יודל'ה מקבוצת "מחניודה" | בין חלה לזעתר

שף אסף סרישפית נוף עתמאנה

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו.
האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני נולד מתוך המטבח הערבי, שגילה לפני כולם את סגולותיו בריפוי, כמו גם בבישול. כעת, השפים אסף סרי (יודל'ה) ונוף עתמאנה (זוכת מאסטר שף) מפגישים בין השניים בארוחת טעימות ירושלמית, רב תרבותית, שכולה בהשראת החלה והזעתר. בדרך לטעימות ידגימו השפים הכנה של מגוון מנות, כשבכולן מככבים כוכבי הערב שלנו – הזעתר או החלה ויספרו קצת על סוד הקסם של הטעמים והריחות שהפכו אותם למרכיבים כל כך אייקונים במטבח הירושלמי.

רקע:
דר' נוף עתאמנה אסמעיל (37) מכפר קרע, נשואה פלוס שלושה ילדים. חוקרת לשעבר בתחום המיקרוביולוגיה והביולוגיה המולקולרית ובעלת שלושה תארי פוסט דוקטורט בתחום. בשנת 2014 נרשמה לתוכנית "מאסטר שף" בעקבות אהבתה לבישול, היא ניצחה בתוכנית והפכה למאסטר שף הרביעית של ישראל. מאז היא עשתה שינוי משמעותי ועזבה את המדע לטובת הבישול. היא מומחית למטבח הערבי, כותבת ומלמדת את רזי המטבח עליו היא גדלה ומשתמשת בקולינריה כגשר בין התרבויות בארץ ובעולם. היא המנהלת האומנותית של פסטיבל "א-שאם" שמתקיים מידי שנה בחיפה ומאגד שפים יהודים וערבים יחד שמשתפים פעולה כדי לחגוג את התרבות והקולינריה של הלבנט בפסטיבל אוכל ודו-קיום. היא מאמינה שהאוכל הוא הגשר הבסיסי ביותר שמאגד את בני האדם ועל כן יש לנצל אותו על מנת לקרב בין אנשים ולתת הזדמנות להיכרות ולקירוב לבבות.

קרדיט תמונות: אסף אמברם, אתי נמיר

אודות המקום

שנה אחרי שפתחו את "מחניודה" הפכו אנשיו לחלוצי המגמה ההולכת וצוברת תאוצה בקולינריה הישראלית – מסעדות שפותחות בצמוד אליהן בר, השומר על הקו הקולינרי הייחודי של המסעדה ועם זאת מאפשר לסועדים לוותר על המניירות. כך, נפתח ב-2010  ממש מול "מחניודה" "היודל'ה", בר אוכל שמח. בלב ליבו של "היודל'ה" ניצב מטבח פתוח המוקף בר, כך שהסועדים יכולים לצפות בשף אסף סרי ובצוות הטבחים עובדים על מנות התפריט העונתי, המתחדשות בכל יום. החיבור הישיר הזה בין הצוות לאורחים יוצר אווירה קלילה ובלתי מחייבת שלוקחת את קונספט "האוכל השמח" של האח הבכור, מחניודה, צעד אחד קדימה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סעודת נזירים

ארוחה איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני במעלה הגבעה בצפונה של שכונת עין כרם מתחבא לו מנזר יוחנן בהרים, על פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. בין המבנים העתיקים בני מאות השנים, יצירות אמנות מרחבי העולם מהמאות הקודמות והעתיקות הארכיאולוגיות עוד מימי בית שני מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. […]

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]

לילה יורד על העיר

ירושלים כבר מזמן אינה רק עיר קודש מסוגרת … בשעות הלילה היא מתעוררת ויוצאת לבלות. אזורי בילוי רבים נפתחו בעיר, מסעדות העילית משגשגות והשפים הירושלמים הפכו לידוענים המבוקשים בכל תכניות הבישול בארץ ובעולם. בלילות מתכסה מרכז העיר התוסס בבליל כיסאות ושולחנות המלאים שפע מאכל ומשקה ובליינים מכל הסוגים, צעירים, מבוגרים ומי שבניהם. נתחיל בשכונת נחלת […]