ליד-ה | "תעשה לי מחניודה TO-GO"

אין עוררין על כך שקבוצת "מחניודה" הפכה כבר מזמן לאחד המותגים הירושלמים הכי מצליחים שיש. כזו שפרצה את גבולות עיר הקודש והמדינה וכבשה בסערה את העולם כולו. המסעדה, הנושאת את שמו של השוק, הייתה לאורך השנים למוקד לעלייה לרגל, מקום שעושה המון כבוד למטבח הירושלמי, שואב השראה מהשוק ומפיק מנות עכשוויות ומקוריות שהפכו כל אחת לקאלט בזכות עצמה.

לאחרונה, אחרי שפתחו מסעדות בלונדון ובפריז, חזרו אנשי קבוצת "מחניודה" למקורות ופתחו מעדנייה קטנה ומסקרנת ליד המסעדה המפורסמת – מעדניית "ליד-ה", בפרפראזה לשמו של בית הספר הירושלמי המפורסם שליד האוניברסיטה. זוהי קפסולה קסומה שמזקקת לתוכה את מהותו של שוק מחנה יהודה ושל המסעדה מתוכה נולדה. כאן תמצאו את המנות האגדיות של המסעדה שתוכלו לקחת הביתה, לצד תערובות התבלינים שנרקחות במיוחד עבורכם ואפילו ערכות הכנה בצירוף הסברים כדי שתוכלו להכין בעצמכם מנות "מחניודה" בבית.

במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות" תוכלו להתפנק על שקית המיטב של המעדנייה. ברכישת שובר, תקבלו במקום שקית מעוצבת ובה: שקשוקית, טרשי, קאדה בוכרית (3 יח'), פולנטה, ראגו פטריות, פרמז'ן, שמן כמהין יחד עם מתכון לפולנטה המפורסמת וגם 2 בירות דווידקא להרטיב את הגרון ושובר 30% הנחה לקניה הבאה שלכם במעדניה ואנחנו חותמים שהולכת להיות אחת כזו!

השובר ניתן למימוש בימים ד'-ו' של הפסטיבל (14-16/11), בהתאם לשעות הפעילות של המעדנייה.

אודות המקום

זה היה עניין של זמן והנה זה קרה, בשקט בשקט נולדה לקבוצת "מחניודה" מעדנייה קטנה וחמודה - "ליד-ה" - והיא ממש פה ליד המחנה. בכל יום אפשר לקנות כאן ממבחר מוצרי המסעדה: פסטות מיוחדות, טחינה גולמית ברמות קלייה שונות, תערובות תבלינים של השפים הירושלמים, ממרחים וגבינות, מוצרי כמהין (וכמובן פטריות כמהין טריות בעונה), חלק מהיינות והבירות שלנו ואפילו בגדי שף. צוות המעדנייה יידע לעוץ עצה ולהתאים לכם את המנות שהכי יתאימו לארוחה שאתם רוצים לבשל וירכיבו לכם ערכות להכנה קלה ומהירה. שמעתי שמדברים שם גם על חוברת מתכונים שאפשר לקחת ובימי שישי תוכלו לקנות גם אוכל מוכן לסופ"ש.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות רבות – בחומוס ערפאת ננגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת, המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצדו […]

עיר הבירה

סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. […]