ימקא | מעורב ירושלמי – 3 שפים, 3 דתות, מקום אחד!

מעורב ירושלמי, כמו שרק ימקא יודעת לבשל. שיתוף פעולה יוצא דופן, כזה המשלב את הרוח הקדושה של ירושלים עם מרקם אנושי נדיר מסוגו, במקום שבו כל התרבויות מתמזגות. אנחנו מזמינים אתכם לחגיגה קולינרית אחרת, מחברת, ובעיקר, פשוט- ירושלמית. בשיתוף פעולה ראשון מסוגו של "השפים למען השלום" וימקא הבינלאומית ירושלים.

ערב של חוויות חד פעמיות ובלעדיות לאורחי פסטיבל "מסעדות פתוחות":

נפתח עם הצצה נדירה למקומות הכי מעניינים בבניין ימקא שעוצב על ידי ארתור לומיס הרמון, אדריכל האמפייר סטייט בילדינג בניו יורק. נעלה אל חדר הפעמונים שבראש המגדל לתצפית של 360 מעלות על ירושלים ונבקר בחדר התפילה התת קרקעי של הבניין תוך כדי שנשמע על המבנה המיוחד שנבנה ברוח יסודות ימקא – הרוח, הנפש, והגוף.

משם נעבור למנה העיקרית של הערב – ארוחה ממטבחם של שלושה שפים ירושלמים משלוש דתות שונות – מוסלמי, נוצרי ויהודיה;
מאסטר שף אודה אבו חאווה (שף מלון שבע הקשתות, שופט בינלאומי שבישל לשועי עולם)
מאסטר שף ג'וני מ. גוריק (השף הראשי של רשת מלונות לגסי, זוכה תחרויות שאירח שועי עולם)

ושף חמדת גולדברג-כהן (מנכ"ל הסטארט-אפ הקולינרי "פויקה" שעבדה במסעדות מובילות בארץ ובעולם).

בין המנות שיורכבו במיוחד עבורכם לערב זה ובהשראת ירושלים: ילאני דולמה ממולאים בטבולה, ימאם באיאלאדי על חומוס, סושי פלאפל, קובה דגים על מצע יוגורט, ארטישוק וקבב ברוטב שום ולימון וכנאפה ממולאת גבינה ופיסטוקים.

במהלך הערב להקת ארקדש תזמין אתכם להשתחרר, לגלות, לרקוד ולהתחבר, בערב של צלילים אוטנטיים, ובסוף הערב – לאחר ששבענו, הפתעה קטנה מהפנטת במיוחד.

האירוע בשיתוף ימקא הבינלאומית ירושלים – מקום של שיוויון, שיתוף, כבוד לכל אדם, אמונה, קהילה ודת.

ההכנסות מהערב ייתרמו כולן לעמותת "שפים למען שלום".

בואו באהבה.

שעות פעילות: 18:30-21:30

אודות המקום

בניין ימקא הבינלאומית ירושלים, על קשתותיו המהודרות, כיפותיו ומגדל התצפית המתנשא לגובה של 45 מטרים, הוא חלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים כמו גם מוסד מרכזי בחיי החברה, התרבות, והספורט של העיר.
המוסד עצמו קם ב-1878 בחנות ספרים ליד שער יפו ועבר ממקום למקום עד שהארגון רכש בניין קטן ליד שער שכם ב-1909.
במלחמת העולם הראשונה נסגר הבניין בידי השלטונות הטורקיים, אך נפתח מחדש על ידי הבריטים והעניק שירותים לחיילים ולתושבי העיר. בזכות תרומות מארצות הברית ומאנגליה, נרכשה חלקת אדמה מהפטריארכיה היוונית האורתודוכסית ובשנת 1928 הניח הלורד פאלמר, הנציב העליון הבריטי בפלשתינה, את אבן הפינה. ב-1933 חנך הגנרל הבריטי לורד אלנבי את בניין ימקא בירושלים.
המבנה, בסגנון ניאו-ביזנטי, תוכנן בידי ארתור לומיס הרמון, אדריכל ה"אמפייר סטייט בילדינג" בניו יורק. שלושה נושאים – רוח, נפש, וגוף – מרכיבים את שלוש הצלעות של משולש ימקא, הזוכה לייצוג ברור במבנה כולו. נושאים אלה מופיעים בשלושת החלקים המרכזיים בבניין: המגדל המרכזי על פעמוניו האציליים ושלושת בתי התפילה (רוח), האודיטוריום על עיטוריו המורכבים (נפש) ואולם ההתעמלות והבריכה (גוף). אלמנטים עיצוביים אחרים מייצגים את שלוש הדתות המונותאיסטיות. כך, למשל, 12 עצי הברוש בגינה מייצגים את 12 שבטי ישראל, את 12 תלמידיו של ישו ואת 12 המאמינים של מוחמד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

שכנות אופות

סדנת אפייה מעשית של מאפים מיוחדים מהמטבח הערבי אם יש משהו שמחבר בין תרבויות, חוצה חילוקי דעות ומקרב לבבות, זה אוכל. וכזו בדיוק סדנת ההתנסות האינטימית של הקונדיטורית אליה ברנס מעין חמד והבשלנית כיפאיה ברהום מעין רפא. השתיים הכירו כשילדיה של אליה היו בגן החובה בו עבדה כיפאיה. החברות שצמחה בין השתיים והעניין המשותף באפייה […]

מבקרי מסעדות – אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם… האמנם?

מצד אחד, אנחנו קוראים בשקיקה כל מילה שמבקרי המסעדות כותבים ונוהרים בהמונינו למסעדה החדשה שהמליצו עליה. ומצד שני, אנחנו מתעצבנים ברגע האכזבה מהמנה שהמבקר התרגש ממנה במיוחד. מצד אחד, שפים תולים את יהבם על הביקורות המחבקות שהופכות מסעדה ללהיט. ומצד שני, מסעדנים יצאו בחירוף נפש למסע הכפשות נגד ביקורת ומבקר קטלנים במיוחד. אז מה הטעם […]

לא רק במימונה – סדנא להכנת ממתקים מרוקאים

הקמח נשפך לקערות, לפי העין, ללא שקילה או מדידה, מתערבב עם נוזלים ובלישה מהירה הופך לבצק גמיש שאינו זוכה לרגע של מנוחה. עיגולים קטנים נקרצים זה אחר זה והופכים לטבעות שרק מחכות להיכנס לסיר השמן החם. הן נטבלות בזהירות בשמן ומיד נעטפות בסירופ סוכר מבושם ומתכסות בקוקוס. המטבח המרוקאי מלא ברגעים מרגשים כאלה. עולם שלם […]