בית הנסן - מרכז לעיצוב מדיה וטכנולוגיה | משחקים באוכל

ללא עלות

תלמידי האקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" מזמינים אתכם לחוות את האמנות שבקולינריה בסדרת סדנאות יצירה לכל הגילאים. בכל סדנא יעניקו הסטודנטים פרשנות מחודשת מתחום יצירה אחר על אוכל ועל קולינריה. בואו לאכול עם הידיים.

בסדנת פיסול בזכוכית תיצרו אובייקטים מעולם האוכל באמצעות התכת מוטות זכוכית צבעוניים.

בסדנת אובניים תלכלכו את הידיים, תתחברו לחומר ולחימר ותיצרו קערות וכלי אוכל על אובניים.

בסדנת רישום אוכל תשאבו השראה מציורים מפורסמים מתולדות האומנות ותיצרו רישום על נייר חום/לבן שמתכתב עם צילומי אוכל עדכניים.

בסדנת התפירה תתפרו נרתיקי אוכל, סלים או כיסויי לחם באמצעות מכונת תפירה ותלמדו על הקשר בין אוכל לבדים.

בסדנת הקריקטורות יכין האמן קריקטורה שלכם על רקע ועם מאכלים שונים ומשונים.

בסדנת הסריגה תלמדו לסרוג אובייקטים תלת מימדיים של אוכל לנוי בטכניקות סריגה שונות.

הסדנאות יתקיימו ביום שישי ה17.11 בין השעות 10:00 ל15:00.

קרדיט לצלמת
רוני כנען על צילומי בית הנסן

אודות המקום

בית הנסן נבנה ב-1887 כבית מחסה לחולי צרעת על ידי הקהילה הפרוטסטנטית בעיר. מתכנן הבניין היה האדריכל הגרמני קונרד שיק. ב-1950נרכש המתחם על ידי הקרן הקיימת לישראל, והוסיף לשמש בייעודו המקורי. ב-2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו ושימורו. ב-2014, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, המבנה ההיסטורי המרשים נפתח לציבור בניהול הרשות לפיתוח ירושלים, כמרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה. בייעודו החדש משמש בית הנסן מקום למגוון פעילויות, הכוללות תערוכות, הקרנות סרטים, כיתות אומן, הרצאות ומעבדות יצור מתקדמות. בנוסף לאלה, פועלות במתחם קבוצות מחקר,ואמנות שונות בתחומי העיצוב והטכנולוגיה כמו קולקטיב האמנים מעמותה, המיזם לקולנוע וטלוויזיה, טולבוקס, מגזין ערב רב, ארגון פיקו מייקרס וכן, תכניות התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

המנה העיקרית / מרכז העצבים של הפסטיבל

קהילת בית אליאנס פותחת את שערי ביתה למפגשים של קולינריה חוצה תחומים וחושים. במהלך הפעילות, יפעל במרתף הבית פופאפ Wine Garden ומרכז המידע של "פסטיבל מסעדות פתוחות". במקביל על קירות הבית תוצג תערוכת הצילומים "סינדרום ירושלים" של השף המולקולרי אלכסנדר "זונדר" לחניש וצלמי האוכל רושיאנו אנד מולוקו. הכניסה לכל האירועים בבית, כמו אהבת האמנות והאוכל, […]

משמר המפרץ

יאסר עיסא, תושב שועפאט, הוא ברמן בפאב המיתולוגי "סירה". כישורי הבישול הנדירים שלו התגלו בשעות הקטנות של הלילה כשהיה מוציא מהתיק תבשילים נדירים בקופסאות פלסטיק ומחלק ליושבי הבר השיכורים. אוכל שהוא קצת פלשתיני, קצת פיוז'ן ומלא בהמון אהבה של יאסר. בערב המיוחד יאסר מוציא את התבשילים המטריפים שלו מהקופסאות, בדגש על מנות ממדינות המפרץ, ומגיש […]

לילה ברחוב החרדי

בא לכם בינג' לילי? תשכחו כל מה שחשבתם עליו. בשנים האחרונות נפתח צוהר אל חיי הלילה בשכונות החרדיות בירושלים ואיתו התגלו מנהגי הארוחות הליליות של דרי השכונות. נצא לחוויה חד פעמית ורב חושית בעקבות חיי תלמידי הישיבות. אלה יוצאים לאחר שעות לימוד התורה הארוכות אל הרחובות כדי להשיב את נפשם במאכל ובמשקה.  מה הם אוכלים […]