קונדיטוריה דוד לאור | La Nuit des Croissants

קונדיטור דוד לאור

חגיגת קרואסונים לילית

טפטוף הגשם הסתווי על החלון העיר אתכם משינה מתוקה. עלים כתומים ממלאים את המדרכה, חלקם נסחפים עם מי הסיין. ניחוחות החמאה ממלאים את הרחוב. בקונדיטוריה האהובה עליכם ניצבים בויטרינה בשורות מסודרות אינספור קוראסונים, עננים אווריריים של בצק ממולאים בקרם שקדים, גבינה ובחלומות. ואתם? מאושרים שהצלחתם לקום מספיק מוקדם לפני שיגמרו… אם יש פנטזיית אוכל חוצת גבולות – היא חייבת להיות זו! לא בכדי הקרואסון הוא אחד המאפים המוכרים, האהובים והנמכרים ביותר בעולם. גם כשמוגש, כראוי, נטול כל מילוי הוא עוטף בתוכו פנטזיה על פריז החלומית, על הבניינים, האנשים ומשב הרוח הקריר.

בערב קסום למכורים בלבד תתנו קפיצה קטנה לפריז ותגשימו פנטזיה. לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות", השף קונדיטור דוד לאור, פותח את שערי המאפייה הקסומה שלו בקסטל – after hours! כשהרחוב שומם והשמיים נזרעים בכוכבים – בפנים רק מתחילה המסיבה האמיתית. עגלות עמוסת קרואסונים טריים בכל מילוי שתוכלו להעלות על דעתכם, יחכו רק לכם שתטעמו ותתמכרו. פשוט גשו וקחו, בלי חשבון. תוכלו גם להציץ על צוות המטבח בעודו טורח על מאפים אלוהיים שיצטרפו עוד רגע למסיבה. את האווירה נחמם עם פופ צרפתי מקפיץ ואם זה לא יספיק לכם, גרגרנים שכמותכם, תוכלו לרכוש ממגוון הפטיפורים ומוצרי הפרמיום שמכינים במקום.

* שתייה ע"פ בחירתכם מהתפריט, בתוספת תשלום במקום

קרדיט לצילום: נמרוד גנישר

 

אודות המקום

בלב אזור התעשייה של הקסטל מסתתרת קונדיטוריה צרפתית קלאסית, המתמחה במאפי בוקר צרפתיים הנאפים מדי בוקר במקום. בנוסף מציע המקום הקסום של דוד לאור מגוון עוגות ופוטיפורים הנאפים ממיטב חומרי הגלם בשיטות עבודה מסורתיות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

החוויה הכורדית

אירוח כורדי וסדנת הכנת קובות הבשלנית ומספרת הסיפורים דליה חרפוף תקבל אתכם בבית האבן המיוחד שלה לצלילי מוסיקה כורדית, ריקודים וסיפורים מילדותה. לצד כיבוד קל תשתף אתכם דליה בסיפור משפחתה ובסיפורה האישי במפגש מרגש וקורע מצחוק על תרבות, מסורת ואוכל. הרבה אוכל. אחרי שתתאהבו בדליה (ואנחנו חותמים על זה) תגלגלו יחד איתה קובה ממולא בשר […]

הכניסיני תחת כנפך

טיול קולינרי הנע בין סיפורי זימה לאהבות גדולות מהחיים אנשי "אגדת עין כרם" והשפית הבינלאומית, עתליה עין מור יובילו אותנו בין סיפורים ומאכלים בהשראת רחוב הנביאים שהצית את דמיונם של הירושלמים מתחילת המאה העשרים. ניפגש בכיכר הדוידקה ונחשף לסיפור אהבה בין הציירת הגדולה אירה יאן ובין המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. מה הם אכלו בליל […]

סיפורו של ראמן

סרט, סדנא ומרק  עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק […]