נקודת מפגש - שער יפו | סיפורי אוכל בעיר העתיקה

חבצלת אוחיוןתמר שלה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות רבות – בחומוס ערפאת ננגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת, המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצדו נערמת מקלובה אסלית מהבילה בה כל גרגר אורז נוצץ בצבע צהבהב של כורכום. נבקר ב-Sea of Herbs אצל יצחק ויעקב, שני אחים מוסלמים המספרים את סיפורם השונה ומוכרים את התבלינים הטובים ביותר בארץ ונטעם מיני ערבובים שונים ומשונים. נקנח במתוקים הנפלאים של אבו עזיז המגיעים מארצות ערב השכנות: עוומה נוצצים וטבולים בדבש מתוק, בקלוואות קטנות המקפיצות את הלשון, נלגום מיצים אצל עבד ולא נפספס גם חלבה משכם.

*הסיור ייצא גם במקרה של גשם קל, מומלץ להגיע עם מטריה. נא להגיע עם נעליים נוחות.

 

* נקודת מפגש – שער יפו
* הסיור הינו בהרשמה מראש בלבד. לא תהיה אפשרות להירשם במקום.
* משך הסיור כ- 3 שעות

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מנות מהאגדות – "האריה שאהב תות"

שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "פעם היה אריה שאהב רק תות. לא בשר ולא גבינה, רק תות פשוט. לא דיסה ולא קקאו, רק תות הוא רצה, תות. לא לחם, לא ארז ולא ביצה, רק תות". מתוך הספר "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר סיפור הילדים הנפלא – "האריה שאהב תות" – על האריה […]

מועדון ארוחת הבוקר

ארוחת בוקר טובה באמת יכולה להרים לך את מצב הרוח לגבהים חדשים ולהפוך את היום כולו למוצלח הרבה יותר. לא סתם אומרים שזו הארוחה הכי חשובה ביום. כל כך חשובה שיש רק דרך אחת לאכול אותה – בהגזמה! הדיינר הירושלמי R&R חוגג את ארוחת הבוקר במסיבה מוגזמת לגמרי. כאן שחיתות היא לא מילה גסה. מיטב […]

ביסים טבעוניים

סיור בעקבות סצינת הטבעונות הירושלמית  רק לפני שנים אחדות חווה עולם הקולינריה רעידת אדמה עם עלייתה לסדר היום של התנועה הטבעונית. ההבנה כי אין מדובר בטרנד חולף, אלא באורח חיים ערכי ומשמעותי, הביאה יותר ויותר בתי אוכל – החל מבתי קפה שכונתיים וכלה במסעדות עילית נחשבות – לשלב מנות טבעוניות בתפריט. הדרישה להכיר בקהל הולך […]