בארוד | יין, טעם ודמוקרטיה

נטלי שפרירדניאלה לרר

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם

מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה.

מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר שלו האחוזות העשירים בצרפת, הטעם שלנו ביין השתנה והושפע מאופנות וכוחות כלכליים. היום, תנועה של ייננים צעירים מרחבי העולם מבקשת לייצר יין אחר – יין טבעי. הם מוותרים על תהליכים טכנולוגים ועל תוספת חומרים משמרים ומתסיסים ופונים לשיטות של העולם הקדום, לימיו הראשונים של היין. עבורם מדובר באקט פוליטי.

את המפגש תוביל נטלי שפריר, בוגרת האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה של סלואו פוד, כותבת ויוצרת בנושאים של תרבות אוכל, בארץ ובעולם. במהלך השיחה ובין טעימות מפתיעות של יין טבעי, תנשנשו ממיטב מנות הבית של הפאב הירושלמי המיתולוגי, הבארוד. כבר קרוב ל-30 שנה שדניאלה לרר מגישה כאן בבארוד מטעמים שנולדו מתוך זיכרונות הילדות הירושלמית שלה, אוכל ספניולי שמזכיר זמנים פשוטים יותר ושיעטוף באהבה גדולה יין פשוט וטוב.

אודות המקום

אם סדרת הקאלט "צ'ירס" הייתה מצולמת בארץ, זה היה קורה ככל הנראה ב"בארוד". כאן כולם מכירים את השם שלך, יודעים איך אתה שותה ומה אתה הכי אוהב לאכול והקירות נושאים על גבם היסטוריה מקומית ארוכה שנאספה עם השנים: כרות, ציורים, פותחנים ועוד אילו רק יכלו לדבר...  הפאב המיתולוגי של דניאלה לרר, נפתח בחצר פיינגולד הקסומה בשנת 1995. דניאלה, ירושלמית בכל רמ"ח איבריה, הכניסה למקום הקטן הזה את כל אהבותיה הגדולות - מוזיקה, אלכוהול, אוכל ואירוח. את האוכל הביאה מהילדות ומהבית, מטבח ירושלמי-ספניולי עם מנות מהמטבחים הטורקי, הבולגרי והיווני. מנת הדגל כאן היא הפסטליקוס - מאפה ממולא בשר וצנוברים ודרינק הבית כאן היא וודקה בטעמים שמכינים במקום.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סעודת נזירים

ארוחה איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני במעלה הגבעה בצפונה של שכונת עין כרם מתחבא לו מנזר יוחנן בהרים, על פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. בין המבנים העתיקים בני מאות השנים, יצירות אמנות מרחבי העולם מהמאות הקודמות והעתיקות הארכיאולוגיות עוד מימי בית שני מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. […]

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]

מה ילדים אוהבים לאכול?

"הכבש השישה עשר"- שעת סיפור וארוחת ערב לילדים "אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה וארטיק וסוכריות ותות גינה" (מתוך: "הכבש השישה עשר", מילים: יהונתן גפן) יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ומה קורה במשולש ברמודה? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים […]