בית הנסן - מרכז לעיצוב מדיה וטכנולוגיה | משחקים באוכל

תלמידי האקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" מזמינים אתכם לחוות את האמנות שבקולינריה בסדרת סדנאות יצירה לכל הגילאים. בכל סדנא יעניקו הסטודנטים פרשנות מחודשת מתחום יצירה אחר על אוכל ועל קולינריה. בואו לאכול עם הידיים.

בסדנת פיסול בזכוכית תיצרו אובייקטים מעולם האוכל באמצעות התכת מוטות זכוכית צבעוניים.

בסדנת אובניים תלכלכו את הידיים, תתחברו לחומר ולחימר ותיצרו קערות וכלי אוכל על אובניים.

בסדנת רישום אוכל תשאבו השראה מציורים מפורסמים מתולדות האומנות ותיצרו רישום על נייר חום/לבן שמתכתב עם צילומי אוכל עדכניים.

בסדנת התפירה תתפרו נרתיקי אוכל, סלים או כיסויי לחם באמצעות מכונת תפירה ותלמדו על הקשר בין אוכל לבדים.

בסדנת הקריקטורות יכין האמן קריקטורה שלכם על רקע ועם מאכלים שונים ומשונים.

בסדנת הסריגה תלמדו לסרוג אובייקטים תלת מימדיים של אוכל לנוי בטכניקות סריגה שונות.

הסדנאות יתקיימו ביום שישי ה17.11 בין השעות 10:00 ל15:00.

קרדיט לצלמת
רוני כנען על צילומי בית הנסן

אודות המקום

בית הנסן נבנה ב-1887 כבית מחסה לחולי צרעת על ידי הקהילה הפרוטסטנטית בעיר. מתכנן הבניין היה האדריכל הגרמני קונרד שיק. ב-1950נרכש המתחם על ידי הקרן הקיימת לישראל, והוסיף לשמש בייעודו המקורי. ב-2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו ושימורו. ב-2014, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, המבנה ההיסטורי המרשים נפתח לציבור בניהול הרשות לפיתוח ירושלים, כמרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה. בייעודו החדש משמש בית הנסן מקום למגוון פעילויות, הכוללות תערוכות, הקרנות סרטים, כיתות אומן, הרצאות ומעבדות יצור מתקדמות. בנוסף לאלה, פועלות במתחם קבוצות מחקר,ואמנות שונות בתחומי העיצוב והטכנולוגיה כמו קולקטיב האמנים מעמותה, המיזם לקולנוע וטלוויזיה, טולבוקס, מגזין ערב רב, ארגון פיקו מייקרס וכן, תכניות התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ארוחה בצבעים – כרומטיקה של חוש הטעם

השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה – בוגר לימודי מדעי הגסטרונומיה באיטליה ובספרד –  מזמין אתכם לארוחה מפתיעה ומתעתעת בת שבע מנות, בה כל מנה היא צבע אחד בלבד. "לאכול עם העיניים" זה לא סתם ביטוי – בארוחה רגילה צבעוניות המנה שמוגשת לנו היא הדבר הראשון שאנחנו תופשים וששולח לנו שלל רמזים אל עומק התודעה לגבי […]

מתחממים עם גלידה קרה – סדנא להכנת גלידות

גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך הכרת טעמים והתנסות […]

חדשנות בקולינריה וקמעונאות

ההשתתפות ללא תשלום בהרשמה מראש כאן באתר  האירוע יתקיים בJVP – רובע המדיה – דרך חברון 24 דוברים ראשיים: שרון סיטון – מנהלת התוכן של Chip & Seeds כנס הפודטק הגדול בעולם (מילנו) ליסה טימר – מנכ"ל Clafoutis, ניהול וייצוג שפים מכוכבי מישלן (אמסטרדם) שף רוד ווננברג – שף כוכב מישלן לשעבר ויועץ קולינרי (אמסטרדם) מיכל […]