חוות קיימא | מתנות מהטבע

נדב מליןאביבית ג׳וטי ברקוביץ׳

סיור ליקוט בהרי ירושלים

תארו לכם מסעדה עצומה בה מגוון המנות בלתי מוגבל. הכל חדש ומרגש, מפוצץ בטעם, מסקרן טרי ורענן. כל שעליכם לעשות הוא לגשת ולקחת… ככה התחלנו את חיינו על פני הכדור המופלא הזה. מלקטים עשבים ועלים ומגלים עוד ועוד טעמים ועוד ועוד קסם נסתר. הופכים את האוכל שלנו למעניין יותר, בריא יותר ומזין יותר.

ועכשיו הגיע הזמן לחזור לשורשים שלנו – הצטרפו אלינו לסיור הליקוט הראשון של פסטיבל "מסעדות פתוחות" במסעדה הפתוחה הכי גדולה שיש – הטבע. שף נדב מלין – השף הראשי של קייטרינג לואיזה וראש תנועת "סלואו פוד" ירושלים – והמומחית לליקוט אביבית ג׳וטי ברקוביץ׳ – הגורו הבלתי מעורער של עולם הליקוט הישראלי – מזמינים אתכם לגלות ולטעום את שפע צמחי הבר של הרי ירושלים.

בסיורים שלהם ביחד בטבע, הצמד נדב ואביבית לומדים אחד מהשני את סודות הליקוט ורזי הבישול, ויוצרים יחד מנות מופלאות מהטבע. זוהי הזדמנות ייחודית להציץ לחווית הליקוט שלהם. ללמוד מהמומחים מה ללקט, מה היתרונות והטעמים, איך לבשל והכי חשוב – להתחבר לטבע וליצירתיות בבישול. במקרה של גשם, נלמד גם לרקוד בגשם. הסיור יסתיים בארוחה עשירה בחוות קיימא בבית זית שתורכב מצמחי הבר שנלקט ומירקות אורגניים של החווה.

* משך הסיור כ – 5 שעות, נקודת מפגש בחנייה בכניסה העליונה לחוות קיימא.
* הסיור הינו טבעוני.
* חלק מההכנסות יועברו כתרומה לחווה המעסיקה נוער שנשר ממערכת החינוך.

רקע:
נדב מלין הוא השף הראשי של קייטרינג לואיזה וראש תנועת ה׳סלואו-פוד׳ בירושלים אשר נודע ביצירתיות שלו ובאהבה שלו לחומרי גלם טריים וטובים, כמה שיותר קרובים לטבע.

אביבית ג׳וטי ברקוביץ׳ היא מומחית לליקוט ומייסדת המרכז המקצועי לליקוט שהדביקה בשנים האחרונות אלפי ישראלים בחיידק הליקוט – בקורס שלה, בסיורים ובספרה ׳הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר ומרפא בישראל׳.

קרדיט לצילום: קירה קלצקי.

אודות המקום

חוות קיימא בבית זית היא מקום שונה ואחר לנערים ונערות רבים אשר נוכחים-נפקדים מביה"ס, מהבית או מהחברה. מקום לצמוח בו, ליצור בו ולהרגיש בו חלק משמעותי מעשייה כלשהי וחלק חשוב מהחברה שמסביבם.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

Shaken, not stirred

ערב קוקטיילים בהשראת תקופת המנדט בשנות ה-30 של המאה הקודמת היה הקזינו המפואר בשוק הגרוזיני מקום מפגש סוער. קצינים בריטים שלגמו וויסקי וג'ין כמו מים ומאדאמז מגונדרות לבושות משי בוהק, מעשנות סיגריה עם פומית. הם התלבשו הכי טוב, ידעו הכי טוב איזה משקה להזמין ומי המשורר הנכון לקרוא. היום, המרצפות המצוירות ופאר העבר נשכחו אבל […]

איך מבשלים אהבה?

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין ״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״ מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים […]

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]