ליד-ה | "תעשה לי מחניודה TO-GO"

אין עוררין על כך שקבוצת "מחניודה" הפכה כבר מזמן לאחד המותגים הירושלמים הכי מצליחים שיש. כזו שפרצה את גבולות עיר הקודש והמדינה וכבשה בסערה את העולם כולו. המסעדה, הנושאת את שמו של השוק, הייתה לאורך השנים למוקד לעלייה לרגל, מקום שעושה המון כבוד למטבח הירושלמי, שואב השראה מהשוק ומפיק מנות עכשוויות ומקוריות שהפכו כל אחת לקאלט בזכות עצמה.

לאחרונה, אחרי שפתחו מסעדות בלונדון ובפריז, חזרו אנשי קבוצת "מחניודה" למקורות ופתחו מעדנייה קטנה ומסקרנת ליד המסעדה המפורסמת – מעדניית "ליד-ה", בפרפראזה לשמו של בית הספר הירושלמי המפורסם שליד האוניברסיטה. זוהי קפסולה קסומה שמזקקת לתוכה את מהותו של שוק מחנה יהודה ושל המסעדה מתוכה נולדה. כאן תמצאו את המנות האגדיות של המסעדה שתוכלו לקחת הביתה, לצד תערובות התבלינים שנרקחות במיוחד עבורכם ואפילו ערכות הכנה בצירוף הסברים כדי שתוכלו להכין בעצמכם מנות "מחניודה" בבית.

במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות" תוכלו להתפנק על שקית המיטב של המעדנייה. ברכישת שובר, תקבלו במקום שקית מעוצבת ובה: שקשוקית, טרשי, קאדה בוכרית (3 יח'), פולנטה, ראגו פטריות, פרמז'ן, שמן כמהין יחד עם מתכון לפולנטה המפורסמת וגם 2 בירות דווידקא להרטיב את הגרון ושובר 30% הנחה לקניה הבאה שלכם במעדניה ואנחנו חותמים שהולכת להיות אחת כזו!

השובר ניתן למימוש בימים ד'-ו' של הפסטיבל (14-16/11), בהתאם לשעות הפעילות של המעדנייה.

אודות המקום

זה היה עניין של זמן והנה זה קרה, בשקט בשקט נולדה לקבוצת "מחניודה" מעדנייה קטנה וחמודה - "ליד-ה" - והיא ממש פה ליד המחנה. בכל יום אפשר לקנות כאן ממבחר מוצרי המסעדה: פסטות מיוחדות, טחינה גולמית ברמות קלייה שונות, תערובות תבלינים של השפים הירושלמים, ממרחים וגבינות, מוצרי כמהין (וכמובן פטריות כמהין טריות בעונה), חלק מהיינות והבירות שלנו ואפילו בגדי שף. צוות המעדנייה יידע לעוץ עצה ולהתאים לכם את המנות שהכי יתאימו לארוחה שאתם רוצים לבשל וירכיבו לכם ערכות להכנה קלה ומהירה. שמעתי שמדברים שם גם על חוברת מתכונים שאפשר לקחת ובימי שישי תוכלו לקנות גם אוכל מוכן לסופ"ש.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לילה יורד על העיר

ירושלים כבר מזמן אינה רק עיר קודש מסוגרת … בשעות הלילה היא מתעוררת ויוצאת לבלות. אזורי בילוי רבים נפתחו בעיר, מסעדות העילית משגשגות והשפים הירושלמים הפכו לידוענים המבוקשים בכל תכניות הבישול בארץ ובעולם. בלילות מתכסה מרכז העיר התוסס בבליל כיסאות ושולחנות המלאים שפע מאכל ומשקה ובליינים מכל הסוגים, צעירים, מבוגרים ומי שבניהם. נתחיל בשכונת נחלת […]

בראנץ' טאפסים

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר […]

על אהבה ואוכל

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]