האקליפטוס | שף ליום אחד

שף משה בסון / שף רוני בסון

250

אם יש מקצוע אחד בעולם שמצליח לשלב בין חלומה של כל אם, שחצה את גבולות הרפואה ועריכת הדין, לבין הזוהר של כוכב הרוקנרול –אין ספק שמדובר בשף. זה לא מפתיע כשמדובר בעבודה המשלבת דיוק של מנתח עם תשוקה של אומן. מסעדת "אקליפטוס" מגשימה את חלומו של כל בשלן בנשמה ומאפשרת לכם להיות שף ליום אחד . היכנסו למטבח של אחת המסעדות המיתולוגיות בישראל וגלו את הסודות של המקצוענים.

השפים משה ורוני בסון פותחים את דלת מטבח האקליפטוס עבורכם לחוויה ייחודית ואינטימית במיוחד (עד שני משתתפים בערב). השתתפו בהכנות, טעמו וצלחתו מנות שיצאו הישר ללקוחותינו הרעבים! אחרי שעברתם את הלחץ של שעת השיא תתרווחו על בר ותתפנקו מקוקטיילים המיוחדים של המסעדה.

  • מחיר מיוחד למשתתפי פסטיבל "מסעדות פתוחות" – אל תפספסו.
  • יש להגיע בנעליים ובגדים נוחים.

משך הפעילות כ-4 שעות

כשר

אודות המקום

היחס שבין שורשי העץ הנטועים עמוק באדמה לעלים שצומחים ומתחדשים ללא הרף, הוא הקוד הגנטי של מסעדת "האקליפטוס". זהו סיפור יוצא דופן על עבר ועתיד ועל שילוב ייחודי בין השראה מהמטבח השורשי לבין ההצצה לעתיד הקולינרי של ישראל. ראשיתה של המסעדה תחת עץ האקליפטוס ששתל השף משה בסון בילדותו בחצר בית הוריו. מאז הספיקה "האקליפטוס" להחליף מספר לוקיישנים ובעיקר לצבור מוניטין כמוסד קולינרי בעל שם עולמי המחבר בין מסורות אוכל תנ"כיות לבין ירושות קולינריות מהמטבח העירקי של אימו. 30 שנים לאחר שיצא למסע עם "האקליפטוס" - שהתמקמה בינתיים על קו התפר בין העיר העתיקה למרכז העיר התוסס - העביר בסון את המושכות לבנו רוני. יחד הם שוקדים על הכנסת אלמנטים מודרניים לתפריט המוכר והאהוב של המסעדה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים שמקורם בירקות ובעשבי תיבול מהרי יהודה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

שבת בבוקר יום יפה…לקפה

כל השבוע הומה הבירה המון אדם. אנשים החוזרים מתפילה או ממהרים לעבודה, ילדים צועדים לבית הספר או משחקים ברחובות, מכוניות, אוטובוסים ורכבת קלה. רחובות מרכז העיר גדושים לעייפה במהלך השבוע אך נרגעים ברגע עם רדת השבת. בואו לקבל איתנו את בוקר שבת בירושלים על רחובותיה הרגועים והשקטים לאחר שהתרוקנו מרעש המכוניות. נגלה את בתי הקפה […]

איצ'יקידנה – ערב הודי צמחוני

מגש עגול גדול מימדים מוגש אל השולחן כשעליו אורז לבן בוהק, תבשיל עדשים חמים המכונה דאל ותבשיל ירקות צבעוני – סאבג'י. הצ'פאטי נבצע ועוטף ברכות חתיכה מכל תבשיל ואז מגיע ביס שכולו שמחה. הטאלי ההודי, מאכל הפועלים הפשוט, הפך במהרה לחביב על תרמילאי תת היבשת ההודית שהביאו את בשורת האוכל הפשוט והמנחם הזה לכלל העולם.  […]

בריושים של בוקר

כדרכו של כל אופה, תשכימו קום ותפגשו את דוד לאור בקונדיטוריה שלו עם שחר, לסדנא מעשית של הכנת בריושים. לאור, המתמחה במאפי בוקר צרפתים, יחשוף בפניכם את כל הטיפים, המתכונים והסודות שיוצרים את הקלאסיקה הצרפתית המופלאה – הבריוש, ואתם תגלגלו, תתפיחו, תאפו מגוון מילויים וצורת של בריושים מתוקים ומלוחים וגם, כמובן, תטעמו. כשר