כנסיית יוחנן בהרים | סעודת נזירים

האב סברינו והשף סילביו בוטגה

ארוחה איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני

במעלה הגבעה בצפונה של שכונת עין כרם מתחבא לו מנזר יוחנן בהרים, על פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. בין המבנים העתיקים בני מאות השנים, יצירות אמנות מרחבי העולם מהמאות הקודמות והעתיקות הארכיאולוגיות עוד מימי בית שני מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. כאן הם לומדים, מתפללים, עובדים ומארחים אלפי עולי רגל בשנה באכסניה שקמה כאן עוד במאה ה-19 – Casa Nova, "בית חדש". שלא תבלבלו, קאסה נובה הוא לא בית מלון, הוא הזמנה לחלוק את אורח החיים השליו של הנזירים עם עולי הרגל שמתנדבים כאן בטיפוח הגינות הרבות, שיפוץ ושימור המבנה ואפילו במטבח.

האב סברינו האחראי על בית ההארחה וחדר האוכל של המנזר הוא אדם שאוהב לארח בכל מעודו. לאחר תפילת הבוקר הוא פושט את הגלימה הפרנציסקאנית החומה שלו ויוצא בבגדי עבודה לאסוף ביצים מלול התרנגולים שבחצר עבור ארוחת הבוקר הדשנה שיכין לאורחי המנזר ולאחים. כשהוא לבוש במדי השף שלו יערבב, יחתוך, יתבל ויעמיד שולחנות עמוסי כל טוב של אוכל ביתי, פשוט ומלא נחמה – הרים של פסטות טריות, סירים עצומים של מרק ופעם אחת אפילו הכינו כאן ק"מ שלם של נקניקיות ביום אחד. האוכל לא מתחכם ולא מתאמץ להפתיע או להרשים. לאב סברינו יש משימה פשוטה אחת – לגרום לאורחים הרבים שלו להרגיש כמה שיותר בבית ואכן השמועה על התבשילים של האב סברינו עשתה לה זה מכבר כנפיים והאחים הפרנציסקנים של הקוסטודיה (משמרת ארץ הקודש) יודעים שכדי לאכול טוב – באים למנזר יוחנן בהרים.

לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות" אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בסעודה חד פעמית מעשה ידיהם של האב סברינו והשף האיטלקי סילביו בוטגה – לשעבר השף הראשי והבעלים של כפר הנופש "אמינטה" – המתארח בימים אלו במנזר. סעודה כמיטב המסורת הפרנציסקאנית – פשוטה אך עשירה, לא מתחכמת – אבל מאוד מפנקת. כאן, בין הקירות רוויי ההיסטוריה הנוצרית, היהודית ואפילו ההלניסטית, בתוך הכפר היפיפה של עין כרם, תתכנסו לארוחה ביתית עם ניחוח איטלקי – נתחיל עם ברוסקטה ופיצה קטנה בליווי מרק, נמשיך עם פסטה ביתית עם רטבים שונים, לזניה, ריזוטו ורביולי ונקנח בטירמיסו וגלידה ביתית. לצד המנות יוגשו לכם יינות, משקאות קלים ומשקאות חמים.

קרדיט לצלם: שי דרור, עדי דניאל.

אודות המקום

כנסיית 'יוחנן בהרים' היא כנסייה קתולית בעין כרם, השייכת למסדר הפרנציסקני. הכנסייה מציינת את מערת הולדתו של 'יוחנן המטביל'. המתחם כולל חצר גדולה, המעוטרת באריחי קרמיקה, שעליהם תפילת ה"בנדיקטוס" בשפות שונות; כנסייה צלבנית גדולה; מנזר גברים; בית ההארחה Casa Nova; וממצאים ארכאולוגיים מתקופות שונות. הכנסייה הצלבנית, הפועלת עד היום, נבנתה בפסגת גבעה, במקום בו שכן מקדש לאלה וונוס בתקופה ההלניסטית. ממצאים מתקופה זו, כולל שברי פסלים, נתגלו בחפירה ארכאולוגית שנערכה במקום בראשית שנות ה-40 של המאה הקודמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

איך אומרים רוקנרול בטבעונית

כיצד הסאונד שאנחנו שומעים, האנשים אחריהם אנחנו עוקבים והקבוצות בהן אנו גולשים משפיעים על המזון שאנו צורכים? ברור היום לכולם כי מהפכת הטבעונות כבר מזמן אינה טרנד. למיליוני אנשים בעולם היא דרך חיים. בכפר הגלובלי שבו כולם מחוברים לכולם, אנו חשופים להדהוד הצלילים והקולות שזורמים דרך מקורות המידע ומחלחלים לתודעה שלנו. זכויות בעלי חיים, חמלה […]

קולינרי Fuckup Nights

הכישלונות המפוארים מאחורי ההצלחות הקולינריות הגדולות אז הביצה נשברה בתוך הבלילה, אז החלפת בין המלח לסודה ושרפת לגמרי את הסטייק – אין צורך בדרמות מיותרות , יש אסונות קולינריים גדולים משלך! אם עוד לא שמעתם על Fuckup Nights – זה הזמן להכיר! מדובר בקהילת יזמות חדשה שלא מפחדת לדבר על הכשלונות בדרך להצלחה. במפגש חודשי, […]

בין טוניס לפלרמו

מפגש, שיח וארוחה עם שורשים יהודיים בערב אחד בקפה משק עפאים נגיש ונדבר אוכל טוניסאי, זהות ים תיכונית, יהודית ומה שביניהם. ארוחה עם שורשים יהודיים, שורשים של הגירה בין טוניסיה למרסיי, בין פלרמו לליוורנו ובחזרה לטוניסיה. שיתוף פעולה של חן קורן, אשת אוכל ירושלמית המארחת סדנאות וארוחות בשוק מחנה יהודה ורפרם חדד, אמן פלסטי וחוקר אוכל יליד תוניסיה, שחי על הים […]