בר השכנה | מספרד לירושלים

האטליה של טלי פרידמןJuanjo Perles

שישי של טאפסים ואלכוהול בלב השוק 

שימו את כל מה שאתם חייבים להספיק בצד, שכחו מכל מה שמטריד אתכם ובין הקניות לבישולים לשבת תנו קפיצה קצרה לספרד.
השף Juanjo Perles זוכה תחרות השף המבטיח של ספרד לשנת 2017 והשפים מהאטליה של טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה, מזמינים אתכם להפסקת טאפסים בבר השכנה. בבוקר מוקדם יאספו את הפרודוקטים הכי טובים בשוק וב-11:00 יתחילו להגיש טאפסים בהשראת היצע השוק, שיחברו בין המסורת הספרדית למטבח הירושלמי, בין שני קצוות הים התיכון, בין מנות מעולות לכוס יין שבאה בול.

תבואו מתי שמתאים לכם, בין השעות 11:00-14:30, תאכלו בעמידה או שתמצאו פינה נוחה לשבת ואחרי שתתפנקו כמו שצריך קחו לכם סיאסטה של שישי בצהריים. כל הטוב הזה בלי לצאת בכלל מירושלים…

בין כל הטוב הזה תמצאו : 

*חומוס שעועית לבנה ושחורה עם לימונים כבושים בלסמי וליים.

*פילה חציל עם יוגורט כבשים צנוברים ועגבניות שרי מיובשות.

*קוסקוס ביתי עם קציצות דגים, רוטב דלעת ושקדים.

*טוסט קלוי עם איולי כמהין ופטריות חורף.

רכישה ביום האירוע- ניתן לרכוש כרטיסים במקום ביום האירוע, ובחירה בין שני מסלולים : 120 ש"ח עבור 2 טאפאסים, צ'ייסר וכוס יין, 250 ש"ח עבור 5 טאפאסים, ו- 2 כוסות יין.

בנוסף, ניתן לרכוש כל מנת טאפאס נוספת באירוע עצמו בעלות של 40 ש"ח.

 

קרדיט לצילום: תומר פולטין

אודות המקום

בקצה של שוק מחנה יהודה מחכה לכם בר "השכנה". שם מתגודדים הבליינים הירושלמים במרפסת או מתחת לפני הרחוב עם כוס לימונצ'לו ביתית ביד אחת ואיזה טאפאס לסגור איתו פינה ביד השניה. המוזיקה כאן נעה בין חפלה מסורתית לבין שילובים של אינדי, אלקטרוני ואפילו פופ ובחורפי שישי אולי תתקלו אפילו בג'אם סשן של מוזיקה חיה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

תאוות בשרים

סדנת בשרים ארגנטינאים מעושנים ארגנטינה היא המדינה עם צריכת הבשר הכי גבוהה בעולם, ובגלל זה כל ארגנטינאי מרגיש שהוא נולד גרילמן (אסדור). הטקס והמסורת שנבנו סביב הכנת הבשר הם חלק גדול מהתרבות הארגנטינאית. הטקס כולל חוויה של כמה שעות, שיטות שונות של צליה, סוגים שונים של מנגלים (פרישה), זנים שונים של בקר, סוגים של עצים […]

מנות מהאגדות- "מרק דלעת"

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "מרק דלעת, המרק הטעים ביותר שאפשר להעלות על הדעת, מתבשל כאן, בבקתה, על-ידי החתול שקלף את הפרי וגם פרס, ועל-ידי הסנאי, שבחש בסיר ובחש ובחש ובחש, ועל-ידי הברוז, שהביא מלחיה ובזק למרק לא הרבה מדי ולא מעט." מתוך הספר "מרק דלעת" מאת הלן קופר, נוסח […]