סטודיו ארקדיה | עזרא קדם מארח

שף עזרא קדם

מפגש אינטימי, סיור וטעימות

לפני שהיה אינסטגרם, לפני שכולנו נהינו פודיז ולפני שהקולינריה השתלטה על כל תחומי חיינו – היה עזרא קדם. האיש שהכניס את הבישול הירושלמי לתוך מטבחי העילית והיה מהשפים הכוכבים הראשונים בפריים טיים שלנו, הפך לשם נרדף לקולינריה ישראלית חדשנית שאינה מתפשרת על שורשיה. לאחר 20 שנות פעילות במסעדת "ארקדיה", הקים קדם בוסתן חלומי בלב עין כרם. כאן בגינת הירק הוא מגדל את חומרי הגלם בהם הוא משתמש כעת במטבח שלו.

לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות" מעניק קדם הזדמנות לבקר בגן העדן הקסום שלו. תתחילו את המפגש בסיור בגינת הירק ובסדנה ארומתרפית של עשבי התבלין, תתחברו לשורשים, לצבעים וריחות של חומרי הגלם הטריים. תמשיכו לסדנת הדגמה עם השף קדם שידבר על מטבח ישראלי וידגים לעיניכם מגוון מנות ייחודיות השואבות השראה מטעמי ילדותו ומהסביבה המיוחדת בה פועל היום. במהלך ההדגמה, לצד כוס יין, תוכלו לטעום מהמנות שיוכנו לנגד עיניכם: אספרסו ירושלמי Jerusalem Espresso – מרק עדשים, צ'יגה עם פניונס – מתכון מסורתי ממשפחתו של השף, סביצ'ה של דג, סלט אדמה – סלט של ירקות שורש עונתיים, שווארמה סטודיו ארקדיה מהטאבון – טלה ותערובת תבלינים ביתית, וסלט עגבניות עיראקי.

 

קרדיט לצלם: אילן נחום.

אודות המקום

בלב הכפר הציורי עין כרם שבירושלים , פועל בעשור האחרון שף עזרא קדם להגדרתו והטמעתו של המטבח הישראלי. בשנת 1995 החל מסעו של שף קדם עם הקמתה של מסעדת ארקדיה שבירושלים, מוסד משמעותי וחשוב בקולינריה הישראלית. במהלך השנים שף קדם שקד בפיתוח מטבח ישראלי המתבסס על חומרי גלם מקומיים וטריים, חלקם גם בגידול עצמי אורגני, חיפוש אחר טעמים ,מיזוג טעמי התרבויות השונות בישראל ובעיקר בירושלים, כור ההיתוך של מזרח ומערב ירושלים ומסע קולינרי של פרשנות אישית עכשווית לטעמי ילדותו ולתפיסת עולמו. כחלק מתפיסת העולם הקולינרית של שף עזרא קדם והגשמת החלום, מנצל צוות הסטודיו את שעות היום לעבודת אדמה, חקלאות וגידולי העונה. צוות הטבחים מחלק את זמנו בין האדמה לצלחת: מעבדים את השטחים החקלאיים וחוקרים את תנאי הגידול המקומי של האזור וכשהשמש שוקעת בשעות הערב יוצרים במטבח המסעדה את המנות שחוגגות את תמצית המקום, האדמה, הרוח, הגשם והשמש.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ארוחה מהלכת

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל"  כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא […]

בראנץ' טאפסים

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר […]

"Fairy Tale"

קוקטיילים וביסים מהאגדות  באגדות, במיתולוגיות, ואפילו בגמרא, החד-קרן הציל מאז ומעולם את הדמיון האנושי, עד כדי כך שהפופולריות שלו רק הולכת וגדלה והוא נותר עוגן לעולם פנטסטי של אושר, שמחה וטוהר. גם כשהתמסחר והפך למרצ'נדייז המבוקש בשוק, שומר היוניקורן על סוד הקסם שלו. תסתכלו עליו ונסו לחשוב מחשבה אחת רעה, אין סיכוי שתצליחו. כעת, לראשונה […]