יין, טעם ודמוקרטיה

25.08

איפה בארוד, דרך יפו, ירושלים, ישראל

נטלי שפרירדניאלה לרר

בארוד

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה. מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר […]

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם

מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה.

מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר שלו האחוזות העשירים בצרפת, הטעם שלנו ביין השתנה והושפע מאופנות וכוחות כלכליים. היום, תנועה של ייננים צעירים מרחבי העולם מבקשת לייצר יין אחר – יין טבעי. הם מוותרים על תהליכים טכנולוגים ועל תוספת חומרים משמרים ומתסיסים ופונים לשיטות של העולם הקדום, לימיו הראשונים של היין. עבורם מדובר באקט פוליטי.

את המפגש תוביל נטלי שפריר, בוגרת האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה של סלואו פוד, כותבת ויוצרת בנושאים של תרבות אוכל, בארץ ובעולם. במהלך השיחה ובין טעימות מפתיעות של יין טבעי, תנשנשו ממיטב מנות הבית של הפאב הירושלמי המיתולוגי, הבארוד. כבר קרוב ל-30 שנה שדניאלה לרר מגישה כאן בבארוד מטעמים שנולדו מתוך זיכרונות הילדות הירושלמית שלה, אוכל ספניולי שמזכיר זמנים פשוטים יותר ושיעטוף באהבה גדולה יין פשוט וטוב.

אודות המקום

אם סדרת הקאלט "צ'ירס" הייתה מצולמת בארץ, זה היה קורה ככל הנראה ב"בארוד". כאן כולם מכירים את השם שלך, יודעים איך אתה שותה ומה אתה הכי אוהב לאכול והקירות נושאים על גבם היסטוריה מקומית ארוכה שנאספה עם השנים: כרות, ציורים, פותחנים ועוד אילו רק יכלו לדבר...  הפאב המיתולוגי של דניאלה לרר, נפתח בחצר פיינגולד הקסומה בשנת 1995. דניאלה, ירושלמית בכל רמ"ח איבריה, הכניסה למקום הקטן הזה את כל אהבותיה הגדולות - מוזיקה, אלכוהול, אוכל ואירוח. את האוכל הביאה מהילדות ומהבית, מטבח ירושלמי-ספניולי עם מנות מהמטבחים הטורקי, הבולגרי והיווני. מנת הדגל כאן היא הפסטליקוס - מאפה ממולא בשר וצנוברים ודרינק הבית כאן היא וודקה בטעמים שמכינים במקום.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

אבירי השולחן האדום

ארוחת שחיתות לילית קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה […]

הכניסיני תחת כנפך

טיול קולינרי הנע בין סיפורי זימה לאהבות גדולות מהחיים אנשי "אגדת עין כרם" והשפית הבינלאומית, עתליה עין מור יובילו אותנו בין סיפורים ומאכלים בהשראת רחוב הנביאים שהצית את דמיונם של הירושלמים מתחילת המאה העשרים. ניפגש בכיכר הדוידקה ונחשף לסיפור אהבה בין הציירת הגדולה אירה יאן ובין המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. מה הם אכלו בליל […]