בירה הרצל | עיר הבירה – סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל

מאור הלפמן

95

עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. החל מהיכרות עם חומרי הגלם, דרך שלבי הבישול השונים וכלה בטעימות מתוך מגוון הבירות המיוצרות במבשלה והנושאות שמות המעידים על מוצאן הגיאוגרפי –  "שש אחוז כפרה", IPA" וזה…", ו"דולצ'ה דה עסל". חסר לכם דובדבן על הקצפת הזו? בתום הסיור תזכו למארז ובו שני בקבוקי בירה "הרצל".

כשר

שעות הפעילות: 20:00-21:30

אודות המקום

כשהרצל טבע את המשפט "אם תרצו – אין זו אגדה!" יכול להיות שהתכוון למאור הלפמן ורוג'ר מור שהפכו אגדה למציאות ואת אהבתם לבירה למבשלה הירושלמית הראשונה. מבשלת "הרצל" קמה לתחייה בלב שכונת תלפיות כמו בסיפור המזכיר אגדה. עם רקע בבישול בירה ביתית והתמחויות במבשלות המובילות באירופה, הניעו את חזונם להקים מבשלה ייחודית שתזעזע את שוק הבירות המסחריות המנומנם בישראל ויגיש לעולם בירה ירושלמית עסלית. ב"הרצל" מבשלים בירות אחרות וחצופות עם טעם ודיבור ירושלמים – כך למשל, לקחו מתכון מהמאה ה-15המזוהה עם הבירה החביבה על דמותו של הנזיר טאק מסיפורי רובין הוד, הוסיפו לדבש תבלינים מקומיים והעניקו לה את השם "דולצ'ה דה עסל".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מאסיה באהבה

מכירת הכרטיסים תחל ב-17 לאוקטובר

המטבח האסייתי הוא מאהב סוער. הטעמים, הצבעים והשילובים שהוא מגיש לשולחן תמיד מפתיעים ותמיד מרגשים. השף רון פינצ'י, המנצח על מסעדת Station 9, ייקח אתכם לאל תוך סודות המטבח שכבש בסערה את העולם כולו בטעימות של כמה ממנות הדגל המעניינות והצבעוניות ביותר של המסעדה: סלט אצות וואקמה, סלט פפאיה, קאנג פאד, תבשיל ירוקים חם עם סטיקי רייס.

משמר המפרץ

יאסר עיסא, תושב שועפאט, הוא ברמן בפאב המיתולוגי "סירה". כישורי הבישול הנדירים שלו התגלו בשעות הקטנות של הלילה כשהיה מוציא מהתיק תבשילים נדירים בקופסאות פלסטיק ומחלק ליושבי הבר השיכורים. אוכל שהוא קצת פלשתיני, קצת פיוז'ן ומלא בהמון אהבה של יאסר. בערב המיוחד יאסר מוציא את התבשילים המטריפים שלו מהקופסאות, בדגש על מנות ממדינות המפרץ, ומגיש […]

המנה העיקרית / מרכז העצבים של הפסטיבל

קהילת בית אליאנס פותחת את שערי ביתה למפגשים של קולינריה חוצה תחומים וחושים. במהלך הפעילות, יפעל במרתף הבית פופאפ Wine Garden ומרכז המידע של "פסטיבל מסעדות פתוחות". במקביל על קירות הבית תוצג תערוכת הצילומים "סינדרום ירושלים" של השף המולקולרי אלכסנדר "זונדר" לחניש וצלמי האוכל רושיאנו אנד מולוקו. הכניסה לכל האירועים בבית, כמו אהבת האמנות והאוכל, […]