הבית העתיק בעין כרם | !It’s Tea Time

שושנה קרבסי

מסיבת תה וסדנא עם "מלכת הריבות" 

האנגלים חוזרים לעין כרם – מסופר כי המקום האהוב על הבריטים לבילוי סאנדיי בתקופת המנדט היה עין כרם. כאן נהגו לפקוד את בתי הקפה ולהתארח בבתי המוכתארים.
במסגרת פסטיבל 'מסעדות פתוחות' תארח אתכם בביתה המשוררת ומספרת הסיפורים שושנה קרבסי. הבית העתיק בעין כרם ישחזר את מסורת מסיבות התה האנגליות. קנקני תה מפורצלן משובח, ספלי פורצלן, מגשי סקונס עם קרם פרש וריבות, רקיקים, בריוש, וסנדוויצ'ונים עם גבינות משובחות וגולת הכותרת ריבות מתוצרת בוטיק הריבות "שושנת עין כרם" הפועל בבית העתיק ובו למעלה מ 100 סוגי ריבות, רטבים ומטבלים, ביניהן ריבות חריפות וריבות נדירות.
במסגרת החוויה תתקיים סדנת ריבה שיכינו האורחים וכל אחד יצא לביתו עם צנצנת ריבה אישית ושיר. סדנת הריבות היא תירוץ לסיפורים מפיה של מספרת הסיפורים שושנה קרבסי שתמתיק את המפגש בסיפוריה. מוזיקה תלווה את המפגש, חגיגת טעמים, ניחוחות והיסטוריה בבית העתיק בכפר. חווית הביקור בבית העתיק עוצרת נשימה, בית מוזיאוני, גת יין קדומה בתחתית, אדריכלות מופתית, וגגות הבית לתצפית.
מומלץ לבוא לבושים ברוח התקופה ולא לשכוח את כללי הנימוס: כששותים תה הזרת מורמת כלפי מעלה. האצילות מחייבת.

בתפריט:
קנקני תה בהגשה אנגלית ובכוסות פורצלן, קפה למי שלא יכול בלי
כריכונים מלכותיים בטעמים: גבינת שמנת וסלמון, כריכוני מלפפונים וחמאה, גבינת עזים עם נגיעות ריבה בטעמים שונים מתוצרת בוטיק הריבות שושנת עין כרם.
מרק דיאנה: המרק שהיה אהוב על הנסיכה דיאנה: קרם גזר וגרעיני דלעת.
שני סוגי סלט: סלט חסות ברוטב סירופ גרניום, ורדים ושבבי שקדים, וסלט עלים ירוקים, עגבניות שרי, סלק אדום, אגסים, אגוזים וגבינה כחולה.

מתוקים –
סקונס אנגליים מוגשים עם קרם פרש, חמאה וריבת גרגרי יער.
בריוש עם ריבה אדומה
עוגת פירות יער – מוגשת עם שמנת חמוצה וקרם פירות יער.
רקיקים מתוקים ומלוחים ומבחר ריבות מתוצרת בוטיק הריבות שבגינת הבית העתיק

ולשתייה – סיידר חם עם יין, קינמון ותפוזים.

קרדיט לצילום: שי דרור

אודות המקום

ביתה העתיק של שושנה קרבסי בעין כרם, שחלקו בן 350 שנה וחלקו נבנה במאה ה-19, הינו בית מוזיאוני בו מתקיימות פעילויות תרבות וקולינריה. חוויה עוצרת נשימה באחד הבתים המרגשים בירושלים, בו גת יין קדומה בתחתית וגגות מרהיבים לתצפית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

תאוות בשרים

סדנת בשרים ארגנטינאים מעושנים ארגנטינה היא המדינה עם צריכת הבשר הכי גבוהה בעולם, ובגלל זה כל ארגנטינאי מרגיש שהוא נולד גרילמן (אסדור). הטקס והמסורת שנבנו סביב הכנת הבשר הם חלק גדול מהתרבות הארגנטינאית. הטקס כולל חוויה של כמה שעות, שיטות שונות של צליה, סוגים שונים של מנגלים (פרישה), זנים שונים של בקר, סוגים של עצים […]

הכניסיני תחת כנפך

טיול קולינרי הנע בין סיפורי זימה לאהבות גדולות מהחיים אנשי "אגדת עין כרם" והשפית הבינלאומית, עתליה עין מור יובילו אותנו בין סיפורים ומאכלים בהשראת רחוב הנביאים שהצית את דמיונם של הירושלמים מתחילת המאה העשרים. ניפגש בכיכר הדוידקה ונחשף לסיפור אהבה בין הציירת הגדולה אירה יאן ובין המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. מה הם אכלו בליל […]

בראנץ' טאפסים

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר […]