על אהבה ואוכל

15.11

איפה דרך האחיות 13, ירושלים, ישראל

שף ירון וינקלר

מלון אלגרה

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]

ארוחת שף רומנטית 

המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; וינקלר ידגים, יספר ויגיש לכם מטעמים מתפריט הסתיו החדש של מסעדת Season.
בעודו חושף בפניכם את סיפור האהבה המרתק של אלגרה, הוא ידגים הכנה של מיטב המנות ממטבחו שיוגשו מיד לשולחנכם: ברוסקטה גויאבה, מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים, קרפצ'ו של בר ים בויניגרט ים תיכוני, פוקצ'ה בתימין בר, מטבל קישואים ביוגורט ונענע, מטבל מנגולד, מטבל דלעת וג'ינג'ר, ריזוטו כרישה ותרד, קרפצ'ו טלה וקרם כרובית, פילה בר ים ותבשיל שורשים, תבשיל טלה ותאנים ולקינוח בריוש בקצפת דובדבנים ולוונדר ומלבי וניל וחבושים. הארוחה תלווה ביינות יקב פלאם.

אודות המקום

מלון הבוטיק "אלגרה" מהווה דוגמה מצוינת למיזוג דינמי של ישן וחדש, עבר והווה. מיקומו של המלון באחד האזורים הנחשקים ביותר בירושלים, בלב השכונה הציורית עין-כרם, מרחק נהיגה קצר מהעיר העתיקה, מבניין הכנסת ומהמוזיאון הלאומי, מאפשר לאורחי המלון לחוות את ירושלים באופן ייחודי. מסעדת Season מתהדרת במטבח המבוסס על חומרי הגלם הטריים ביותר והיינות המשובחים ביותר. אתם מוזמנים לשבת בשולחן השף ולשוחח עם צוות המסעדה בזמן עבודתם, או לחלופין לבחור בשולחן זוגי רומנטי. אם תרצו, תוכלו לערוך את הארוחה גם במרפסת המסעדה שמשקיפה על עין כרם והרי ירושלים. הנופים הרומנטיים והאוכל המשובח יעניקו לכם חוויה בלתי נשכחת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ביסים טבעוניים

סיור בעקבות סצינת הטבעונות הירושלמית  רק לפני שנים אחדות חווה עולם הקולינריה רעידת אדמה עם עלייתה לסדר היום של התנועה הטבעונית. ההבנה כי אין מדובר בטרנד חולף, אלא באורח חיים ערכי ומשמעותי, הביאה יותר ויותר בתי אוכל – החל מבתי קפה שכונתיים וכלה במסעדות עילית נחשבות – לשלב מנות טבעוניות בתפריט. הדרישה להכיר בקהל הולך […]

החיים הם כמו קופסת שוקולדות

קרם פסיפלורה, מלח ים, סברס, ליצ'י ואפילו בזיליקום. שוקולד מריר, חלב ואפילו לבן. כשפורסט גאמפ הוציא לאוויר העולם את אחד הציטוטים הקולנועיים המפורסמים ביותר, אפילו הוא לא ידע שהאפשרויות הן כל כך רבות. כאלה הם הפרלינים של יער הקקאו של יערה קלמנוביץ', מלאי הפתעות שמשמחות את הבטן והלב. תמיד מתחדשים, מרגשים ומסקרנים. הצטרפו אל השוקולטיירית […]

עזרא קדם מארח

מפגש אינטימי, סיור וטעימות לפני שהיה אינסטגרם, לפני שכולנו נהינו פודיז ולפני שהקולינריה השתלטה על כל תחומי חיינו – היה עזרא קדם. האיש שהכניס את הבישול הירושלמי לתוך מטבחי העילית והיה מהשפים הכוכבים הראשונים בפריים טיים שלנו, הפך לשם נרדף לקולינריה ישראלית חדשנית שאינה מתפשרת על שורשיה. לאחר 20 שנות פעילות במסעדת "ארקדיה", הקים קדם […]