תמול שלשום | 100% טחינא

מיכל מלמד

ללא עלות

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר

אין כמעט בית שלא מחזיק אותה על מדפי המטבח, אין כמעט מסעדה או בית קפה שלא משתמשים בה ובלעדיה אין ארוחה ישראלית שלמה. מה כל כך מיוחד בטחינה שהפך אותה ליהלום שבכתר הבישול הישראלי?

את חייה של מיכל מלמד שינתה מחית זרעי השומשום מקצה לקצה. מלמד, ילידת ירושלים, נטשה לפני 6 שנים את עבודתה כפסיכולוגית קלינית ופצחה בדרך ארוכה ופתלתלה, בסופה הפכה ליצרנית הטחינה הייחודית – 'טחינא'. ה'טחינא' מוגדרת בפי מביני עניין כטחינה הבריאה ביותר וזוכה לביקורות נלהבות בארץ ובחול. תהליך המחקר וההקמה ארך 5 שנים וכלל לימוד מעמיק של השומשום ותכונותיו, היכרות עם שיטות מסורתיות ופיתוח וייצור מכונות שיענו על דרישות תהליך הייצור השונה.

במפגש נעשה כבוד לחומר הגלם ממנו הכל מתחיל – השומשום. למרות הפופולריות העצומה של  הטחינה, מעטים מכירים את הצמח עצמו: כיצד הוא נראה? ידעתם שנהוג להכין מפרחיו או דה קולון? איך מגדלים את הצמח? מה ההיסטוריה שלו ואיך הגיע למעמד של מזון על? ובכלל – איך מייצרים טחינה ו'טחינא' בפרט? על הדרך, תחלוק איתכם מלמד את סיפורה האישי השזור בסיפור הטחינה – על הדרך שעברה, על יזמות ועל מסלול החיים שהשתנה לו.

שעות הפעילות: 14:00-15:30

 

אודות המקום

תמול שלשום, מוסד ירושלמי, קפה מסעדה וחנות ספרים בשכונת נחלת שבעה, נוסד בשנת 1994 בבניין בן יותר ממאה שנה, ונקרא על שם סיפורו של חתן פרס נובל לספרות ש"י עגנון. גאוותנו, בנוסף לשקשוקה עטורת השבחים, לפסטות ולקינוחים, היא בהיותנו מקום מפגש לאוכלוסיות שונות בעיר, לשיחה טובה ואווירה ירושלמית קסומה כתמול שלשום. המסעדה כשרה, חלבי בהשגחת הרבנות ירושלים, חלב ישראל, עלים מהדרין עם משגיח במקום. במסעדה מתקיימים אירועי ספרות ותרבות כל העת, ואנו גאים לארח את מיטב היוצרים שבקשת הספרות ,השירה, המוסיקה והאמנות בארץ ובעולם. כל הספרים בחנות הינם למכירה. ספר האהבות של תמול שלשום בהוצאת המסעדה מספר חלק (קטן...) מסיפורי האהבה המרגשים שהתרחשו בין כתלינו. מחצית מכל הרווחים ממכירת הספרים מיועדת לעמותת סיפור חוזר היוצרת מקומות עבודה לבעלי מוגבלויות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

100% טחינא

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר אין כמעט בית שלא מחזיק אותה על מדפי המטבח, אין כמעט מסעדה או בית קפה שלא משתמשים בה ובלעדיה אין ארוחה ישראלית שלמה. מה כל כך מיוחד בטחינה שהפך אותה ליהלום שבכתר הבישול הישראלי? את חייה של מיכל מלמד שינתה מחית זרעי השומשום מקצה לקצה. מלמד, ילידת ירושלים, […]

עין כרם – טבע, אהבה ואוכל

כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדימיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. נצא לסיור בגן העדן עלי אדמות לצידה של אפרת גיאת, שהגיעה מהעיר לכפר בעקבות האהבה והתאהבה גם בטבע. […]

עיר הבירה – סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל

עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. החל מהיכרות עם חומרי הגלם, […]