם הסכין הוא רק נגע יצא ציפוי של שוקולד על השוליים הוא לחץ מילוי מתוק משם קפץ, ואז לרוחב הוא חתכך וקרם ורוד עליו נשפך" מתוך הספר "אבא עושה בושות" מאת מאיר שלו סיפור הילדים המרגש – "אבא עושה בושות" – על אפרים שלמד להעריך […]

FIESTA – מסיבת חורף מקסיקנית

אף פיאסטה מקסיקנית אמיתית אינה שלמה בלי נהרות של מזקל שזורמים לכוסות כמו מים. למרות ההיכרות הטרייה יחסית של הישראלים עם המשקה הלאומי של מקסיקו, האינדיאנים שחיו במרכז מקסיקו גילו את הגרסא המוקדמת של המזקל כבר לפני כ-2,000 שנה. שלא כמו אחותו הקטנה והמפורסמת יותר, הטקילה, המיוצרת אך ורק מאגבה כחולה, את המזקל מכינים מכל […]