עזרא קדם מארח

15.11

איפה ארקדיה עין כרם, דרך האחיות, ירושלים, ישראל

שף עזרא קדם

סטודיו ארקדיה

מפגש אינטימי, סיור וטעימות לפני שהיה אינסטגרם, לפני שכולנו נהינו פודיז ולפני שהקולינריה השתלטה על כל תחומי חיינו – היה עזרא קדם. האיש שהכניס את הבישול הירושלמי לתוך מטבחי העילית והיה מהשפים הכוכבים הראשונים בפריים טיים שלנו, הפך לשם נרדף לקולינריה ישראלית חדשנית שאינה מתפשרת על שורשיה. לאחר 20 שנות פעילות במסעדת "ארקדיה", הקים קדם […]

מפגש אינטימי, סיור וטעימות

לפני שהיה אינסטגרם, לפני שכולנו נהינו פודיז ולפני שהקולינריה השתלטה על כל תחומי חיינו – היה עזרא קדם. האיש שהכניס את הבישול הירושלמי לתוך מטבחי העילית והיה מהשפים הכוכבים הראשונים בפריים טיים שלנו, הפך לשם נרדף לקולינריה ישראלית חדשנית שאינה מתפשרת על שורשיה. לאחר 20 שנות פעילות במסעדת "ארקדיה", הקים קדם בוסתן חלומי בלב עין כרם. כאן בגינת הירק הוא מגדל את חומרי הגלם בהם הוא משתמש כעת במטבח שלו.

לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות" מעניק קדם הזדמנות לבקר בגן העדן הקסום שלו. תתחילו את המפגש בסיור בגינת הירק ובסדנה ארומתרפית של עשבי התבלין, תתחברו לשורשים, לצבעים וריחות של חומרי הגלם הטריים. תמשיכו לסדנת הדגמה עם השף קדם שידבר על מטבח ישראלי וידגים לעיניכם מגוון מנות ייחודיות השואבות השראה מטעמי ילדותו ומהסביבה המיוחדת בה פועל היום. במהלך ההדגמה, לצד כוס יין, תוכלו לטעום מהמנות שיוכנו לנגד עיניכם: אספרסו ירושלמי Jerusalem Espresso – מרק עדשים, צ'יגה עם פניונס – מתכון מסורתי ממשפחתו של השף, סביצ'ה של דג, סלט אדמה – סלט של ירקות שורש עונתיים, שווארמה סטודיו ארקדיה מהטאבון – טלה ותערובת תבלינים ביתית, וסלט עגבניות עיראקי.

 

קרדיט לצלם: אילן נחום.

אודות המקום

סטודיו ארקדיה בהובלתו של השף עזרא קדם פועל כבר עשור בלב הכפר הציורי עין כרם שבירושלים להגדרתו והטמעתו של המטבח הישראלי. צוות הסטודיו מחלק את זמנו בין האדמה לצלחת: מעבדים את השטחים החקלאיים וחוקרים את תנאי הגידול המקומי של האזור וכשהשמש שוקעת בשעות הערב יוצרים במטבח המסעדה את המנות שחוגגות את תמצית המקום, האדמה, הרוח, הגשם והשמש.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

הבקרוב של העתיד הקרוב

הטכנולוגיה משתלטת על חיינו, הופכת אותם לקלים יותר, נוחים יותר, אבל גם מנוכרים יותר – הגירויים בכל מקום וקשה לנו שלא להתפתה. הצורך המיידי בנוכחות אנושית במרחב הולך ופוחת, אבל מה זה אומר על העתיד שלנו, זה שמחכה ממש מעבר לפינה? בימים אלו מוצגת בחלל הגלריה של ביתא: בית לאמנות, חברה ועיר תערוכת היחיד של […]

תאוות בשרים

סדנת בשרים ארגנטינאים מעושנים ארגנטינה היא המדינה עם צריכת הבשר הכי גבוהה בעולם, ובגלל זה כל ארגנטינאי מרגיש שהוא נולד גרילמן (אסדור). הטקס והמסורת שנבנו סביב הכנת הבשר הם חלק גדול מהתרבות הארגנטינאית. הטקס כולל חוויה של כמה שעות, שיטות שונות של צליה, סוגים שונים של מנגלים (פרישה), זנים שונים של בקר, סוגים של עצים […]

מנות מהאגדות – "האריה שאהב תות"

שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "פעם היה אריה שאהב רק תות. לא בשר ולא גבינה, רק תות פשוט. לא דיסה ולא קקאו, רק תות הוא רצה, תות. לא לחם, לא ארז ולא ביצה, רק תות". מתוך הספר "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר סיפור הילדים הנפלא – "האריה שאהב תות" – על האריה […]