יודל'ה מקבוצת "מחניודה" | בין חלה לזעתר

שף אסף סרישפית נוף עתמאנה

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו.
האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני נולד מתוך המטבח הערבי, שגילה לפני כולם את סגולותיו בריפוי, כמו גם בבישול. כעת, השפים אסף סרי (יודל'ה) ונוף עתמאנה (זוכת מאסטר שף) מפגישים בין השניים בארוחת טעימות ירושלמית, רב תרבותית, שכולה בהשראת החלה והזעתר. בדרך לטעימות ידגימו השפים הכנה של מגוון מנות, כשבכולן מככבים כוכבי הערב שלנו – הזעתר או החלה ויספרו קצת על סוד הקסם של הטעמים והריחות שהפכו אותם למרכיבים כל כך אייקונים במטבח הירושלמי.

רקע:
דר' נוף עתאמנה אסמעיל (37) מכפר קרע, נשואה פלוס שלושה ילדים. חוקרת לשעבר בתחום המיקרוביולוגיה והביולוגיה המולקולרית ובעלת שלושה תארי פוסט דוקטורט בתחום. בשנת 2014 נרשמה לתוכנית "מאסטר שף" בעקבות אהבתה לבישול, היא ניצחה בתוכנית והפכה למאסטר שף הרביעית של ישראל. מאז היא עשתה שינוי משמעותי ועזבה את המדע לטובת הבישול. היא מומחית למטבח הערבי, כותבת ומלמדת את רזי המטבח עליו היא גדלה ומשתמשת בקולינריה כגשר בין התרבויות בארץ ובעולם. היא המנהלת האומנותית של פסטיבל "א-שאם" שמתקיים מידי שנה בחיפה ומאגד שפים יהודים וערבים יחד שמשתפים פעולה כדי לחגוג את התרבות והקולינריה של הלבנט בפסטיבל אוכל ודו-קיום. היא מאמינה שהאוכל הוא הגשר הבסיסי ביותר שמאגד את בני האדם ועל כן יש לנצל אותו על מנת לקרב בין אנשים ולתת הזדמנות להיכרות ולקירוב לבבות.

קרדיט תמונות: אסף אמברם, אתי נמיר

אודות המקום

שנה אחרי שפתחו את "מחניודה" הפכו אנשיו לחלוצי המגמה ההולכת וצוברת תאוצה בקולינריה הישראלית – מסעדות שפותחות בצמוד אליהן בר, השומר על הקו הקולינרי הייחודי של המסעדה ועם זאת מאפשר לסועדים לוותר על המניירות. כך, נפתח ב-2010  ממש מול "מחניודה" "היודל'ה", בר אוכל שמח. בלב ליבו של "היודל'ה" ניצב מטבח פתוח המוקף בר, כך שהסועדים יכולים לצפות בשף אסף סרי ובצוות הטבחים עובדים על מנות התפריט העונתי, המתחדשות בכל יום. החיבור הישיר הזה בין הצוות לאורחים יוצר אווירה קלילה ובלתי מחייבת שלוקחת את קונספט "האוכל השמח" של האח הבכור, מחניודה, צעד אחד קדימה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מספרד לירושלים

שישי של טאפסים ואלכוהול בלב השוק  שימו את כל מה שאתם חייבים להספיק בצד, שכחו מכל מה שמטריד אתכם ובין הקניות לבישולים לשבת תנו קפיצה קצרה לספרד. השף Juanjo Perles זוכה תחרות השף המבטיח של ספרד לשנת 2017 והשפים מהאטליה של טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה, מזמינים אתכם להפסקת טאפסים בבר השכנה. בבוקר מוקדם יאספו […]

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

קולינרי Fuckup Nights

הכישלונות המפוארים מאחורי ההצלחות הקולינריות הגדולות אז הביצה נשברה בתוך הבלילה, אז החלפת בין המלח לסודה ושרפת לגמרי את הסטייק – אין צורך בדרמות מיותרות , יש אסונות קולינריים גדולים משלך! אם עוד לא שמעתם על Fuckup Nights – זה הזמן להכיר! מדובר בקהילת יזמות חדשה שלא מפחדת לדבר על הכשלונות בדרך להצלחה. במפגש חודשי, […]