בארוד | יין, טעם ודמוקרטיה

נטלי שפרירדניאלה לרר

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם

מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה.

מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר שלו האחוזות העשירים בצרפת, הטעם שלנו ביין השתנה והושפע מאופנות וכוחות כלכליים. היום, תנועה של ייננים צעירים מרחבי העולם מבקשת לייצר יין אחר – יין טבעי. הם מוותרים על תהליכים טכנולוגים ועל תוספת חומרים משמרים ומתסיסים ופונים לשיטות של העולם הקדום, לימיו הראשונים של היין. עבורם מדובר באקט פוליטי.

את המפגש תוביל נטלי שפריר, בוגרת האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה של סלואו פוד, כותבת ויוצרת בנושאים של תרבות אוכל, בארץ ובעולם. במהלך השיחה ובין טעימות מפתיעות של יין טבעי, תנשנשו ממיטב מנות הבית של הפאב הירושלמי המיתולוגי, הבארוד. כבר קרוב ל-30 שנה שדניאלה לרר מגישה כאן בבארוד מטעמים שנולדו מתוך זיכרונות הילדות הירושלמית שלה, אוכל ספניולי שמזכיר זמנים פשוטים יותר ושיעטוף באהבה גדולה יין פשוט וטוב.

אודות המקום

אם סדרת הקאלט "צ'ירס" הייתה מצולמת בארץ, זה היה קורה ככל הנראה ב"בארוד". כאן כולם מכירים את השם שלך, יודעים איך אתה שותה ומה אתה הכי אוהב לאכול והקירות נושאים על גבם היסטוריה מקומית ארוכה שנאספה עם השנים: כרות, ציורים, פותחנים ועוד אילו רק יכלו לדבר...  הפאב המיתולוגי של דניאלה לרר, נפתח בחצר פיינגולד הקסומה בשנת 1995. דניאלה, ירושלמית בכל רמ"ח איבריה, הכניסה למקום הקטן הזה את כל אהבותיה הגדולות - מוזיקה, אלכוהול, אוכל ואירוח. את האוכל הביאה מהילדות ומהבית, מטבח ירושלמי-ספניולי עם מנות מהמטבחים הטורקי, הבולגרי והיווני. מנת הדגל כאן היא הפסטליקוס - מאפה ממולא בשר וצנוברים ודרינק הבית כאן היא וודקה בטעמים שמכינים במקום.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

FIESTA – מסיבת חורף מקסיקנית

אף פיאסטה מקסיקנית אמיתית אינה שלמה בלי נהרות של מזקל שזורמים לכוסות כמו מים. למרות ההיכרות הטרייה יחסית של הישראלים עם המשקה הלאומי של מקסיקו, האינדיאנים שחיו במרכז מקסיקו גילו את הגרסא המוקדמת של המזקל כבר לפני כ-2,000 שנה. שלא כמו אחותו הקטנה והמפורסמת יותר, הטקילה, המיוצרת אך ורק מאגבה כחולה, את המזקל מכינים מכל […]

ים של טעמים

קפה קדוש מארח ים של טעמים בואו לפתוח איתנו את הפסטיבל במצולות! קרן ואיציק קדוש, הזוג שעומד מאחורי הקונדיטוריה והמותג "קפה קדוש" מארחים ערב חווייתי וחד פעמי בהשראת הים – בלב ליבו של האקווריום החדש בירושלים! בשיתוף בית הספר אורט דן גורמה מתל אביב עם שף קונדיטור אורגד רואש. ביחד נצלול למצולות עולם הקונדיטוריה והמאפים: […]

מנות מהאגדות- "אבא עושה בושות"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "עם הסכין הוא רק נגע יצא ציפוי של שוקולד על השוליים הוא לחץ מילוי מתוק משם קפץ, ואז לרוחב הוא חתכך וקרם ורוד עליו נשפך" מתוך הספר "אבא עושה בושות" מאת מאיר שלו סיפור הילדים המרגש – "אבא עושה בושות" – על אפרים שלמד להעריך […]