מוזיאון מגדל דוד | שפים, נייר ומספריים

אפרת חסון דה בוטון

תערוכת פורטרטים מנייר של אושיות קולינריה ירושלמיות

פעם באירופה, בימי רנסאנס, אם היית מישהו שהוא משהו, יכולת לזכות בפורטרט מעשה ידיו של מיכלאנג'לו או דה וינצ'י. היום, בישראל, אתה יודע שהצלחת אם זכית לדיוקן גזיר נייר של אפרת (חסון) דה-בוטון, המאיירת, מעצבת ואמנית הנייר שכבשה בסערה את האינסטגרם וסצינת האיור המקומית. מוונדר וומן גל גדות, דרך אייקוני סטייל על זמניים כמו ג'קי קנדי והנסיכה דיאנה וכלה בנטע ברזילי – אינספור אושיות זכו לגרסת נייר מעשה ידי האמנית שמציגה בתערוכות ברחבי הארץ.

כעת, במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות", מגיעה דה בוטון למוזיאון מגדל דוד עם תערוכה חדשה מעשה ידיה שכל כולה אושיות קולינריה ירושלמיות. אנשי מחניודה אסף גרניט ואורי נבון, עזרא קדם, שלום קדוש, דניאלה לרר, שרי אנסקי, קרן קדוש, טלי פרידמן, עזרא שפלר מעזורה, אלי מזרחי, מושיקו גמליאלי ומשה בסון – כל האנשים שמכניסים את הקסם הירושלמי לאוכל שלכם זוכים בתערוכה לפורטרטים מקוריים בשילוב חומרי נייר ready made שנמצאים בכל מסעדה: תפריטים, מפיות, פלייסמנטים, מארזי משלוחי טייק אווי ועוד.

נבחרת האושיות נבחרה בקפידה על ידי מובילי דעה מוערכים בתחום הקולינריה ובהם: עיתונאית וחוקרת האוכל רונית ורד, עיתונאית ומנחת הטלוויזיה הילה אלפרט, נעם ריזי יו"ר איגוד המסעדות בירושלים, דוד קישקה יו"ר עמותת הקולינריה הישראלית, עמית אהרונסון עיתונאי אוכל, מגיש פינת "שיטת השקשוקה" בחדשות 10 ומבקר המסעדות של עיתון כל העיר בירושלים, נעה רוזין מגישת טלוויזיה ועיתונאית מתמחה בקולינריה, רועי ירושלמי עיתונאי אוכל ושיר לי גולן – כתבת ידיעות אחרונות שנתבקשו לספר לנו מי האנשים שעושים עבורם את קולינריה הירושלמית למה שהיא.

מוזמנים להגיע בכל ימי הפסטיבל לביקור בתערוכה. מחיר הכניסה כלול במחיר הכניסה למוזיאון מגדל דוד.

https://www.efratdebotton.com/

https://www.instagram.com/efrat_de_botton/

קרדיט לתמונות: אפרת חסון דה בוטון

אודות המקום

מוזיאון מגדל דוד לתולדות ירושלים ממוקם במצודה מימי הביניים הידועה בשמה 'מגדל דוד' בסמוך לשער יפו, שער הכניסה ההיסטורי לעיר העתיקה. המוזיאון מציג את סיפורה של ירושלים, את האירועים הבולטים בתולדותיה למן העדויות הראשונות לקיום עיר בירושלים באלף השני לפנה"ס ועד להיות ירושלים בירת מדינת ישראל ואת חשיבותה לבני שלוש הדתות. תצוגת הקבע ממחישה את תולדות העיר לאורך ציר הזמן באמצעים מגוונים, ומוסברת בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית. נוסף להיותו מוזיאון להיסטוריה פניו של המוזיאון אל ההווה ואל העתיד: מוזיאון מגדל דוד מציג תערוכות מתחלפות אשר מתייחסות לתפאורה הייחודית של המקום, והן משלבות בין הדרה של המצודה העתיקה וההיסטוריה הספונה בין אבניה לבין הצגה עכשווית של נושאים אומנותיים ותרבותיים. כן עורך המוזיאון הרצאות ואירועים מיוחדים בתחומי המוזיקה, המחול והדרמה, ומקיים עשרות פעילויות ותכניות חינוכיות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

קולינרי Fuckup Nights

הכישלונות המפוארים מאחורי ההצלחות הקולינריות הגדולות אז הביצה נשברה בתוך הבלילה, אז החלפת בין המלח לסודה ושרפת לגמרי את הסטייק – אין צורך בדרמות מיותרות , יש אסונות קולינריים גדולים משלך! אם עוד לא שמעתם על Fuckup Nights – זה הזמן להכיר! מדובר בקהילת יזמות חדשה שלא מפחדת לדבר על הכשלונות בדרך להצלחה. במפגש חודשי, […]

מנות מהאגדות- "מרק דלעת"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "מרק דלעת, המרק הטעים ביותר שאפשר להעלות על הדעת, מתבשל כאן, בבקתה, על-ידי החתול שקלף את הפרי וגם פרס, ועל-ידי הסנאי, שבחש בסיר ובחש ובחש ובחש, ועל-ידי הברוז, שהביא מלחיה ובזק למרק לא הרבה מדי ולא מעט." מתוך הספר "מרק דלעת" מאת הלן קופר, נוסח […]

מנות מהאגדות- "אבא עושה בושות"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "עם הסכין הוא רק נגע יצא ציפוי של שוקולד על השוליים הוא לחץ מילוי מתוק משם קפץ, ואז לרוחב הוא חתכך וקרם ורוד עליו נשפך" מתוך הספר "אבא עושה בושות" מאת מאיר שלו סיפור הילדים המרגש – "אבא עושה בושות" – על אפרים שלמד להעריך […]