לואיס טאקוס | סיפור אהבה מקסיקני

לואיס כרוזלאה סטופריטי לוסון

סדנת הכנת טאקוס ומפגש עם לואיס כרוז, לאה סטופר ויטי לוסון

אם יצא לכם לנגוס בטורטיה, ללגום מרגריטה או לנגב גווקאמולי (וגם אם רק שמעתם ומעולם לא טעמתם) בטח תסכימו שאוכל מקסיקני זה אוכל שמח – מלא באופטימיות, צבעים, טעמים ואהבה. אוכל עם מורשת ארוכה שמגיעה עד לבני המאיה ויחד עם זאת מושפעת ממטבחים זרים שהביאו לאזור מרכיבים כמו גבינות ואורז. הקסם של האוכל המקסיקני הוא בפשטות שלו – חומרי גלם איכותיים וטריים שאין לטעות בהם: הטורטיות העשויות מתירס בעלות הגוון הצהוב, ממרח השעועית השחרחר בעל המרקם העבה, הגוואקמולי הירוק החמצמץ או סלסת העגבניות שנעה בין מתיקות עדינה לחריפות עזה. לכל מרכיב יש אישיות וסיפור לספר על שדות רחבי ידיים, תרבויות עתיקות ואהבה לאוכל שעושה טוב על הלב.

לערב אחד, תנו קפיצה למולדת הטאקוס והצטרפו ללואיס כרוז, שף יליד מקסיקו שמצא את דרכו אל אהבת חייו ואל מפעל חייו, ממש כאן בירושלים – לסדנא מעשית ומפגש רווי סיפורים על אוכל ואהבה. יחד עם לואיס תכינו טורטיות כהלכתן ותרכיבו טאקוס מקסיקנים במילויים שונים עם טוויסט ירושלמי. לאורך הערב תשמעו מלואיס סיפורים ממקור ראשון על המטבח המקסיקני ואיך מצא את עצמו מקים מסעדה דווקא בבירת ישראל. ובגלל שאנחנו לא יודעים שתוכלו לעמוד בזה, כמובן שגם תטעמו לצד הטאקוס מטעמים נוספים מעשה ידיו של לואיס: מרק עגבניות עם תוספות, טמאלה, סלסה, גוואקמולי ולקינוח גם צ'ורוס ומשקאות בהכנה ביתית. לאורך הערב תוגש שתיה חמה וגם בירות ומזקל, כי בכל זאת, אתם במקסיקו.

קרדיט לצילום: יוסף כהן, שי דרור

 

אודות המקום

סיפורה של המסעדה המקסיקנית הקטנה בשלומציון הקטנה מתחיל לפני 15 שנים בעיר מרוחקת- וואחקה- במקסיקו. לאה, משוחררת טריה מצה"ל נוסעת לטיול אחרי צבא. היעד: מקסיקו, שם תלמד ספרדית, תתאהב במטבח המקומי ותתארח בבית משפחת כרוז. חמש שנים אחר כך, בן המשפחה לואיס יוצר קשר עם לאה שבינתיים הספיקה להצטרף לאחותה בניו יורק וללמוד ניהול קולינרי. השניים מתכתבים לאורך חודשים. לואיס מסיים את לימודי הגסטרונומיה, עובד במסעדות מובילות במקסיקו ומחליט לנסוע לניו יורק. שם, בתפוח הגדול, מתפתח רומן בינו לבין לאה, תהליך גיור, חזרה לישראל ותוכנית לפתוח מסעדה מקסיקנית בירושלים. אל הזוג מצטרפת אחותה של לאה, יטי, בוגרת לימודי בישול בהדסה והשלושה פותחים בפרוייקט גיוס המונים להגשמת חלומם. וכיאה לסיפור מהאגדות - הפרוייקט מצליח והיום כל ירושלמי יכול לקפוץ לפינה הקסומה בשלומציון המלכה ולהתענג על טאקוס מעולים באמת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיור עונג שבת

ארוחת שבת, והיכרות מיוחדת עם בני משפחת הופמן המתגוררים בשכונות רחביה. נתחיל בסיור קצר מעורר תיאבון ומחדד מחשבה בשכונת רחביה שהייתה לאורך שנותיה בית לסלתה ושמנה של הפוליטיקה, התרבות, המחשבה והיצירה הישראלית. נתוודע אל מגוון התושבים שחיו כאן בעבר ומתגוררים כיום בשכונה שהפכה לסמל עיר הבירה כולה בזעיר אנפין. בסיום הסיור נגיע אל בית משפחת […]

ילדים עושים שוק

שוק מחנה יהודה פותח דוכניו לגובהם של הילדים. ילדים בדרך כלל מטיילים בשוק עם מבוגרים, אך הם חשים ורואים את חיי השוק בעיניים אחרות. סיור זה מוקדש כל כולו לילדים, מה רואים ילדים כשהם מגיעים לשוק? מה רוצים לטעום ילדים בשוק? נצא לפינות חמד בשוק מחנה יהודה, נחשוף את הילדים למאכלים ולמשקאות שונים מיוחדים המאתגרים […]

קולינרי Fuckup Nights

הכישלונות המפוארים מאחורי ההצלחות הקולינריות הגדולות אז הביצה נשברה בתוך הבלילה, אז החלפת בין המלח לסודה ושרפת לגמרי את הסטייק – אין צורך בדרמות מיותרות , יש אסונות קולינריים גדולים משלך! אם עוד לא שמעתם על Fuckup Nights – זה הזמן להכיר! מדובר בקהילת יזמות חדשה שלא מפחדת לדבר על הכשלונות בדרך להצלחה. במפגש חודשי, […]