La Nuit des Croissants

14.11

איפה היצירה 12, מבשרת ציון, ישראל

קונדיטור דוד לאור

קונדיטוריה דוד לאור

חגיגת קרואסונים לילית טפטוף הגשם הסתווי על החלון העיר אתכם משינה מתוקה. עלים כתומים ממלאים את המדרכה, חלקם נסחפים עם מי הסיין. ניחוחות החמאה ממלאים את הרחוב. בקונדיטוריה האהובה עליכם ניצבים בויטרינה בשורות מסודרות אינספור קוראסונים, עננים אווריריים של בצק ממולאים בקרם שקדים, גבינה ובחלומות. ואתם? מאושרים שהצלחתם לקום מספיק מוקדם לפני שיגמרו… אם יש […]

חגיגת קרואסונים לילית

טפטוף הגשם הסתווי על החלון העיר אתכם משינה מתוקה. עלים כתומים ממלאים את המדרכה, חלקם נסחפים עם מי הסיין. ניחוחות החמאה ממלאים את הרחוב. בקונדיטוריה האהובה עליכם ניצבים בויטרינה בשורות מסודרות אינספור קוראסונים, עננים אווריריים של בצק ממולאים בקרם שקדים, גבינה ובחלומות. ואתם? מאושרים שהצלחתם לקום מספיק מוקדם לפני שיגמרו… אם יש פנטזיית אוכל חוצת גבולות – היא חייבת להיות זו! לא בכדי הקרואסון הוא אחד המאפים המוכרים, האהובים והנמכרים ביותר בעולם. גם כשמוגש, כראוי, נטול כל מילוי הוא עוטף בתוכו פנטזיה על פריז החלומית, על הבניינים, האנשים ומשב הרוח הקריר.

בערב קסום למכורים בלבד תתנו קפיצה קטנה לפריז ותגשימו פנטזיה. לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות", השף קונדיטור דוד לאור, פותח את שערי המאפייה הקסומה שלו בקסטל – after hours! כשהרחוב שומם והשמיים נזרעים בכוכבים – בפנים רק מתחילה המסיבה האמיתית. עגלות עמוסת קרואסונים טריים בכל מילוי שתוכלו להעלות על דעתכם, יחכו רק לכם שתטעמו ותתמכרו. פשוט גשו וקחו, בלי חשבון. תוכלו גם להציץ על צוות המטבח בעודו טורח על מאפים אלוהיים שיצטרפו עוד רגע למסיבה. את האווירה נחמם עם פופ צרפתי מקפיץ ואם זה לא יספיק לכם, גרגרנים שכמותכם, תוכלו לרכוש ממגוון הפטיפורים ומוצרי הפרמיום שמכינים במקום.

* שתייה ע"פ בחירתכם מהתפריט, בתוספת תשלום במקום

קרדיט לצילום: נמרוד גנישר

 

אודות המקום

בלב אזור התעשייה של הקסטל מסתתרת קונדיטוריה צרפתית קלאסית, המתמחה במאפי בוקר צרפתיים הנאפים מדי בוקר במקום. בנוסף מציע המקום הקסום של דוד לאור מגוון עוגות ופוטיפורים הנאפים ממיטב חומרי הגלם בשיטות עבודה מסורתיות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ולנו יש פלאפל

אין יותר ישראלי מפלאפל כמו שאין יותר ישראלי מהויכוח ארוך השנים – איפה נמצא הפלאפל הכי טעים בארץ? בירושלים כמובן! אבל גם כאן, ההכרעה לא קלה. הכדור הזהוב הפך זה מכבר לסמל ולסנדוויץ' הכי ישראלי שיש – פשוט, טעים ומלא טעמים שממלאים כל אחד בדרכו את הגוף והנפש. הצטרפו אלינו למשימה לאומית בבירור מהו הפלאפל […]

Shaken, not stirred

ערב קוקטיילים בהשראת תקופת המנדט בשנות ה-30 של המאה הקודמת היה הקזינו המפואר בשוק הגרוזיני מקום מפגש סוער. קצינים בריטים שלגמו וויסקי וג'ין כמו מים ומאדאמז מגונדרות לבושות משי בוהק, מעשנות סיגריה עם פומית. הם התלבשו הכי טוב, ידעו הכי טוב איזה משקה להזמין ומי המשורר הנכון לקרוא. היום, המרצפות המצוירות ופאר העבר נשכחו אבל […]

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]