ימקא | מעורב ירושלמי – 3 שפים, 3 דתות, מקום אחד!

200

מעורב ירושלמי, כמו שרק ימקא יודעת לבשל. שיתוף פעולה יוצא דופן, כזה המשלב את הרוח הקדושה של ירושלים עם מרקם אנושי נדיר מסוגו, במקום שבו כל התרבויות מתמזגות. אנחנו מזמינים אתכם לחגיגה קולינרית אחרת, מחברת, ובעיקר, פשוט- ירושלמית. בשיתוף פעולה ראשון מסוגו של "השפים למען השלום" וימקא הבינלאומית ירושלים.

ערב של חוויות חד פעמיות ובלעדיות לאורחי פסטיבל "מסעדות פתוחות":

נפתח עם הצצה נדירה למקומות הכי מעניינים בבניין ימקא שעוצב על ידי ארתור לומיס הרמון, אדריכל האמפייר סטייט בילדינג בניו יורק. נעלה אל חדר הפעמונים שבראש המגדל לתצפית של 360 מעלות על ירושלים ונבקר בחדר התפילה התת קרקעי של הבניין תוך כדי שנשמע על המבנה המיוחד שנבנה ברוח יסודות ימקא – הרוח, הנפש, והגוף.

משם נעבור למנה העיקרית של הערב – ארוחה ממטבחם של שלושה שפים ירושלמים משלוש דתות שונות – מוסלמי, נוצרי ויהודיה;
מאסטר שף אודה אבו חאווה (שף מלון שבע הקשתות, שופט בינלאומי שבישל לשועי עולם)
מאסטר שף ג'וני מ. גוריק (השף הראשי של רשת מלונות לגסי, זוכה תחרויות שאירח שועי עולם)

ושף חמדת גולדברג-כהן (מנכ"ל הסטארט-אפ הקולינרי "פויקה" שעבדה במסעדות מובילות בארץ ובעולם).

בין המנות שיורכבו במיוחד עבורכם לערב זה ובהשראת ירושלים: ילאני דולמה ממולאים בטבולה, ימאם באיאלאדי על חומוס, סושי פלאפל, קובה דגים על מצע יוגורט, ארטישוק וקבב ברוטב שום ולימון וכנאפה ממולאת גבינה ופיסטוקים.

במהלך הערב להקת ארקדש תזמין אתכם להשתחרר, לגלות, לרקוד ולהתחבר, בערב של צלילים אוטנטיים, ובסוף הערב – לאחר ששבענו, הפתעה קטנה מהפנטת במיוחד.

האירוע בשיתוף ימקא הבינלאומית ירושלים – מקום של שיוויון, שיתוף, כבוד לכל אדם, אמונה, קהילה ודת.

ההכנסות מהערב ייתרמו כולן לעמותת "שפים למען שלום".

בואו באהבה.

שעות פעילות: 18:30-21:30

אודות המקום

בניין ימקא הבינלאומית ירושלים, על קשתותיו המהודרות, כיפותיו ומגדל התצפית המתנשא לגובה של 45 מטרים, הוא חלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים כמו גם מוסד מרכזי בחיי החברה, התרבות, והספורט של העיר.
המוסד עצמו קם ב-1878 בחנות ספרים ליד שער יפו ועבר ממקום למקום עד שהארגון רכש בניין קטן ליד שער שכם ב-1909.
במלחמת העולם הראשונה נסגר הבניין בידי השלטונות הטורקיים, אך נפתח מחדש על ידי הבריטים והעניק שירותים לחיילים ולתושבי העיר. בזכות תרומות מארצות הברית ומאנגליה, נרכשה חלקת אדמה מהפטריארכיה היוונית האורתודוכסית ובשנת 1928 הניח הלורד פאלמר, הנציב העליון הבריטי בפלשתינה, את אבן הפינה. ב-1933 חנך הגנרל הבריטי לורד אלנבי את בניין ימקא בירושלים.
המבנה, בסגנון ניאו-ביזנטי, תוכנן בידי ארתור לומיס הרמון, אדריכל ה"אמפייר סטייט בילדינג" בניו יורק. שלושה נושאים – רוח, נפש, וגוף – מרכיבים את שלוש הצלעות של משולש ימקא, הזוכה לייצוג ברור במבנה כולו. נושאים אלה מופיעים בשלושת החלקים המרכזיים בבניין: המגדל המרכזי על פעמוניו האציליים ושלושת בתי התפילה (רוח), האודיטוריום על עיטוריו המורכבים (נפש) ואולם ההתעמלות והבריכה (גוף). אלמנטים עיצוביים אחרים מייצגים את שלוש הדתות המונותאיסטיות. כך, למשל, 12 עצי הברוש בגינה מייצגים את 12 שבטי ישראל, את 12 תלמידיו של ישו ואת 12 המאמינים של מוחמד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

נאים באדום

ערב וסדנה של מאכלים נאים בכל הסגנונות בליווי יינות לבנים מהרי יהודה. קשה להישאר אדישים לאוכל נא, בעיקר בשר ודגים. יש הטוענים שרק ככה ניתן להעריך את טעמו האמיתי של האוכל, אבל בעיקר ומעל הכל, הוא פשוט טעים. מאכלים המבוססים על מוצרים נאים אפשר למצוא במטבחים ברחבי העולם כולו, החל בסושי ובסשימי ביפן דרך סביצ'ה […]

פריז פינת ירושלים

עד היום נאלצתם "לאכול עם העיניים" את הקינוחים המרהיבים שמתעד השף פטיסייר הישראלי – פריזאי טל שפיגל, בחשבון האינסטגרם הפופולרי שלו @Desserted_in_Paris. במסגרת הפסטיבל, אנחנו מסדרים לכם הזדמנות חד פעמית לטעום מקינוחים צרפתיים מעשה ידיו, במסגרת שעת התה המפורסמת של 'וילה בראון'. שפיגל משתלט על הקונדיטוריה של הווילה ומביא לחיים את מיטב הקינוחים מהמסורת הצרפתית, […]

חדשנות בקולינריה וקמעונאות

ההשתתפות ללא תשלום בהרשמה מראש כאן באתר  האירוע יתקיים בJVP – רובע המדיה – דרך חברון 24 דוברים ראשיים: שרון סיטון – מנהלת התוכן של Chip & Seeds כנס הפודטק הגדול בעולם (מילנו) ליסה טימר – מנכ"ל Clafoutis, ניהול וייצוג שפים מכוכבי מישלן (אמסטרדם) שף רוד ווננברג – שף כוכב מישלן לשעבר ויועץ קולינרי (אמסטרדם) מיכל […]