המפעל | מחמיצה סדרתית – ערב החמצות

נועה ברמן הרצברג

150

הרבה צנצנות של חמוצים וכמה רגעים של החמצה בחייה של נועה ברמן-הרצברג עומדים מאחורי "ערבי ההחמצות" שהיא מארחת בביתה. התסריטאית ("מבול"), המרצה לתסריט (בצלאל) והמחמיצה הסדרתית (עם רקורד של למעלה מ-50 סוגי ירקות ופירות שהוחמצו) מארחת בשנה האחרונה ערבים אינטימיים סביב שולחן האוכל במטבח הביתי שלה שהפכו לסוד המדובר ביותר בתל אביב.  

15  אנשים – חברים, מכרים וזרים גמורים – יושבים ומספרים על החמצות מהחיים שלהם בעודם מכרסמים חמוצים וכבושים, שותים וודקה וחולקים מחשבות ומילים. סיפורים מצחיקים, מרגשים ולעיתים מטלטלים על החמצות מכל הסוגים ברגעים שונים בחייהם שיוצרים קירבה גדולה וערב שכולו חמוץ, מריר, מתוק ובעיקר חריף ומרתק.  

הצטרפו אלינו לערב ההחמצות הירושלמי הראשון! במפגש האינטימי בהנחייתה של נועה ברמן הרצברג, תתמסרו לסיפורי החמצות עסיסיים משלכם ותנגסו בחמוצים שעושים כבוד לירקות ירושלמים.  

אל תחמיצו! כלומר, כן! אבל לא את המפגש…  

קרדיט צילומים: נועה ברמן-הרצברג

אודות המקום

אחוזה יפהפייה בלב ירושלים שנבנתה לפי ההערכות לפני כ-140 שנים. את המבנה שעמד מוזנח ונטוש בשני העשורים האחרונים, שיפצה קבוצת אמנים והפכה אותו ל"מפעל" לאמנות - מרכז תרבות מהחלומות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

משמר המפרץ

יאסר עיסא, תושב שועפאט, הוא ברמן בפאב המיתולוגי "סירה". כישורי הבישול הנדירים שלו התגלו בשעות הקטנות של הלילה כשהיה מוציא מהתיק תבשילים נדירים בקופסאות פלסטיק ומחלק ליושבי הבר השיכורים. אוכל שהוא קצת פלשתיני, קצת פיוז'ן ומלא בהמון אהבה של יאסר. בערב המיוחד יאסר מוציא את התבשילים המטריפים שלו מהקופסאות, בדגש על מנות ממדינות המפרץ, ומגיש […]

משווארמה לקרפצ'יו

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר התיישבתם במסעדה שכולם מדברים עליה, הזמנתם את המנות שהמבקרים הכי חשובים המליצו עליהן, המנות מתחילות להגיע לשולחן, הן יפות, מגרות ומפתות במיוחד. אז מה אתם עושים עכשיו? מתנפלים עליהן או שולפים את הטלפון החכם ומחפשים את הזווית המחמיאה ביותר לקרפצ'יו שלכם? בשנים האחרונות, עלה מעמדם של הפודיז – […]

תלוי במילוי – סדנה להכנת אמפנדס

בכל מקום ממלאים אותן אחרת, את חלקן אופים ואת חלקן מטגנים, אוכלים אותן בידיים והן תמיד טעימות – האמפנדס, המאפה הכי מפורסם בדרום אמריקה. הן כבשו את היבשת הלטינית – מדוכני האוכל ברחובות, דרך המטבח הביתי ועד לצלחות במסעדות היוקרתיות ביותר, כשכל אמפנדה מספרת סיפור של מסורת, תרבות וחדשנות.הרצון לספר סיפור היה גם מה שהניע את השף לוקאס סיטרינוביץ' לעזוב את המסעדות הגדולות […]