בין חלה לזעתר

14.11

איפה בית יעקב 11, ירושלים, ישראל

- שף אסף סרישפית נוף עתמאנה

- יודל'ה מקבוצת "מחניודה"

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו.
האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני נולד מתוך המטבח הערבי, שגילה לפני כולם את סגולותיו בריפוי, כמו גם בבישול. כעת, השפים אסף סרי (יודל'ה) ונוף עתמאנה (זוכת מאסטר שף) מפגישים בין השניים בארוחת טעימות ירושלמית, רב תרבותית, שכולה בהשראת החלה והזעתר. בדרך לטעימות ידגימו השפים הכנה של מגוון מנות, כשבכולן מככבים כוכבי הערב שלנו – הזעתר או החלה ויספרו קצת על סוד הקסם של הטעמים והריחות שהפכו אותם למרכיבים כל כך אייקונים במטבח הירושלמי.

רקע:
דר' נוף עתאמנה אסמעיל (37) מכפר קרע, נשואה פלוס שלושה ילדים. חוקרת לשעבר בתחום המיקרוביולוגיה והביולוגיה המולקולרית ובעלת שלושה תארי פוסט דוקטורט בתחום. בשנת 2014 נרשמה לתוכנית "מאסטר שף" בעקבות אהבתה לבישול, היא ניצחה בתוכנית והפכה למאסטר שף הרביעית של ישראל. מאז היא עשתה שינוי משמעותי ועזבה את המדע לטובת הבישול. היא מומחית למטבח הערבי, כותבת ומלמדת את רזי המטבח עליו היא גדלה ומשתמשת בקולינריה כגשר בין התרבויות בארץ ובעולם. היא המנהלת האומנותית של פסטיבל "א-שאם" שמתקיים מידי שנה בחיפה ומאגד שפים יהודים וערבים יחד שמשתפים פעולה כדי לחגוג את התרבות והקולינריה של הלבנט בפסטיבל אוכל ודו-קיום. היא מאמינה שהאוכל הוא הגשר הבסיסי ביותר שמאגד את בני האדם ועל כן יש לנצל אותו על מנת לקרב בין אנשים ולתת הזדמנות להיכרות ולקירוב לבבות.

קרדיט תמונות: אסף אמברם, אתי נמיר

אודות המקום

שנה אחרי שפתחו את "מחניודה" הפכו אנשיו לחלוצי המגמה ההולכת וצוברת תאוצה בקולינריה הישראלית – מסעדות שפותחות בצמוד אליהן בר, השומר על הקו הקולינרי הייחודי של המסעדה ועם זאת מאפשר לסועדים לוותר על המניירות. כך, נפתח ב-2010  ממש מול "מחניודה" "היודל'ה", בר אוכל שמח. בלב ליבו של "היודל'ה" ניצב מטבח פתוח המוקף בר, כך שהסועדים יכולים לצפות בשף אסף סרי ובצוות הטבחים עובדים על מנות התפריט העונתי, המתחדשות בכל יום. החיבור הישיר הזה בין הצוות לאורחים יוצר אווירה קלילה ובלתי מחייבת שלוקחת את קונספט "האוכל השמח" של האח הבכור, מחניודה, צעד אחד קדימה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

החיים הם כמו קופסת שוקולדות

קרם פסיפלורה, מלח ים, סברס, ליצ'י ואפילו בזיליקום. שוקולד מריר, חלב ואפילו לבן. כשפורסט גאמפ הוציא לאוויר העולם את אחד הציטוטים הקולנועיים המפורסמים ביותר, אפילו הוא לא ידע שהאפשרויות הן כל כך רבות. כאלה הם הפרלינים של יער הקקאו של יערה קלמנוביץ', מלאי הפתעות שמשמחות את הבטן והלב. תמיד מתחדשים, מרגשים ומסקרנים. הצטרפו אל השוקולטיירית […]

ארוחה מהלכת

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל"  כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא […]

איך מבשלים אהבה?

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין ״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״ מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים […]