מוזיאון ישראל | עם הקוסקוס והסרפן

שף אסף גרניט

70 שנות אופנה וקולינריה ישראלית

"האופנה של עם אינה פרי מקרה. היא נובעת מתחושת הסגנון של העם, מאקלים מולדתו, מן הצרכים המעשיים של אורח חייו היומיומיים, מחומרי הגלם הגדלים והמעובדים בנוף ארצו"(פיני לייטרסדורף)

השף אסף גרניט ונגה אליאש-זלמנוביץ' מאוצרות התערוכה "מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי" במוזיאון ישראל, מבשלים ומדברים על הקשר בין האופנה הישראלית למטבח המקומי – על ההתפתחות של הקולינריה והאופנה בישראל לאורך השנים, ובעיקר על הדמיון ביניהם: שילובים של מסורות, שימוש בחומרי גלם מקומיים, צנע ושפע באוכל ואופנה והבינלאומיות הישראלית.

במפגש שיערך באודיטוריום המוזיאון, נצא בעקבות חמש התחנות של התערוכה ונדבר על השאלות והסוגיות המהותיות שדחפו ועיצבו את האופנה בארץ – הרצון ליצור אופנה מקומית מקורית, הדיאלוג בין האופנה ללבוש המסורתי עם רקמות תימניות ששולבו בדגמים אופנתיים, אופנת הצנע של 'אתא' שאומצה על ידי מעצבי אופנה מובילים והפכה מבגדי פועלים צנועים להשראה לדגמים שמככבים על מסלולי האופנה, עולים אירופאים שהביאו לכאן אופנה עילית ורוח בינלאומית והפיוז'ן העכשווי שלוקח את הטוב מהכל ויוצר עניין בינלאומי רחב.

ברוח הצמתים של האופנה הישראלית, יכין עבורכם השף אסף גרניט מנות בהשראת הנושאים שהשפיעו על המעצבים: שימוש בחומרי גלם מקומיים; בין צנע לשפע; בין מזרח תיכון לאירופה ופיוז'ן בין עבר ועתיד.
בתפריט:
״חומרי המקום״ – טרטר מוסר, קובנייה, מטבוחה , טחינה גולמית
״ימאני פנקייק״ – בורי,פנקייק תימני, חמאת חריימה, טוויל טחינה שחורה
״אורז בן גוריון״ – פתיתים , קרם צ׳ירשי, עריסה,סלט מלפפונים וקשיו
״תפוח זהב״ – שטרודל תפוחי אדמה מלוח עם קצפת מסקרפונה מלוחה
״פיוז׳ן״ – טאטקי טונה על שבקייה, קרם תמרים וטיולי לימון כבוש
ולקינוח – גלידת טחינה

בתום המפגש, תוכלו לשוטט בתערוכה חמושים בשאלות ובנקודות מבט חדשות ומרתקות ובעיקר שבעים…

על התערוכה
מה היא אופנה ישראלית? השאלה המורכבת, הצבעונית והמסקרנת הזו עומדת בלב מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי: תערוכה חדשה, מקיפה וראשונה מסוגה, הבוחנת ומציגה את האופנה שנוצרה בישראל – מסוף המאה ה-19 ועד ימינו. המסע המרתק בעקבות הבגד הישראלי מתפרש על שטח של 900 מ"ר, ומוצגים בו 150 פריטים, שהנם פרי מחקר מקיף ועבודת אוצרות מוקפדת.
הסגנונות, ההשפעות, המעצבים והבגדים עצמם מספקים דרך לא שגרתית להתבונן בתהפוכות שעברה החברה בישראל: מההשראות מנופים, מאקלים ומאידאולוגיות, דרך תעשיית האופנה המשגשגת שהתפתחה בארץ ועד לנוכחות הבינלאומית הבולטת של האופנה העכשווית.

קרדיט לצילום: אלי פוזנר

אודות המקום

מוזיאון ישראל הוא מוסד התרבות הגדול ביותר במדינת ישראל ונמנה עם המוזיאונים לאמנות וארכאולוגיה המובילים בעולם. האוסף האנציקלופדי העשיר של המוזיאון, מערש הציוויליזציה ועד היום, מוצג בארבעה אגפים: האגף לאמנות, האגף לארכאולוגיה, האגף לאמנות ותרבות יהודית ואגף הנוער לחינוך לאמנות. המוזיאון נוסד בשנת 1965, והצליח ב-50 שנות קיומו לבנות אוסף נרחב ומגוון ובו כחצי מיליון פריטים המשקפים את מלוא המגוון של התרבות החומרית.  

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

מתחממים עם גלידה קרה

סדנא להכנת גלידות גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך […]