מספרד לירושלים

16.11

איפה השכנה, בית יעקב, ירושלים, ישראל

- האטליה של טלי פרידמןJuanjo Perles

- בר השכנה

שישי של טאפסים ואלכוהול בלב השוק  שימו את כל מה שאתם חייבים להספיק בצד, שכחו מכל מה שמטריד אתכם ובין הקניות לבישולים לשבת תנו קפיצה קצרה לספרד. השף Juanjo Perles זוכה תחרות השף המבטיח של ספרד לשנת 2017 והשפים מהאטליה של טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה, מזמינים אתכם להפסקת טאפסים בבר השכנה. בבוקר מוקדם יאספו […]

שישי של טאפסים ואלכוהול בלב השוק 

שימו את כל מה שאתם חייבים להספיק בצד, שכחו מכל מה שמטריד אתכם ובין הקניות לבישולים לשבת תנו קפיצה קצרה לספרד.
השף Juanjo Perles זוכה תחרות השף המבטיח של ספרד לשנת 2017 והשפים מהאטליה של טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה, מזמינים אתכם להפסקת טאפסים בבר השכנה. בבוקר מוקדם יאספו את הפרודוקטים הכי טובים בשוק וב-11:00 יתחילו להגיש טאפסים בהשראת היצע השוק, שיחברו בין המסורת הספרדית למטבח הירושלמי, בין שני קצוות הים התיכון, בין מנות מעולות לכוס יין שבאה בול.

תבואו מתי שמתאים לכם, בין השעות 11:00-14:30, תאכלו בעמידה או שתמצאו פינה נוחה לשבת ואחרי שתתפנקו כמו שצריך קחו לכם סיאסטה של שישי בצהריים. כל הטוב הזה בלי לצאת בכלל מירושלים…

בין כל הטוב הזה תמצאו : 

*חומוס שעועית לבנה ושחורה עם לימונים כבושים בלסמי וליים.

*פילה חציל עם יוגורט כבשים צנוברים ועגבניות שרי מיובשות.

*קוסקוס ביתי עם קציצות דגים, רוטב דלעת ושקדים.

*טוסט קלוי עם איולי כמהין ופטריות חורף.

רכישה ביום האירוע- ניתן לרכוש כרטיסים במקום ביום האירוע, ובחירה בין שני מסלולים : 120 ש"ח עבור 2 טאפאסים, צ'ייסר וכוס יין, 250 ש"ח עבור 5 טאפאסים, ו- 2 כוסות יין.

בנוסף, ניתן לרכוש כל מנת טאפאס נוספת באירוע עצמו בעלות של 40 ש"ח.

 

קרדיט לצילום: תומר פולטין

אודות המקום

בקצה של שוק מחנה יהודה מחכה לכם בר "השכנה". שם מתגודדים הבליינים הירושלמים במרפסת או מתחת לפני הרחוב עם כוס לימונצ'לו ביתית ביד אחת ואיזה טאפאס לסגור איתו פינה ביד השניה. המוזיקה כאן נעה בין חפלה מסורתית לבין שילובים של אינדי, אלקטרוני ואפילו פופ ובחורפי שישי אולי תתקלו אפילו בג'אם סשן של מוזיקה חיה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

שבת בבוקר יום יפה…לקפה

שבת בבוקר בירושלים. נצא אל רחובות מרכז העיר הגדושים לעייפה במהלך השבוע, אותם מקבלת השבת רגועים ויפים, ריקים מרכבות ורעש מכוניות. נגלה את בתי הקפה הקטנים והמיוחדים, שם כל ירושלמי שנפשו חשקה בקפה טוב של בוקר באווירה של נועם ועם קורטוב קדושה ידע למצוא את מקומו. נסייר בעקבות המרכיבים שהופכים ארוחת הבוקר הירושלמית לכל כך […]

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]

סיפורו של ראמן

סרט, סדנא ומרק  עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק […]