מוזיאון מגדל דוד | שפים, נייר ומספריים

אפרת חסון דה בוטון

תערוכת פורטרטים מנייר של אושיות קולינריה ירושלמיות

פעם באירופה, בימי רנסאנס, אם היית מישהו שהוא משהו, יכולת לזכות בפורטרט מעשה ידיו של מיכלאנג'לו או דה וינצ'י. היום, בישראל, אתה יודע שהצלחת אם זכית לדיוקן גזיר נייר של אפרת (חסון) דה-בוטון, המאיירת, מעצבת ואמנית הנייר שכבשה בסערה את האינסטגרם וסצינת האיור המקומית. מוונדר וומן גל גדות, דרך אייקוני סטייל על זמניים כמו ג'קי קנדי והנסיכה דיאנה וכלה בנטע ברזילי – אינספור אושיות זכו לגרסת נייר מעשה ידי האמנית שמציגה בתערוכות ברחבי הארץ.

כעת, במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות", מגיעה דה בוטון למוזיאון מגדל דוד עם תערוכה חדשה מעשה ידיה שכל כולה אושיות קולינריה ירושלמיות. אנשי מחניודה אסף גרניט ואורי נבון, עזרא קדם, שלום קדוש, דניאלה לרר, שרי אנסקי, קרן קדוש, טלי פרידמן, עזרא שפלר מעזורה, אלי מזרחי, מושיקו גמליאלי ומשה בסון – כל האנשים שמכניסים את הקסם הירושלמי לאוכל שלכם זוכים בתערוכה לפורטרטים מקוריים בשילוב חומרי נייר ready made שנמצאים בכל מסעדה: תפריטים, מפיות, פלייסמנטים, מארזי משלוחי טייק אווי ועוד.

נבחרת האושיות נבחרה בקפידה על ידי מובילי דעה מוערכים בתחום הקולינריה ובהם: עיתונאית וחוקרת האוכל רונית ורד, עיתונאית ומנחת הטלוויזיה הילה אלפרט, נעם ריזי יו"ר איגוד המסעדות בירושלים, דוד קישקה יו"ר עמותת הקולינריה הישראלית, עמית אהרונסון עיתונאי אוכל, מגיש פינת "שיטת השקשוקה" בחדשות 10 ומבקר המסעדות של עיתון כל העיר בירושלים, נעה רוזין מגישת טלוויזיה ועיתונאית מתמחה בקולינריה, רועי ירושלמי עיתונאי אוכל ושיר לי גולן – כתבת ידיעות אחרונות שנתבקשו לספר לנו מי האנשים שעושים עבורם את קולינריה הירושלמית למה שהיא.

מוזמנים להגיע בכל ימי הפסטיבל לביקור בתערוכה. מחיר הכניסה כלול במחיר הכניסה למוזיאון מגדל דוד.

https://www.efratdebotton.com/

https://www.instagram.com/efrat_de_botton/

קרדיט לתמונות: אפרת חסון דה בוטון

אודות המקום

מוזיאון מגדל דוד לתולדות ירושלים ממוקם במצודה מימי הביניים הידועה בשמה 'מגדל דוד' בסמוך לשער יפו, שער הכניסה ההיסטורי לעיר העתיקה. המוזיאון מציג את סיפורה של ירושלים, את האירועים הבולטים בתולדותיה למן העדויות הראשונות לקיום עיר בירושלים באלף השני לפנה"ס ועד להיות ירושלים בירת מדינת ישראל ואת חשיבותה לבני שלוש הדתות. תצוגת הקבע ממחישה את תולדות העיר לאורך ציר הזמן באמצעים מגוונים, ומוסברת בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית. נוסף להיותו מוזיאון להיסטוריה פניו של המוזיאון אל ההווה ואל העתיד: מוזיאון מגדל דוד מציג תערוכות מתחלפות אשר מתייחסות לתפאורה הייחודית של המקום, והן משלבות בין הדרה של המצודה העתיקה וההיסטוריה הספונה בין אבניה לבין הצגה עכשווית של נושאים אומנותיים ותרבותיים. כן עורך המוזיאון הרצאות ואירועים מיוחדים בתחומי המוזיקה, המחול והדרמה, ומקיים עשרות פעילויות ותכניות חינוכיות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

FIESTA – מסיבת חורף מקסיקנית

אף פיאסטה מקסיקנית אמיתית אינה שלמה בלי נהרות של מזקל שזורמים לכוסות כמו מים. למרות ההיכרות הטרייה יחסית של הישראלים עם המשקה הלאומי של מקסיקו, האינדיאנים שחיו במרכז מקסיקו גילו את הגרסא המוקדמת של המזקל כבר לפני כ-2,000 שנה. שלא כמו אחותו הקטנה והמפורסמת יותר, הטקילה, המיוצרת אך ורק מאגבה כחולה, את המזקל מכינים מכל […]

סיפורו של ראמן

סרט, סדנא ומרק  עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק […]

לילה יורד על העיר

ירושלים כבר מזמן אינה רק עיר קודש מסוגרת … בשעות הלילה היא מתעוררת ויוצאת לבלות. אזורי בילוי רבים נפתחו בעיר, מסעדות העילית משגשגות והשפים הירושלמים הפכו לידוענים המבוקשים בכל תכניות הבישול בארץ ובעולם. בלילות מתכסה מרכז העיר התוסס בבליל כיסאות ושולחנות המלאים שפע מאכל ומשקה ובליינים מכל הסוגים, צעירים, מבוגרים ומי שבניהם. נתחיל בשכונת נחלת […]