בית הנסן - מרכז לעיצוב מדיה וטכנולוגיה | פאנל בלוגרים מובילים של קולינריה

כשמכניסים אל מנוע החיפוש של גוגל את המילה "אוכל", הוא משיב עם למעלה מ-22 מיליון תוצאות. בראש הרשימה מככבים מדורי האוכל של האתרים הגדולים ולצידם מאות בלוגים ישראלים העוסקים באוכל ורק אוכל. שלא כמו כותבי בלוגים בתחומים אחרים, בלוגרי האוכל זוכים להערכה ויראת כבוד בתוך ברנז'ת הקולינריה המקומית שלא נופלת ולעיתים גם עולה על זאת של הקולגות שלהם העיתונאים ומחברי ספרי הבישול.

אז מה מוביל בשלן ואכלן חובב לפתוח בלוג ולהשקיע בו את מרצו? איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן? איך הופכים את הכתיבה בבלוג לקריירה? מה ההבדלים בין הבלוגים השונים? איך מחליטים באילו פלטפורמות להשקיע ואיך משיגים עוד ועוד חשיפה וקוראים? איך משפיע התואר "כותב בלוג" על מעמד הכותב בעולם הקולינריה המקומי, בעת ביקור במסעדה ובחיזורים מחברות יח"צ? ומה השתנה במרוצת השנים בתחום בארץ?

פאנל בהנחייתה של עיתונאית האוכל, נעה רוזין, ובהשתתפות כותבי הבלוגים המובילים בישראל אפרת ליכטנשטט ("אז מה את עושה כל היום?"), גל ממליה ("פתיתים") , מאיה מרום ("בצק אלים"), עז תלם ("The Kitchen Coach"), חגית ביליה ("לייזה פאנלים" ) ורותם ליברזון ("טיפול בבישול" ) ינסה להשיב על שאלות אלו ואחרות ויחשוף את עולמם הפנימי של מי שהתשוקה שלהם לאוכל הובילה אותם לשפוך את הלב ולהכניס למטבח הפרטי שלהם עשרות ומאות אלפי קוראים.

שעות הפעילות:20:30-22:30

קרדיט לצלם דן פרץ על התמונה של רותם ליברזון
קרדיט לצלמת שירן כרמל על התמונה של אפרת ליכטנשטט
קרדיט לצלם לירון הראל על התמונה של נעה רוזין
קרדיט לצלמת שרית גופן על התמונה של עז תלם

 

אודות המקום

בית הנסן נבנה ב-1887 כבית מחסה לחולי צרעת על ידי הקהילה הפרוטסטנטית בעיר. מתכנן הבניין היה האדריכל הגרמני קונרד שיק. ב-1950נרכש המתחם על ידי הקרן הקיימת לישראל, והוסיף לשמש בייעודו המקורי. ב-2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו ושימורו. ב-2014, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, המבנה ההיסטורי המרשים נפתח לציבור בניהול הרשות לפיתוח ירושלים, כמרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה. בייעודו החדש משמש בית הנסן מקום למגוון פעילויות, הכוללות תערוכות, הקרנות סרטים, כיתות אומן, הרצאות ומעבדות יצור מתקדמות. בנוסף לאלה, פועלות במתחם קבוצות מחקר,ואמנות שונות בתחומי העיצוב והטכנולוגיה כמו קולקטיב האמנים מעמותה, המיזם לקולנוע וטלוויזיה, טולבוקס, מגזין ערב רב, ארגון פיקו מייקרס וכן, תכניות התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לא רק במימונה – סדנא להכנת ממתקים מרוקאים

הקמח נשפך לקערות, לפי העין, ללא שקילה או מדידה, מתערבב עם נוזלים ובלישה מהירה הופך לבצק גמיש שאינו זוכה לרגע של מנוחה. עיגולים קטנים נקרצים זה אחר זה והופכים לטבעות שרק מחכות להיכנס לסיר השמן החם. הן נטבלות בזהירות בשמן ומיד נעטפות בסירופ סוכר מבושם ומתכסות בקוקוס. המטבח המרוקאי מלא ברגעים מרגשים כאלה. עולם שלם […]

משחקים באוכל

תלמידי האקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" מזמינים אתכם לחוות את האמנות שבקולינריה בסדרת סדנאות יצירה לכל הגילאים. בכל סדנא יעניקו הסטודנטים פרשנות מחודשת מתחום יצירה אחר על אוכל ועל קולינריה. בואו לאכול עם הידיים. בסדנת פיסול בזכוכית תיצרו אובייקטים מעולם האוכל באמצעות התכת מוטות זכוכית צבעוניים. בסדנת אובניים תלכלכו את הידיים, תתחברו לחומר ולחימר ותיצרו קערות […]

ארוחה מהסרטים – המטבח של מרתה

כשאומרים בינג', מתייחסים בעיקר לשני עיסוקים שעושים לנו טוב במיוחד: צפייה ואכילה וכששניהם נפגשים העונג גדול במיוחד… מה עוד צריך אדם כדי ליהנות באמת מהחיים? תדמיינו אתכם יושבים באולם, צופים בסרט, השורה שלפניכם ריקה ומידי פעם נכנסים אליה שורה של מלצרים עם המנה המתאימה. לכבוד פסטיבל "מסעדות פתוחות" קפה סמדר בשיתוף קולנוע לב סמדר מגשימים […]