לואיס טאקוס | סיפור אהבה מקסיקני

לואיס כרוזלאה סטופריטי לוסון

סדנת הכנת טאקוס ומפגש עם לואיס כרוז, לאה סטופר ויטי לוסון

אם יצא לכם לנגוס בטורטיה, ללגום מרגריטה או לנגב גווקאמולי (וגם אם רק שמעתם ומעולם לא טעמתם) בטח תסכימו שאוכל מקסיקני זה אוכל שמח – מלא באופטימיות, צבעים, טעמים ואהבה. אוכל עם מורשת ארוכה שמגיעה עד לבני המאיה ויחד עם זאת מושפעת ממטבחים זרים שהביאו לאזור מרכיבים כמו גבינות ואורז. הקסם של האוכל המקסיקני הוא בפשטות שלו – חומרי גלם איכותיים וטריים שאין לטעות בהם: הטורטיות העשויות מתירס בעלות הגוון הצהוב, ממרח השעועית השחרחר בעל המרקם העבה, הגוואקמולי הירוק החמצמץ או סלסת העגבניות שנעה בין מתיקות עדינה לחריפות עזה. לכל מרכיב יש אישיות וסיפור לספר על שדות רחבי ידיים, תרבויות עתיקות ואהבה לאוכל שעושה טוב על הלב.

לערב אחד, תנו קפיצה למולדת הטאקוס והצטרפו ללואיס כרוז, שף יליד מקסיקו שמצא את דרכו אל אהבת חייו ואל מפעל חייו, ממש כאן בירושלים – לסדנא מעשית ומפגש רווי סיפורים על אוכל ואהבה. יחד עם לואיס תכינו טורטיות כהלכתן ותרכיבו טאקוס מקסיקנים במילויים שונים עם טוויסט ירושלמי. לאורך הערב תשמעו מלואיס סיפורים ממקור ראשון על המטבח המקסיקני ואיך מצא את עצמו מקים מסעדה דווקא בבירת ישראל. ובגלל שאנחנו לא יודעים שתוכלו לעמוד בזה, כמובן שגם תטעמו לצד הטאקוס מטעמים נוספים מעשה ידיו של לואיס: מרק עגבניות עם תוספות, טמאלה, סלסה, גוואקמולי ולקינוח גם צ'ורוס ומשקאות בהכנה ביתית. לאורך הערב תוגש שתיה חמה וגם בירות ומזקל, כי בכל זאת, אתם במקסיקו.

קרדיט לצילום: יוסף כהן, שי דרור

 

אודות המקום

סיפורה של המסעדה המקסיקנית הקטנה בשלומציון הקטנה מתחיל לפני 15 שנים בעיר מרוחקת- וואחקה- במקסיקו. לאה, משוחררת טריה מצה"ל נוסעת לטיול אחרי צבא. היעד: מקסיקו, שם תלמד ספרדית, תתאהב במטבח המקומי ותתארח בבית משפחת כרוז. חמש שנים אחר כך, בן המשפחה לואיס יוצר קשר עם לאה שבינתיים הספיקה להצטרף לאחותה בניו יורק וללמוד ניהול קולינרי. השניים מתכתבים לאורך חודשים. לואיס מסיים את לימודי הגסטרונומיה, עובד במסעדות מובילות במקסיקו ומחליט לנסוע לניו יורק. שם, בתפוח הגדול, מתפתח רומן בינו לבין לאה, תהליך גיור, חזרה לישראל ותוכנית לפתוח מסעדה מקסיקנית בירושלים. אל הזוג מצטרפת אחותה של לאה, יטי, בוגרת לימודי בישול בהדסה והשלושה פותחים בפרוייקט גיוס המונים להגשמת חלומם. וכיאה לסיפור מהאגדות - הפרוייקט מצליח והיום כל ירושלמי יכול לקפוץ לפינה הקסומה בשלומציון המלכה ולהתענג על טאקוס מעולים באמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עם הקוסקוס והסרפן

70 שנות אופנה וקולינריה ישראלית "האופנה של עם אינה פרי מקרה. היא נובעת מתחושת הסגנון של העם, מאקלים מולדתו, מן הצרכים המעשיים של אורח חייו היומיומיים, מחומרי הגלם הגדלים והמעובדים בנוף ארצו"(פיני לייטרסדורף) השף אסף גרניט ונגה אליאש-זלמנוביץ' מאוצרות התערוכה "מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי" במוזיאון ישראל, מבשלים ומדברים על הקשר בין האופנה הישראלית […]

בין טוניס לפלרמו

מפגש, שיח וארוחה עם שורשים יהודיים בערב אחד בקפה משק עפאים נגיש ונדבר אוכל טוניסאי, זהות ים תיכונית, יהודית ומה שביניהם. ארוחה עם שורשים יהודיים, שורשים של הגירה בין טוניסיה למרסיי, בין פלרמו לליוורנו ובחזרה לטוניסיה. שיתוף פעולה של חן קורן, אשת אוכל ירושלמית המארחת סדנאות וארוחות בשוק מחנה יהודה ורפרם חדד, אמן פלסטי וחוקר אוכל יליד תוניסיה, שחי על הים […]

Bon Voyage

יתרונות רבים ובולטים יש לירושלים – האוכל שמיוחד רק לה, המבנים שיש רק כאן, האווירה שאין כמוה ומזג האוויר, כמובן. אבל… אין לה ים. זה לא מה שיעצור ירושלמים יצירתיים מלצאת להפלגת החלומות של חייהם. "רוח חדשה" ופסטיבל "מסעדות פתוחות" לוקחים אתכם לשיט חלומי בעיר שאין בה ים. ללילה אחד יהפוך בית אליאנס לספינת תענוגות […]