סעודת נזירים

16.11

איפה כנסיית יוחנן בהרים, שביל הצוקים, ירושלים, ישראל

האב סברינו והשף סילביו בוטגה

כנסיית יוחנן בהרים

ארוחה איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני במעלה הגבעה בצפונה של שכונת עין כרם מתחבא לו מנזר יוחנן בהרים, על פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. בין המבנים העתיקים בני מאות השנים, יצירות אמנות מרחבי העולם מהמאות הקודמות והעתיקות הארכיאולוגיות עוד מימי בית שני מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. […]

ארוחה איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני

במעלה הגבעה בצפונה של שכונת עין כרם מתחבא לו מנזר יוחנן בהרים, על פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. בין המבנים העתיקים בני מאות השנים, יצירות אמנות מרחבי העולם מהמאות הקודמות והעתיקות הארכיאולוגיות עוד מימי בית שני מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. כאן הם לומדים, מתפללים, עובדים ומארחים אלפי עולי רגל בשנה באכסניה שקמה כאן עוד במאה ה-19 – Casa Nova, "בית חדש". שלא תבלבלו, קאסה נובה הוא לא בית מלון, הוא הזמנה לחלוק את אורח החיים השליו של הנזירים עם עולי הרגל שמתנדבים כאן בטיפוח הגינות הרבות, שיפוץ ושימור המבנה ואפילו במטבח.

האב סברינו האחראי על בית ההארחה וחדר האוכל של המנזר הוא אדם שאוהב לארח בכל מעודו. לאחר תפילת הבוקר הוא פושט את הגלימה הפרנציסקאנית החומה שלו ויוצא בבגדי עבודה לאסוף ביצים מלול התרנגולים שבחצר עבור ארוחת הבוקר הדשנה שיכין לאורחי המנזר ולאחים. כשהוא לבוש במדי השף שלו יערבב, יחתוך, יתבל ויעמיד שולחנות עמוסי כל טוב של אוכל ביתי, פשוט ומלא נחמה – הרים של פסטות טריות, סירים עצומים של מרק ופעם אחת אפילו הכינו כאן ק"מ שלם של נקניקיות ביום אחד. האוכל לא מתחכם ולא מתאמץ להפתיע או להרשים. לאב סברינו יש משימה פשוטה אחת – לגרום לאורחים הרבים שלו להרגיש כמה שיותר בבית ואכן השמועה על התבשילים של האב סברינו עשתה לה זה מכבר כנפיים והאחים הפרנציסקנים של הקוסטודיה (משמרת ארץ הקודש) יודעים שכדי לאכול טוב – באים למנזר יוחנן בהרים.

לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות" אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בסעודה חד פעמית מעשה ידיהם של האב סברינו והשף האיטלקי סילביו בוטגה – לשעבר השף הראשי והבעלים של כפר הנופש "אמינטה" – המתארח בימים אלו במנזר. סעודה כמיטב המסורת הפרנציסקאנית – פשוטה אך עשירה, לא מתחכמת – אבל מאוד מפנקת. כאן, בין הקירות רוויי ההיסטוריה הנוצרית, היהודית ואפילו ההלניסטית, בתוך הכפר היפיפה של עין כרם, תתכנסו לארוחה ביתית עם ניחוח איטלקי – נתחיל עם ברוסקטה ופיצה קטנה בליווי מרק, נמשיך עם פסטה ביתית עם רטבים שונים, לזניה, ריזוטו ורביולי ונקנח בטירמיסו וגלידה ביתית. לצד המנות יוגשו לכם יינות, משקאות קלים ומשקאות חמים.

קרדיט לצלם: שי דרור, עדי דניאל.

אודות המקום

כנסיית 'יוחנן בהרים' היא כנסייה קתולית בעין כרם, השייכת למסדר הפרנציסקני. הכנסייה מציינת את מערת הולדתו של 'יוחנן המטביל'. המתחם כולל חצר גדולה, המעוטרת באריחי קרמיקה, שעליהם תפילת ה"בנדיקטוס" בשפות שונות; כנסייה צלבנית גדולה; מנזר גברים; בית ההארחה Casa Nova; וממצאים ארכאולוגיים מתקופות שונות. הכנסייה הצלבנית, הפועלת עד היום, נבנתה בפסגת גבעה, במקום בו שכן מקדש לאלה וונוס בתקופה ההלניסטית. ממצאים מתקופה זו, כולל שברי פסלים, נתגלו בחפירה ארכאולוגית שנערכה במקום בראשית שנות ה-40 של המאה הקודמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עיר הבירה

סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. […]

סיפור אהבה מקסיקני

סדנת הכנת טאקוס ומפגש עם לואיס כרוז, לאה סטופר ויטי לוסון אם יצא לכם לנגוס בטורטיה, ללגום מרגריטה או לנגב גווקאמולי (וגם אם רק שמעתם ומעולם לא טעמתם) בטח תסכימו שאוכל מקסיקני זה אוכל שמח – מלא באופטימיות, צבעים, טעמים ואהבה. אוכל עם מורשת ארוכה שמגיעה עד לבני המאיה ויחד עם זאת מושפעת ממטבחים זרים […]

רכבת הטעימות בין מזרח ומערב

שיתוף פעולה ייחודי לימי הפסטיבל של סיטיפס הרכבת הקלה עם אפליקציית BiteMojo הנסיעה ברכבת מעולם לא הייתה טעימה כל כך! פסטיבל "מסעדות פתוחות" ואפליקציית הטעימות BiteMojo מסדרות לכם חווית טעימות מכל העולמות – משוק מחנה יהודה ועד לעיר העתיקה ושער שכם. אנחנו מאלה שאוהבים גם וגם וגם…אז במקום להתלבט מה הכי כדאי לטעום ואיפה הכי […]