ארחנטו אמפנדס | תאוות בשרים

שף לוקס סיטרינוביץ'

סדנת בשרים ארגנטינאים מעושנים

ארגנטינה היא המדינה עם צריכת הבשר הכי גבוהה בעולם, ובגלל זה כל ארגנטינאי מרגיש שהוא נולד גרילמן (אסדור).
הטקס והמסורת שנבנו סביב הכנת הבשר הם חלק גדול מהתרבות הארגנטינאית. הטקס כולל חוויה של כמה שעות, שיטות שונות של צליה, סוגים שונים של מנגלים (פרישה), זנים שונים של בקר, סוגים של עצים וגחלים, וכל זה אפילו לפני שמדליקים את האש. האסדו הוא סיפור אהבה, סיפור משפחתי וחברתי, הוא חלק מרכזי ובלתי נפרד מהתרבות הארגנטינאית.

במסגרת "מסעדות פתוחות" יארח השף לוקס סיטרינוביץ', יליד ארגנטינה, סדנת בשרים מעושנים ארגנטינאים כהלכתם. בסדנה תקבלו סקירה כללית על זני הבקר בארץ ובעולם ותשמעו על ההיסטוריה של האסדו. בשלב המעשי תלמדו בעצמכם איך לטפל, ליישן, לצלות, להכין ולהגיש בשר אלוהי וכמובן תטעמו את הבשרים בליווי 3 סוגים שונים של רטבים מסורתיים – 2 סוגי צ'ימיצ'ורי וסלסה קריושה, אמפנדס אסדו המפורסם של לוקס עם סנגריה ויין שיחליקו הכל בגרון ופסטליטו תפוחי עץ לקינוח. וכדי שלא תשכחו ותוכלו להכין בשר מצוין גם בבית – תקבלו מתכונים מודפסים של כל מה שתכינו.

קרדיט לצילום: לוקס סיטרינוביץ'.

אודות המקום

את דוכן ארחנטו אמפנדס פתח השף לוקס סיטרינוביץ' אחרי שנים בהן עבד במסעדות בשוק - מחניודה והסדנא. סיטרינוביץ', שעלה לבדו לארץ מארגנטינה בגיל 24, רצה לעטוף את זיכרונות הילדות שלו בעטיפה ישראלית, במקום בו אנשים יאכלו בו בידיים. הכוכבת הגדולה של הדוכן היא כמובן האמפנדה שמגיעה במילויים שונים – ירקות מעושנים, עוף פיקנטי, אסאדו מפורק וטלה קצוץ עם ראס אל חנות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

"Fairy Tale"

קוקטיילים וביסים מהאגדות  באגדות, במיתולוגיות, ואפילו בגמרא, החד-קרן הציל מאז ומעולם את הדמיון האנושי, עד כדי כך שהפופולריות שלו רק הולכת וגדלה והוא נותר עוגן לעולם פנטסטי של אושר, שמחה וטוהר. גם כשהתמסחר והפך למרצ'נדייז המבוקש בשוק, שומר היוניקורן על סוד הקסם שלו. תסתכלו עליו ונסו לחשוב מחשבה אחת רעה, אין סיכוי שתצליחו. כעת, לראשונה […]

שף ליום אחד

אם יש מקצוע אחד בעולם שמצליח לשלב בין חלומה של כל אם, שחצה את גבולות הרפואה ועריכת הדין, לבין הזוהר של כוכב הרוקנרול –אין ספק שמדובר בשף. זה לא מפתיע כשמדובר בעבודה המשלבת דיוק של מנתח עם תשוקה של אומן. מסעדת "אקליפטוס" מגשימה את חלומו של כל בשלן בנשמה ומאפשרת לכם להיות שף ליום אחד […]

קולינרי Fuckup Nights

הכישלונות המפוארים מאחורי ההצלחות הקולינריות הגדולות אז הביצה נשברה בתוך הבלילה, אז החלפת בין המלח לסודה ושרפת לגמרי את הסטייק – אין צורך בדרמות מיותרות , יש אסונות קולינריים גדולים משלך! אם עוד לא שמעתם על Fuckup Nights – זה הזמן להכיר! מדובר בקהילת יזמות חדשה שלא מפחדת לדבר על הכשלונות בדרך להצלחה. במפגש חודשי, […]