בירה הרצל | עיר הבירה

מאור הלפמן

סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל

עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. החל מהיכרות עם חומרי הגלם, דרך שלבי הבישול השונים וכלה בטעימות מתוך מגוון הבירות המיוצרות במבשלה והנושאות שמות המעידים על מוצאן הגיאוגרפי – "שש אחוז כפרה", IPA" וזה…", ו"דולצ'ה דה עסל". חסר לכם דובדבן על הקצפת הזו? בתום הסיור תזכו למארז ובו שני בקבוקי בירה "הרצל".

קרדיט לצילום: תומר פולטין

אודות המקום

כשהרצל טבע את המשפט "אם תרצו – אין זו אגדה!" יכול להיות שהתכוון למאור הלפמן ורוג'ר מור שהפכו אגדה למציאות ואת אהבתם לבירה למבשלה הירושלמית הראשונה. מבשלת "הרצל" קמה לתחייה בלב שכונת תלפיות כמו בסיפור המזכיר אגדה. עם רקע בבישול בירה ביתית והתמחויות במבשלות המובילות באירופה, הניעו את חזונם להקים מבשלה ייחודית שתזעזע את שוק הבירות המסחריות המנומנם בישראל ויגיש לעולם בירה ירושלמית עסלית. ב"הרצל" מבשלים בירות אחרות וחצופות עם טעם ודיבור ירושלמים – כך למשל, לקחו מתכון מהמאה ה-15המזוהה עם הבירה החביבה על דמותו של הנזיר טאק מסיפורי רובין הוד, הוסיפו לדבש תבלינים מקומיים והעניקו לה את השם "דולצ'ה דה עסל".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

שפים, נייר ומספריים

תערוכת פורטרטים מנייר של אושיות קולינריה ירושלמיות פעם באירופה, בימי רנסאנס, אם היית מישהו שהוא משהו, יכולת לזכות בפורטרט מעשה ידיו של מיכלאנג'לו או דה וינצ'י. היום, בישראל, אתה יודע שהצלחת אם זכית לדיוקן גזיר נייר של אפרת (חסון) דה-בוטון, המאיירת, מעצבת ואמנית הנייר שכבשה בסערה את האינסטגרם וסצינת האיור המקומית. מוונדר וומן גל גדות, […]

לא על הקוגל לבדו

פאנל יזמיות קולינריה חרדיות על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על אוכל חרדי? אם כל מה שעולה לכם בראש זה קוגל, קרפלעך וגפילטע פיש – תחשבו שוב! המהפכה הקולינרית המתמשכת שעוברת על העולם, בה האוכל הוא קודם כל חשק ורק אחר כך צורך, בה הרשתות החברתיות מאפשרות החלפת מתכונים, טיפים וחוויות – אינה פוסחת גם […]

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות רבות – בחומוס ערפאת ננגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת, המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצדו […]