שף ליום אחד

14.11

איפה סמטת פלט 14 ירושלים

שף משה בסון ושף רוני בסון

האקליפטוס

אם יש מקצוע אחד בעולם שמצליח לשלב בין חלומה של כל אם, שחצה את גבולות הרפואה ועריכת הדין, לבין הזוהר של כוכב הרוקנרול –אין ספק שמדובר בשף. זה לא מפתיע כשמדובר בעבודה המשלבת דיוק של מנתח עם תשוקה של אומן. מסעדת "אקליפטוס" מגשימה את חלומו של כל בשלן בנשמה ומאפשרת לכם להיות שף ליום אחד […]

אם יש מקצוע אחד בעולם שמצליח לשלב בין חלומה של כל אם, שחצה את גבולות הרפואה ועריכת הדין, לבין הזוהר של כוכב הרוקנרול –אין ספק שמדובר בשף. זה לא מפתיע כשמדובר בעבודה המשלבת דיוק של מנתח עם תשוקה של אומן. מסעדת "אקליפטוס" מגשימה את חלומו של כל בשלן בנשמה ומאפשרת לכם להיות שף ליום אחד . היכנסו למטבח של אחת המסעדות המיתולוגיות בישראל וגלו את הסודות של המקצוענים.

השפים משה ורוני בסון פותחים את דלת מטבח האקליפטוס עבורכם לחוויה ייחודית ואינטימית במיוחד (עד שני משתתפים בערב). השתתפו בהכנות, טעמו וצלחתו מנות שיצאו הישר ללקוחותינו הרעבים! אחרי שעברתם את הלחץ של שעת השיא תתרווחו על בר ותתפנקו מקוקטיילים המיוחדים של המסעדה.

  • מחיר מיוחד למשתתפי פסטיבל "מסעדות פתוחות" – אל תפספסו.
  • יש להגיע בנעליים ובגדים נוחים.

משך הפעילות כ-4 שעות.

קרדיט לצילום: אתי נמיר

אודות המקום

מסעדת "האקליפטוס" צברה מוניטין כמוסד קולינרי בעל שם עולמי המחבר בין מסורות אוכל תנ"כיות לבין ירושות קולינריות מהמטבח העירקי של אימו של השף משה בסון. כיום יחד עם בנו רוני, הם שוקדים על הכנסת אלמנטים מודרניים לתפריט המוכר והאהוב של המסעדה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים שמקורם בהרי יהודה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

טעימה לקראת שבת

סיור ברחוב היהודי  בשכונות החרדיות בירושלים מוגשים מיני תבשילים, ומזונות מיוחדים לקראת שבת המלכה. השבת הירושלמית מתחילה להתבשל כבר ביום רביעי. במהלך סיור זה נבקר באתרי אוכל יוצאי דופן בירושלים של החרדים. נטעם ממגוון המאכלים שבושלו במטבח המזרח אירופאי: נלמד מה בין קוגל לקיגל? ממה עשוי גפילטע פיש באירופה? ומדוע בארץ הוא שונה? מה יש […]

לילה יורד על העיר

ירושלים כבר מזמן אינה רק עיר קודש מסוגרת … בשעות הלילה היא מתעוררת ויוצאת לבלות. אזורי בילוי רבים נפתחו בעיר, מסעדות העילית משגשגות והשפים הירושלמים הפכו לידוענים המבוקשים בכל תכניות הבישול בארץ ובעולם. בלילות מתכסה מרכז העיר התוסס בבליל כיסאות ושולחנות המלאים שפע מאכל ומשקה ובליינים מכל הסוגים, צעירים, מבוגרים ומי שבניהם. נתחיל בשכונת נחלת […]

מתחממים עם גלידה קרה

סדנא להכנת גלידות גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך […]