יודל'ה מקבוצת "מחניודה" | בין חלה לזעתר

שף אסף סרישפית נוף עתמאנה

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו.
האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני נולד מתוך המטבח הערבי, שגילה לפני כולם את סגולותיו בריפוי, כמו גם בבישול. כעת, השפים אסף סרי (יודל'ה) ונוף עתמאנה (זוכת מאסטר שף) מפגישים בין השניים בארוחת טעימות ירושלמית, רב תרבותית, שכולה בהשראת החלה והזעתר. בדרך לטעימות ידגימו השפים הכנה של מגוון מנות, כשבכולן מככבים כוכבי הערב שלנו – הזעתר או החלה ויספרו קצת על סוד הקסם של הטעמים והריחות שהפכו אותם למרכיבים כל כך אייקונים במטבח הירושלמי.

רקע:
דר' נוף עתאמנה אסמעיל (37) מכפר קרע, נשואה פלוס שלושה ילדים. חוקרת לשעבר בתחום המיקרוביולוגיה והביולוגיה המולקולרית ובעלת שלושה תארי פוסט דוקטורט בתחום. בשנת 2014 נרשמה לתוכנית "מאסטר שף" בעקבות אהבתה לבישול, היא ניצחה בתוכנית והפכה למאסטר שף הרביעית של ישראל. מאז היא עשתה שינוי משמעותי ועזבה את המדע לטובת הבישול. היא מומחית למטבח הערבי, כותבת ומלמדת את רזי המטבח עליו היא גדלה ומשתמשת בקולינריה כגשר בין התרבויות בארץ ובעולם. היא המנהלת האומנותית של פסטיבל "א-שאם" שמתקיים מידי שנה בחיפה ומאגד שפים יהודים וערבים יחד שמשתפים פעולה כדי לחגוג את התרבות והקולינריה של הלבנט בפסטיבל אוכל ודו-קיום. היא מאמינה שהאוכל הוא הגשר הבסיסי ביותר שמאגד את בני האדם ועל כן יש לנצל אותו על מנת לקרב בין אנשים ולתת הזדמנות להיכרות ולקירוב לבבות.

קרדיט תמונות: אסף אמברם, אתי נמיר

אודות המקום

שנה אחרי שפתחו את "מחניודה" הפכו אנשיו לחלוצי המגמה ההולכת וצוברת תאוצה בקולינריה הישראלית – מסעדות שפותחות בצמוד אליהן בר, השומר על הקו הקולינרי הייחודי של המסעדה ועם זאת מאפשר לסועדים לוותר על המניירות. כך, נפתח ב-2010  ממש מול "מחניודה" "היודל'ה", בר אוכל שמח. בלב ליבו של "היודל'ה" ניצב מטבח פתוח המוקף בר, כך שהסועדים יכולים לצפות בשף אסף סרי ובצוות הטבחים עובדים על מנות התפריט העונתי, המתחדשות בכל יום. החיבור הישיר הזה בין הצוות לאורחים יוצר אווירה קלילה ובלתי מחייבת שלוקחת את קונספט "האוכל השמח" של האח הבכור, מחניודה, צעד אחד קדימה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

הבקרוב של העתיד הקרוב

הטכנולוגיה משתלטת על חיינו, הופכת אותם לקלים יותר, נוחים יותר, אבל גם מנוכרים יותר – הגירויים בכל מקום וקשה לנו שלא להתפתה. הצורך המיידי בנוכחות אנושית במרחב הולך ופוחת, אבל מה זה אומר על העתיד שלנו, זה שמחכה ממש מעבר לפינה? בימים אלו מוצגת בחלל הגלריה של ביתא: בית לאמנות, חברה ועיר תערוכת היחיד של […]

איך מבשלים אהבה?

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין ״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״ מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים […]

וויסקי – סרט, הרצאה וטעימות

מכירים את הסצינה הזאת? גבר או אישה מרשימים למראה נכנסים לבד לבר. הם ניגשים בביטחון מלא לברמן ומבקשים "ויסקי. און דה רוקס". בין אם זה ג'יימס בונד או דון דרייפר במד מן – ויסקי הוא כוכב קולנועי וטלויזיוני בלתי מעורער. כשרוצים דמות שמשדרת ביטחון, עוצמה והמון קוליות, נותנים לה לשתות ויסקי. לא בטוח שזה מה […]