סיפורו של ראמן

16.11

איפה סינמטק, דרך חברון, ירושלים, ישראל

בועז צאירי

סינמטק ירושלים

סרט, סדנא ומרק  עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק […]

סרט, סדנא ומרק 

עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק לפני שנים ספורות היה ניתן למצוא אותו רק במסעדות ספורות למביני עניין, היום תגלו אותו גם בדוכני האוכל ואפילו תוכלו להזמין הביתה. המרק העשיר בטעמים, צבעים ומרקמים מגלם בתוכו את המטבח היפני כולו – והסיפורים סביב הופעתו וגרסאותיו השונות יכולים למלא מדף ספרים שלם.

הצטרפו אלינו לאחר צהריים שכולו ראמן – הסיפורים, הטעמים והסודות. נתחיל בהקרנת הסרט היפני שיפתח לכם את התאבון – "דוכן הראמן" המגולל את סיפורו של מאסטו, שף ראמן צעיר שלאחר שאיבד את אמו יוצא למסע אחר העבר של משפחתו. מאסטו עוזב את ביתו שביפן ויוצא למסע קולינרי בסינגפור, במהלכו הוא מגלה הרבה יותר מסודות משפחה ומתכונים טעימים במיוחד.

אחרי ההקרנה ורגע לפני החורף הירושלמי, בואו להכיר את "קפה אסיה" – המסעדה האסייתית החדשה בסינמטק וללמוד מהשף הישראלי הכי יפני שיש, בועז צאירי, איך מכינים את המרק הכי מבוקש בסביבה. צאירי שהיה מראשוני השפים שהכירו את המטבח היפני לקולינריה הישראלית – עם המסעדה הירושלמית האגדית שלו "סאקורה" – הפך ברבות השנים לשם נרדף לאוכל יפני איכותי. האיש שלימד את הישראלים לאכול דגים נאים מגולגלים באורז והפך לגורו המטבח היפני, ידריך אתכם בהרכבה של מרק האיטריות, יחלוק אתכם טיפים, הסברים וסיפורים שיחממו לכם את הלב, בעודכם מתחממים עם המרק המענג.

*הקרנת הסרט תתחיל בשעה 13:00 וסדנת הראמן תתחיל בשעה 14:45.

 

מסעדת אסיה

על חורבותיה של מסעדת לבן המיתולוגית בסינמטק ירושלים, נפתחה בקיץ האחרון מסעדה חדשה בקונספט מרענן – קפה אסיה. אסיה מגישה חוויה קלילה של אוכל אסייתי מגוון שירענן לכם את החיך ותפריט המחולק על פי טכניקות הבישול וסגנון המנות השונות: מנות קאם קם שיסגרו לכם פינה עם האלכוהול, מנות מאודות, מנות ווק וקארי ומנות רחוב מסורתיות לצד היצע טבעוני וצמחוני ומנות ילדים.

קרדיט לצילום: שי דרור

אודות המקום

ב-1981 נפתח הסינמטק הירושלמי באופן רשמי וליה ון ליר התמנתה למנהלת שלו. השפה האוניברסלית של הקולנוע הפכה לחלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים. תוכניות ההקרנה מאפשרות לקהל הצופים להיפגש עם יצירות קולנועיות ייחודיות – סרטים שוברי קופות, בכורות עולמיות, סרטים קלאסיים, סרטים משוחזרים, תוכנית הקונצ'רטו לקולנוע המשלבת מוסיקה וקולנוע בשיתוף האקדמיה למוסיקה על שם רובין, קורסים והרצאות מפי מיטב המרצים בתחום ואירועים מיוחדים. קרן ירושלים, ובהמשך גם קרן ון ליר, ממשיכים לספק מימון ניכר לתמיכה בסינמטק

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ולנו יש פלאפל

אין יותר ישראלי מפלאפל כמו שאין יותר ישראלי מהויכוח ארוך השנים – איפה נמצא הפלאפל הכי טעים בארץ? בירושלים כמובן! אבל גם כאן, ההכרעה לא קלה. הכדור הזהוב הפך זה מכבר לסמל ולסנדוויץ' הכי ישראלי שיש – פשוט, טעים ומלא טעמים שממלאים כל אחד בדרכו את הגוף והנפש. הצטרפו אלינו למשימה לאומית בבירור מהו הפלאפל […]

מנות מהאגדות- "אבא עושה בושות"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "עם הסכין הוא רק נגע יצא ציפוי של שוקולד על השוליים הוא לחץ מילוי מתוק משם קפץ, ואז לרוחב הוא חתכך וקרם ורוד עליו נשפך" מתוך הספר "אבא עושה בושות" מאת מאיר שלו סיפור הילדים המרגש – "אבא עושה בושות" – על אפרים שלמד להעריך […]

מהמטבח של אמא למסעדת שף

בכל יום, מוקדם בבוקר, מגיעה אמו של השף זכאי חוג'ה למסעדה שלו ברחוב אגריפס, "ג'קו סטריט". קוצצת, מגלגלת ומכינה מטעמים טריפוליטאים עם טאצ'ים יחודיים משלה שישתלבו בתפריט העילי של אחת המסעדות הנחשבות בירושלים. אוכל תמיד היה חלק משמעותי בבית משפחת חוג'ה – כל יום אוכל טרי ושונה ובימי שישי חגיגה של מוזיקה ובישולים. אבל רק […]