סינמטק ירושלים | סיפורו של ראמן

בועז צאירי

סרט, סדנא ומרק 

עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק לפני שנים ספורות היה ניתן למצוא אותו רק במסעדות ספורות למביני עניין, היום תגלו אותו גם בדוכני האוכל ואפילו תוכלו להזמין הביתה. המרק העשיר בטעמים, צבעים ומרקמים מגלם בתוכו את המטבח היפני כולו – והסיפורים סביב הופעתו וגרסאותיו השונות יכולים למלא מדף ספרים שלם.

הצטרפו אלינו לאחר צהריים שכולו ראמן – הסיפורים, הטעמים והסודות. נתחיל בהקרנת הסרט היפני שיפתח לכם את התאבון – "דוכן הראמן" המגולל את סיפורו של מאסטו, שף ראמן צעיר שלאחר שאיבד את אמו יוצא למסע אחר העבר של משפחתו. מאסטו עוזב את ביתו שביפן ויוצא למסע קולינרי בסינגפור, במהלכו הוא מגלה הרבה יותר מסודות משפחה ומתכונים טעימים במיוחד.

אחרי ההקרנה ורגע לפני החורף הירושלמי, בואו להכיר את "קפה אסיה" – המסעדה האסייתית החדשה בסינמטק וללמוד מהשף הישראלי הכי יפני שיש, בועז צאירי, איך מכינים את המרק הכי מבוקש בסביבה. צאירי שהיה מראשוני השפים שהכירו את המטבח היפני לקולינריה הישראלית – עם המסעדה הירושלמית האגדית שלו "סאקורה" – הפך ברבות השנים לשם נרדף לאוכל יפני איכותי. האיש שלימד את הישראלים לאכול דגים נאים מגולגלים באורז והפך לגורו המטבח היפני, ידריך אתכם בהרכבה של מרק האיטריות, יחלוק אתכם טיפים, הסברים וסיפורים שיחממו לכם את הלב, בעודכם מתחממים עם המרק המענג.

*הקרנת הסרט תתחיל בשעה 13:00 וסדנת הראמן תתחיל בשעה 14:45.

 

מסעדת אסיה

על חורבותיה של מסעדת לבן המיתולוגית בסינמטק ירושלים, נפתחה בקיץ האחרון מסעדה חדשה בקונספט מרענן – קפה אסיה. אסיה מגישה חוויה קלילה של אוכל אסייתי מגוון שירענן לכם את החיך ותפריט המחולק על פי טכניקות הבישול וסגנון המנות השונות: מנות קאם קם שיסגרו לכם פינה עם האלכוהול, מנות מאודות, מנות ווק וקארי ומנות רחוב מסורתיות לצד היצע טבעוני וצמחוני ומנות ילדים.

קרדיט לצילום: שי דרור

אודות המקום

ב-1981 נפתח הסינמטק הירושלמי באופן רשמי וליה ון ליר התמנתה למנהלת שלו. השפה האוניברסלית של הקולנוע הפכה לחלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים. תוכניות ההקרנה מאפשרות לקהל הצופים להיפגש עם יצירות קולנועיות ייחודיות – סרטים שוברי קופות, בכורות עולמיות, סרטים קלאסיים, סרטים משוחזרים, תוכנית הקונצ'רטו לקולנוע המשלבת מוסיקה וקולנוע בשיתוף האקדמיה למוסיקה על שם רובין, קורסים והרצאות מפי מיטב המרצים בתחום ואירועים מיוחדים. קרן ירושלים, ובהמשך גם קרן ון ליר, ממשיכים לספק מימון ניכר לתמיכה בסינמטק

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

וויסקי – סרט, הרצאה וטעימות

מכירים את הסצינה הזאת? גבר או אישה מרשימים למראה נכנסים לבד לבר. הם ניגשים בביטחון מלא לברמן ומבקשים "ויסקי. און דה רוקס". בין אם זה ג'יימס בונד או דון דרייפר במד מן – ויסקי הוא כוכב קולנועי וטלויזיוני בלתי מעורער. כשרוצים דמות שמשדרת ביטחון, עוצמה והמון קוליות, נותנים לה לשתות ויסקי. לא בטוח שזה מה […]

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]

החיים הם כמו קופסת שוקולדות

קרם פסיפלורה, מלח ים, סברס, ליצ'י ואפילו בזיליקום. שוקולד מריר, חלב ואפילו לבן. כשפורסט גאמפ הוציא לאוויר העולם את אחד הציטוטים הקולנועיים המפורסמים ביותר, אפילו הוא לא ידע שהאפשרויות הן כל כך רבות. כאלה הם הפרלינים של יער הקקאו של יערה קלמנוביץ', מלאי הפתעות שמשמחות את הבטן והלב. תמיד מתחדשים, מרגשים ומסקרנים. הצטרפו אל השוקולטיירית […]