בארוד | יין, טעם ודמוקרטיה

נטלי שפרירדניאלה לרר

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם

מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה.

מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר שלו האחוזות העשירים בצרפת, הטעם שלנו ביין השתנה והושפע מאופנות וכוחות כלכליים. היום, תנועה של ייננים צעירים מרחבי העולם מבקשת לייצר יין אחר – יין טבעי. הם מוותרים על תהליכים טכנולוגים ועל תוספת חומרים משמרים ומתסיסים ופונים לשיטות של העולם הקדום, לימיו הראשונים של היין. עבורם מדובר באקט פוליטי.

את המפגש תוביל נטלי שפריר, בוגרת האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה של סלואו פוד, כותבת ויוצרת בנושאים של תרבות אוכל, בארץ ובעולם. במהלך השיחה ובין טעימות מפתיעות של יין טבעי, תנשנשו ממיטב מנות הבית של הפאב הירושלמי המיתולוגי, הבארוד. כבר קרוב ל-30 שנה שדניאלה לרר מגישה כאן בבארוד מטעמים שנולדו מתוך זיכרונות הילדות הירושלמית שלה, אוכל ספניולי שמזכיר זמנים פשוטים יותר ושיעטוף באהבה גדולה יין פשוט וטוב.

אודות המקום

אם סדרת הקאלט "צ'ירס" הייתה מצולמת בארץ, זה היה קורה ככל הנראה ב"בארוד". כאן כולם מכירים את השם שלך, יודעים איך אתה שותה ומה אתה הכי אוהב לאכול והקירות נושאים על גבם היסטוריה מקומית ארוכה שנאספה עם השנים: כרות, ציורים, פותחנים ועוד אילו רק יכלו לדבר...  הפאב המיתולוגי של דניאלה לרר, נפתח בחצר פיינגולד הקסומה בשנת 1995. דניאלה, ירושלמית בכל רמ"ח איבריה, הכניסה למקום הקטן הזה את כל אהבותיה הגדולות - מוזיקה, אלכוהול, אוכל ואירוח. את האוכל הביאה מהילדות ומהבית, מטבח ירושלמי-ספניולי עם מנות מהמטבחים הטורקי, הבולגרי והיווני. מנת הדגל כאן היא הפסטליקוס - מאפה ממולא בשר וצנוברים ודרינק הבית כאן היא וודקה בטעמים שמכינים במקום.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לא על הקוגל לבדו

פאנל יזמיות קולינריה חרדיות על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על אוכל חרדי? אם כל מה שעולה לכם בראש זה קוגל, קרפלעך וגפילטע פיש – תחשבו שוב! המהפכה הקולינרית המתמשכת שעוברת על העולם, בה האוכל הוא קודם כל חשק ורק אחר כך צורך, בה הרשתות החברתיות מאפשרות החלפת מתכונים, טיפים וחוויות – אינה פוסחת גם […]

מועדון ארוחת הבוקר

ארוחת בוקר טובה באמת יכולה להרים לך את מצב הרוח לגבהים חדשים ולהפוך את היום כולו למוצלח הרבה יותר. לא סתם אומרים שזו הארוחה הכי חשובה ביום. כל כך חשובה שיש רק דרך אחת לאכול אותה – בהגזמה! הדיינר הירושלמי R&R חוגג את ארוחת הבוקר במסיבה מוגזמת לגמרי. כאן שחיתות היא לא מילה גסה. מיטב […]

ארוחה מהלכת

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל"  כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא […]