בארוד | יין, טעם ודמוקרטיה

נטלי שפרירדניאלה לרר

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם

מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה.

מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר שלו האחוזות העשירים בצרפת, הטעם שלנו ביין השתנה והושפע מאופנות וכוחות כלכליים. היום, תנועה של ייננים צעירים מרחבי העולם מבקשת לייצר יין אחר – יין טבעי. הם מוותרים על תהליכים טכנולוגים ועל תוספת חומרים משמרים ומתסיסים ופונים לשיטות של העולם הקדום, לימיו הראשונים של היין. עבורם מדובר באקט פוליטי.

את המפגש תוביל נטלי שפריר, בוגרת האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה של סלואו פוד, כותבת ויוצרת בנושאים של תרבות אוכל, בארץ ובעולם. במהלך השיחה ובין טעימות מפתיעות של יין טבעי, תנשנשו ממיטב מנות הבית של הפאב הירושלמי המיתולוגי, הבארוד. כבר קרוב ל-30 שנה שדניאלה לרר מגישה כאן בבארוד מטעמים שנולדו מתוך זיכרונות הילדות הירושלמית שלה, אוכל ספניולי שמזכיר זמנים פשוטים יותר ושיעטוף באהבה גדולה יין פשוט וטוב.

אודות המקום

אם סדרת הקאלט "צ'ירס" הייתה מצולמת בארץ, זה היה קורה ככל הנראה ב"בארוד". כאן כולם מכירים את השם שלך, יודעים איך אתה שותה ומה אתה הכי אוהב לאכול והקירות נושאים על גבם היסטוריה מקומית ארוכה שנאספה עם השנים: כרות, ציורים, פותחנים ועוד אילו רק יכלו לדבר...  הפאב המיתולוגי של דניאלה לרר, נפתח בחצר פיינגולד הקסומה בשנת 1995. דניאלה, ירושלמית בכל רמ"ח איבריה, הכניסה למקום הקטן הזה את כל אהבותיה הגדולות - מוזיקה, אלכוהול, אוכל ואירוח. את האוכל הביאה מהילדות ומהבית, מטבח ירושלמי-ספניולי עם מנות מהמטבחים הטורקי, הבולגרי והיווני. מנת הדגל כאן היא הפסטליקוס - מאפה ממולא בשר וצנוברים ודרינק הבית כאן היא וודקה בטעמים שמכינים במקום.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מה ילדים אוהבים לאכול?

״מעשה בחמישה בלונים" – שעת סיפור וארוחת ערב לילדים יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ולאן לכל הרוחות התעופף הבלון האדום של אלון? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים בה במערכת היחסים עם הילדים – מה הם אוהבים לאכול? חוץ […]

על אהבה ואוכל

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]

שבת בבוקר יום יפה…לקפה

שבת בבוקר בירושלים. נצא אל רחובות מרכז העיר הגדושים לעייפה במהלך השבוע, אותם מקבלת השבת רגועים ויפים, ריקים מרכבות ורעש מכוניות. נגלה את בתי הקפה הקטנים והמיוחדים, שם כל ירושלמי שנפשו חשקה בקפה טוב של בוקר באווירה של נועם ועם קורטוב קדושה ידע למצוא את מקומו. נסייר בעקבות המרכיבים שהופכים ארוחת הבוקר הירושלמית לכל כך […]