סינמטק ירושלים | סיפורו של ראמן

בועז צאירי

סרט, סדנא ומרק 

עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק לפני שנים ספורות היה ניתן למצוא אותו רק במסעדות ספורות למביני עניין, היום תגלו אותו גם בדוכני האוכל ואפילו תוכלו להזמין הביתה. המרק העשיר בטעמים, צבעים ומרקמים מגלם בתוכו את המטבח היפני כולו – והסיפורים סביב הופעתו וגרסאותיו השונות יכולים למלא מדף ספרים שלם.

הצטרפו אלינו לאחר צהריים שכולו ראמן – הסיפורים, הטעמים והסודות. נתחיל בהקרנת הסרט היפני שיפתח לכם את התאבון – "דוכן הראמן" המגולל את סיפורו של מאסטו, שף ראמן צעיר שלאחר שאיבד את אמו יוצא למסע אחר העבר של משפחתו. מאסטו עוזב את ביתו שביפן ויוצא למסע קולינרי בסינגפור, במהלכו הוא מגלה הרבה יותר מסודות משפחה ומתכונים טעימים במיוחד.

אחרי ההקרנה ורגע לפני החורף הירושלמי, בואו להכיר את "קפה אסיה" – המסעדה האסייתית החדשה בסינמטק וללמוד מהשף הישראלי הכי יפני שיש, בועז צאירי, איך מכינים את המרק הכי מבוקש בסביבה. צאירי שהיה מראשוני השפים שהכירו את המטבח היפני לקולינריה הישראלית – עם המסעדה הירושלמית האגדית שלו "סאקורה" – הפך ברבות השנים לשם נרדף לאוכל יפני איכותי. האיש שלימד את הישראלים לאכול דגים נאים מגולגלים באורז והפך לגורו המטבח היפני, ידריך אתכם בהרכבה של מרק האיטריות, יחלוק אתכם טיפים, הסברים וסיפורים שיחממו לכם את הלב, בעודכם מתחממים עם המרק המענג.

*הקרנת הסרט תתחיל בשעה 13:00 וסדנת הראמן תתחיל בשעה 14:45.

 

מסעדת אסיה

על חורבותיה של מסעדת לבן המיתולוגית בסינמטק ירושלים, נפתחה בקיץ האחרון מסעדה חדשה בקונספט מרענן – קפה אסיה. אסיה מגישה חוויה קלילה של אוכל אסייתי מגוון שירענן לכם את החיך ותפריט המחולק על פי טכניקות הבישול וסגנון המנות השונות: מנות קאם קם שיסגרו לכם פינה עם האלכוהול, מנות מאודות, מנות ווק וקארי ומנות רחוב מסורתיות לצד היצע טבעוני וצמחוני ומנות ילדים.

קרדיט לצילום: שי דרור

אודות המקום

ב-1981 נפתח הסינמטק הירושלמי באופן רשמי וליה ון ליר התמנתה למנהלת שלו. השפה האוניברסלית של הקולנוע הפכה לחלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים. תוכניות ההקרנה מאפשרות לקהל הצופים להיפגש עם יצירות קולנועיות ייחודיות – סרטים שוברי קופות, בכורות עולמיות, סרטים קלאסיים, סרטים משוחזרים, תוכנית הקונצ'רטו לקולנוע המשלבת מוסיקה וקולנוע בשיתוף האקדמיה למוסיקה על שם רובין, קורסים והרצאות מפי מיטב המרצים בתחום ואירועים מיוחדים. קרן ירושלים, ובהמשך גם קרן ון ליר, ממשיכים לספק מימון ניכר לתמיכה בסינמטק

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

אדריכל הקינוחים

כשהאדריכל אלעד הורן מדבר על יסודות יציבים ועל עיצוב שידבר עם הסביבה ולא יהיה זר לה, הוא לא מדבר על בנין חדש בתכנונו. למעשה זה בכלל הקונדיטור שבו שמדבר. הורן, אדריכל בוגר בצלאל והרווארד, הוא גם הקונדיטור של מסעדת Season במלון "אלגרה" שבעין כרם. אל הקונדיטוריה הגיע במקרה. מגורים בניו יורק ועבודה מהבית קירבו אותו […]

טעימה לקראת שבת

סיור ברחוב היהודי  בשכונות החרדיות בירושלים מוגשים מיני תבשילים, ומזונות מיוחדים לקראת שבת המלכה. השבת הירושלמית מתחילה להתבשל כבר ביום רביעי. במהלך סיור זה נבקר באתרי אוכל יוצאי דופן בירושלים של החרדים. נטעם ממגוון המאכלים שבושלו במטבח המזרח אירופאי: נלמד מה בין קוגל לקיגל? ממה עשוי גפילטע פיש באירופה? ומדוע בארץ הוא שונה? מה יש […]

בראנץ' טאפסים

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר […]