סיפור אהבה מקסיקני

סדנת הכנת טאקוס ומפגש על אהבה ואוכל

איפה שלומציון המלכה 11, ירושלים, ישראל

- לואיס, לאה ויטי

- לואיס טאקוס

235

היכנסו אל מאחורי הקלעים של המטבח השמח בעולם בסדנה בה נלמד להכין טורטיות מקסיקניות אמיתיות, להרכיב טאקוס עם טוויסט ירושלמי וטמאלס מסורתיים! וכל זה עם מזקל איכותי ביד, שירים את מצב הרוח.

אם יצא לכם לנגוס בטורטיה, ללגום מרגריטה או לנגב גווקאמולי (וגם אם רק שמעתם ומעולם לא טעמתם) בטח תסכימו שאוכל מקסיקני זה אוכל שמח – מלא באופטימיות, צבעים, טעמים ואהבה. לערב אחד, תנו קפיצה למולדת הטאקוס והצטרפו ללואיס כרוז, שף יליד מקסיקו שמצא את דרכו אל אהבת חייו ואל מפעל חייו, ממש כאן בירושלים – והצטרפו לסדנא מעשית ומפגש רווי סיפורים על אוכל ואהבה. יחד עם לואיס, לאה ויטי, תכינו טורטיות כהלכתן, תרכיבו טאקוס מקסיקנים במילויים שונים עם טוויסט ירושלמי, תמלאו טמאלס מסורתיים בתוך עלי תירס ותטעמו מזקל הישר מוואחקה.

לאורך הערב תשמעו מלואיס סיפורים ממקור ראשון על המטבח המקסיקני ואיך מצא את עצמו מקים מסעדה דווקא בבירת ישראל ובגלל שאנחנו יודעים שלא תוכלו לעמוד בריחות והצבעים המגרים, כמובן שגם תטעמו לצד הטאקוס מטעמים נוספים מעשה ידיו של לואיס: צ׳יפס גווקמולה וסלסה, מרק פוסולה – מרק מסורתי מגרגירי תירס, צ׳ורוס עם שוקו חם משוקולד מקסיקני  ומזקל, כי בכל זאת, אתם במקסיקו.

האירוע כולל

  • סדנה מעשית להכנת טורטיות, הרכבת טאקוס והכנת טמאלס בעלי תירס
  • סיפורים על אהבה וטאקוס - איך סיפור האהבה שהתחיל בעיר מרוחקת במקסיקו הביא לפתיחתה של מסעדה בבירת ישראל
  • אלכוהול - מזקל ופונצ'ה (יין חם מסורתי מחוזק)
  • שתיה קלה - מיצים תוצרת בית
  • ארוחה מקסיקנית: צ׳יפס גווקמולה וסלסה, מרק פוסולה - מרק מסורתי מגרגירי תירס, טמאלס - כופתאות מבצק תירס ממולאות ומאודות בתוך עלה תירס , טאקוס
  • צ׳ורוס עם שוקו חם משוקולד מקסיקני

הערות כלליות

  • האירוע יכול להתאים לצמחונים בהודעה מראש בטלפון למסעדה 02-663-9992
  • צלם: תומר פולטין

אודות המקום

סיפורה של המסעדה המקסיקנית הקטנה בשלומציון המלכה מתחיל לפני 15 שנים בוואחקה שבמקסיקו. לאה, משוחררת טרייה מצה"ל נוסעת לטיול אחרי צבא. היעד: מקסיקו, שם תלמד ספרדית, תתארח בבית משפחת כרוז ותתאהב במטבח המקומי ובבנה של המשפחה, לואיס. ממשיכים לניו יורק, אהבה שפורחת, תהליך גיור, חזרה לישראל ותוכנית לפתוח מסעדה מקסיקנית בירושלים.

אל הזוג מצטרפת אחותה של לאה, יטי, בוגרת לימודי בישול והשלושה פותחים בפרויקט גיוס המונים להגשמת חלומם. כיאה לסיפור מהאגדות – הפרויקט מצליח והיום כל ירושלמי יכול לקפוץ לפינה הקסומה שלהם ולהתענג על טאקוס מעולים באמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

המשתה של אלאדין

השף הירושלמי זכאי חוג'ה מארח את השף הטורקי Aret Silahli לסעודה טורקית, היישר מהפנטזיות שלכם, עם תפריט מיוחד לפסטיבל. דליקטסים מסורתיים, מטעמי טברנות חלומיים וממתקים קלאסים עם טוויסט – ארוחה שהיא חגיגה!

מלונדון לירושלים – חילופי שפים

השף יליד סיציליה אנטוניו 'לאלו' פאוזי ממסעדת "מורטימר האוס" הלונדונית, מתארח אצל השף הירושלמי מושיקו גמליאלי, במסגרת שיתוף פעולה בין פסטיבל המסעדות של לונדון לבין פסטיבל מסעדות פתוחות. יחד יכינו ארוחת טעימות בת שש מנות עם פרשנות ייחודית של כל אחד מהם לאותן מנות.

Mix & Match

בר המירור של מלון ממילא הופך אתכם לברמנים ליום אחד. תערבבו, תנערו, תשקשקו ותכינו קוקטיילים משגעים על בסיס חומרי גלם מפתיעים.