טרמינל תרבות בתחנה הראשונה | מנות מהאגדות- "מרק דלעת"

צוות המטבח של חן קורן

מנות מהאגדות – שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים

"מרק דלעת,
המרק הטעים ביותר
שאפשר להעלות על הדעת,
מתבשל כאן, בבקתה,
על-ידי החתול שקלף את הפרי וגם פרס,
ועל-ידי הסנאי, שבחש בסיר ובחש ובחש ובחש,
ועל-ידי הברוז, שהביא מלחיה ובזק למרק לא הרבה מדי ולא מעט."

מתוך הספר "מרק דלעת" מאת הלן קופר, נוסח עברי: סמדר שיר

סיפור הילדים מעורר התיאבון – "מרק דלעת" – על ברווז אחד שמחליט לשנות סדרי עולם, להגשים חלומות ולקחת על עצמו תפקיד חדש. הספר מככב בין הקלאסיקות שכל הורה קורא כבר בעיניים עצומות וכל ילד יכול לדקלם בלי שום בעיה – והרי מתכון לספר טוב באמת, הוא סיפור על אוכל. כזה שההורים יזדהו איתו בקלות והילדים יסתקרנו.

במפגש, בהנחיית השפית חן קורן (בייק אוף) וצוות המטבח שלה, ניקח את הסקרנות הזאת צעד אחד קדימה ונבשל בהשראת הסיפורים שכולנו אוהבים. יחד עם הילדים נקלוף, נבחוש, נמליח ונכין את המרק הטעים ביותר שאפשר להעלות על הדעת – מרק דלעת! נדבר גם על תזונה נכונה ועל מסרים שנוכל כולנו ללמוד מתוך הסיפורים וכמובן גם לטעום את היצירות הקולינריות הראשונות של הילדים.

* האירוע יתקיים במתכונת של סבבים.
* מחיר כרטיס אחד להורה + ילד.
* עקב תנאי מזג האוויר האירוע עבר מבית הנסן לטרמינל תרבות במתחם התחנה ראשונה

אודות המקום

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

על אהבה ואוכל

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]

איך אומרים רוקנרול בטבעונית

כיצד הסאונד שאנחנו שומעים, האנשים אחריהם אנחנו עוקבים והקבוצות בהן אנו גולשים משפיעים על המזון שאנו צורכים? ברור היום לכולם כי מהפכת הטבעונות כבר מזמן אינה טרנד. למיליוני אנשים בעולם היא דרך חיים. בכפר הגלובלי שבו כולם מחוברים לכולם, אנו חשופים להדהוד הצלילים והקולות שזורמים דרך מקורות המידע ומחלחלים לתודעה שלנו. זכויות בעלי חיים, חמלה […]

"תעשה לי מחניודה TO-GO"

אין עוררין על כך שקבוצת "מחניודה" הפכה כבר מזמן לאחד המותגים הירושלמים הכי מצליחים שיש. כזו שפרצה את גבולות עיר הקודש והמדינה וכבשה בסערה את העולם כולו. המסעדה, הנושאת את שמו של השוק, הייתה לאורך השנים למוקד לעלייה לרגל, מקום שעושה המון כבוד למטבח הירושלמי, שואב השראה מהשוק ומפיק מנות עכשוויות ומקוריות שהפכו כל אחת […]