בירה הרצל | עיר הבירה

מאור הלפמן

סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל

עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. החל מהיכרות עם חומרי הגלם, דרך שלבי הבישול השונים וכלה בטעימות מתוך מגוון הבירות המיוצרות במבשלה והנושאות שמות המעידים על מוצאן הגיאוגרפי – "שש אחוז כפרה", IPA" וזה…", ו"דולצ'ה דה עסל". חסר לכם דובדבן על הקצפת הזו? בתום הסיור תזכו למארז ובו שני בקבוקי בירה "הרצל".

קרדיט לצילום: תומר פולטין

אודות המקום

כשהרצל טבע את המשפט "אם תרצו – אין זו אגדה!" יכול להיות שהתכוון למאור הלפמן ורוג'ר מור שהפכו אגדה למציאות ואת אהבתם לבירה למבשלה הירושלמית הראשונה. מבשלת "הרצל" קמה לתחייה בלב שכונת תלפיות כמו בסיפור המזכיר אגדה. עם רקע בבישול בירה ביתית והתמחויות במבשלות המובילות באירופה, הניעו את חזונם להקים מבשלה ייחודית שתזעזע את שוק הבירות המסחריות המנומנם בישראל ויגיש לעולם בירה ירושלמית עסלית. ב"הרצל" מבשלים בירות אחרות וחצופות עם טעם ודיבור ירושלמים – כך למשל, לקחו מתכון מהמאה ה-15המזוהה עם הבירה החביבה על דמותו של הנזיר טאק מסיפורי רובין הוד, הוסיפו לדבש תבלינים מקומיים והעניקו לה את השם "דולצ'ה דה עסל".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ולנו יש פלאפל

אין יותר ישראלי מפלאפל כמו שאין יותר ישראלי מהויכוח ארוך השנים – איפה נמצא הפלאפל הכי טעים בארץ? בירושלים כמובן! אבל גם כאן, ההכרעה לא קלה. הכדור הזהוב הפך זה מכבר לסמל ולסנדוויץ' הכי ישראלי שיש – פשוט, טעים ומלא טעמים שממלאים כל אחד בדרכו את הגוף והנפש. הצטרפו אלינו למשימה לאומית בבירור מהו הפלאפל […]

החיים הם כמו קופסת שוקולדות

קרם פסיפלורה, מלח ים, סברס, ליצ'י ואפילו בזיליקום. שוקולד מריר, חלב ואפילו לבן. כשפורסט גאמפ הוציא לאוויר העולם את אחד הציטוטים הקולנועיים המפורסמים ביותר, אפילו הוא לא ידע שהאפשרויות הן כל כך רבות. כאלה הם הפרלינים של יער הקקאו של יערה קלמנוביץ', מלאי הפתעות שמשמחות את הבטן והלב. תמיד מתחדשים, מרגשים ומסקרנים. הצטרפו אל השוקולטיירית […]

מספרד לירושלים

שישי של טאפסים ואלכוהול בלב השוק  שימו את כל מה שאתם חייבים להספיק בצד, שכחו מכל מה שמטריד אתכם ובין הקניות לבישולים לשבת תנו קפיצה קצרה לספרד. השף Juanjo Perles זוכה תחרות השף המבטיח של ספרד לשנת 2017 והשפים מהאטליה של טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה, מזמינים אתכם להפסקת טאפסים בבר השכנה. בבוקר מוקדם יאספו […]