האקליפטוס | שף ליום אחד

שף משה בסון / שף רוני בסון

250

אם יש מקצוע אחד בעולם שמצליח לשלב בין חלומה של כל אם, שחצה את גבולות הרפואה ועריכת הדין, לבין הזוהר של כוכב הרוקנרול –אין ספק שמדובר בשף. זה לא מפתיע כשמדובר בעבודה המשלבת דיוק של מנתח עם תשוקה של אומן. מסעדת "אקליפטוס" מגשימה את חלומו של כל בשלן בנשמה ומאפשרת לכם להיות שף ליום אחד . היכנסו למטבח של אחת המסעדות המיתולוגיות בישראל וגלו את הסודות של המקצוענים.

השפים משה ורוני בסון פותחים את דלת מטבח האקליפטוס עבורכם לחוויה ייחודית ואינטימית במיוחד (עד שני משתתפים בערב). השתתפו בהכנות, טעמו וצלחתו מנות שיצאו הישר ללקוחותינו הרעבים! אחרי שעברתם את הלחץ של שעת השיא תתרווחו על בר ותתפנקו מקוקטיילים המיוחדים של המסעדה.

  • מחיר מיוחד למשתתפי פסטיבל "מסעדות פתוחות" – אל תפספסו.
  • יש להגיע בנעליים ובגדים נוחים.

משך הפעילות כ-4 שעות

כשר

אודות המקום

היחס שבין שורשי העץ הנטועים עמוק באדמה לעלים שצומחים ומתחדשים ללא הרף, הוא הקוד הגנטי של מסעדת "האקליפטוס". זהו סיפור יוצא דופן על עבר ועתיד ועל שילוב ייחודי בין השראה מהמטבח השורשי לבין ההצצה לעתיד הקולינרי של ישראל. ראשיתה של המסעדה תחת עץ האקליפטוס ששתל השף משה בסון בילדותו בחצר בית הוריו. מאז הספיקה "האקליפטוס" להחליף מספר לוקיישנים ובעיקר לצבור מוניטין כמוסד קולינרי בעל שם עולמי המחבר בין מסורות אוכל תנ"כיות לבין ירושות קולינריות מהמטבח העירקי של אימו. 30 שנים לאחר שיצא למסע עם "האקליפטוס" - שהתמקמה בינתיים על קו התפר בין העיר העתיקה למרכז העיר התוסס - העביר בסון את המושכות לבנו רוני. יחד הם שוקדים על הכנסת אלמנטים מודרניים לתפריט המוכר והאהוב של המסעדה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים שמקורם בירקות ובעשבי תיבול מהרי יהודה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

תוצרת הארץ – ארוחה מהשדה לשולחן

הירקות שנקטפים עם שחר כשהטל עוד לא יבש, העלים שנטחנים לממרחים עשירים, החלב שנשאב זה עתה וכבר מתערבב לכדי גבינה טרייה, הריבות הבוהקות שמתבשלות עם בוקר. האדמה נותנת לנו את כל הטוב הזה ולנו רק נותר לקבל אותו באהבה גדולה וליצור ממנו אוכל טרי, טעים, מגרה ומסקרן. כך נראה בוקר טיפוסי בשדות משק עפאים לחקלאות […]

דייט עם סומלייה // הרי הגליל

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את […]

ארוחת ערב און דה רוקס

כשג'ורג' ברנארד שואו כינה את הויסקי "קרן שמש נוזלית" הוא כנראה דיבר על הרגע שבו לגימה קסומה של סינגל מאלט מחליקה בגרון וממלאת את הגוף כולו בחמימות מרגשת. יש כל כך הרבה סוגים של ויסקי וכל כך הרבה אופנים לגשת אליו ולמקסם את החוויה החד פעמית הזאת של שתיית ויסקי. בסדנת שתייה שתלווה בארוחת בשרים […]