ארחנטו אמפנדס | תאוות בשרים

שף לוקס סיטרינוביץ'

סדנת בשרים ארגנטינאים מעושנים

ארגנטינה היא המדינה עם צריכת הבשר הכי גבוהה בעולם, ובגלל זה כל ארגנטינאי מרגיש שהוא נולד גרילמן (אסדור).
הטקס והמסורת שנבנו סביב הכנת הבשר הם חלק גדול מהתרבות הארגנטינאית. הטקס כולל חוויה של כמה שעות, שיטות שונות של צליה, סוגים שונים של מנגלים (פרישה), זנים שונים של בקר, סוגים של עצים וגחלים, וכל זה אפילו לפני שמדליקים את האש. האסדו הוא סיפור אהבה, סיפור משפחתי וחברתי, הוא חלק מרכזי ובלתי נפרד מהתרבות הארגנטינאית.

במסגרת "מסעדות פתוחות" יארח השף לוקס סיטרינוביץ', יליד ארגנטינה, סדנת בשרים מעושנים ארגנטינאים כהלכתם. בסדנה תקבלו סקירה כללית על זני הבקר בארץ ובעולם ותשמעו על ההיסטוריה של האסדו. בשלב המעשי תלמדו בעצמכם איך לטפל, ליישן, לצלות, להכין ולהגיש בשר אלוהי וכמובן תטעמו את הבשרים בליווי 3 סוגים שונים של רטבים מסורתיים – 2 סוגי צ'ימיצ'ורי וסלסה קריושה, אמפנדס אסדו המפורסם של לוקס עם סנגריה ויין שיחליקו הכל בגרון ופסטליטו תפוחי עץ לקינוח. וכדי שלא תשכחו ותוכלו להכין בשר מצוין גם בבית – תקבלו מתכונים מודפסים של כל מה שתכינו.

קרדיט לצילום: לוקס סיטרינוביץ'.

אודות המקום

את דוכן ארחנטו אמפנדס פתח השף לוקס סיטרינוביץ' אחרי שנים בהן עבד במסעדות בשוק - מחניודה והסדנא. סיטרינוביץ', שעלה לבדו לארץ מארגנטינה בגיל 24, רצה לעטוף את זיכרונות הילדות שלו בעטיפה ישראלית, במקום בו אנשים יאכלו בו בידיים. הכוכבת הגדולה של הדוכן היא כמובן האמפנדה שמגיעה במילויים שונים – ירקות מעושנים, עוף פיקנטי, אסאדו מפורק וטלה קצוץ עם ראס אל חנות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מה ילדים אוהבים לאכול?

"הכבש השישה עשר"- שעת סיפור וארוחת ערב לילדים "אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה וארטיק וסוכריות ותות גינה" (מתוך: "הכבש השישה עשר", מילים: יהונתן גפן) יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ומה קורה במשולש ברמודה? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים […]

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות רבות – בחומוס ערפאת ננגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת, המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצדו […]

Shaken, not stirred

ערב קוקטיילים בהשראת תקופת המנדט בשנות ה-30 של המאה הקודמת היה הקזינו המפואר בשוק הגרוזיני מקום מפגש סוער. קצינים בריטים שלגמו וויסקי וג'ין כמו מים ומאדאמז מגונדרות לבושות משי בוהק, מעשנות סיגריה עם פומית. הם התלבשו הכי טוב, ידעו הכי טוב איזה משקה להזמין ומי המשורר הנכון לקרוא. היום, המרצפות המצוירות ופאר העבר נשכחו אבל […]