מהמטבח של אמא למסעדת שף

16.11

איפה ג'קו סטריט, אגריפס, ירושלים, ישראל

זכאי חוג'ה

ג'קו סטריט

בכל יום, מוקדם בבוקר, מגיעה אמו של השף זכאי חוג'ה למסעדה שלו ברחוב אגריפס, "ג'קו סטריט". קוצצת, מגלגלת ומכינה מטעמים טריפוליטאים עם טאצ'ים יחודיים משלה שישתלבו בתפריט העילי של אחת המסעדות הנחשבות בירושלים. אוכל תמיד היה חלק משמעותי בבית משפחת חוג'ה – כל יום אוכל טרי ושונה ובימי שישי חגיגה של מוזיקה ובישולים. אבל רק […]

בכל יום, מוקדם בבוקר, מגיעה אמו של השף זכאי חוג'ה למסעדה שלו ברחוב אגריפס, "ג'קו סטריט". קוצצת, מגלגלת ומכינה מטעמים טריפוליטאים עם טאצ'ים יחודיים משלה שישתלבו בתפריט העילי של אחת המסעדות הנחשבות בירושלים. אוכל תמיד היה חלק משמעותי בבית משפחת חוג'ה – כל יום אוכל טרי ושונה ובימי שישי חגיגה של מוזיקה ובישולים. אבל רק כשהתחיל את לימודי הבישול העז זכאי להיכנס למטבח של אמא שלו. כשהוא עוקב בתשומת לב אחרי כל פעולה שלה, ניסה לתפוס את הטריקים המיוחדים שרק אמהות מכירות וחס (וחלילה להתערב או להפריע).

כשהחל לעבוד במסעדות יוקרה ירושלמיות בהן "קנלה", "אנג'ליקה" ו"לארה", גם אמא שלו הסתקרנה, ביקשה ממנו טיפים ולמדה טכניקות שלא הכירה. שיתוף הפעולה בין הבן השף לאמא הבשלנית הלך והתהדק. חוג'ה הביא את מיטב השפים לאכול את הקובות של אמא שלו והיא מצידה הלכה והתעניינה יותר ויותר בעולם המסעדנות. כשפתח את המסעדה שלו – "ג'קו סטריט" – לא שכח זכאי את כל מה שלמד ושילב טעמים וטכניקות שלמד מאמו במנות מעודכנות וחדשניות פרי מוחו הקודח. בשנה האחרונה החלה גם האם לעבוד במסעדה והפכה במהרה לאטרקציה המרכזית במטבח שמייעצת ומשתפת עם צוות המטבח סודות שרק היא יודעת.

עכשיו גם לכם יש הזדמנות ללמוד את הסודות של השף זכאי חוג'ה ושל אמא שלו. בסדנא המעשית עם השניים תלמדו להכין מנות נבחרות מתפריט המסעדה לצד הקובות המפורסמות של האם – תכינו את הבצק, תמלאו בשני סוגי מילוי שונים, תלמדו שיטת גלגול שתמיד עובדת ותבשלו 2 סוגי מרק. בנוסף תכינו יחד עם השניים – רביולי חמוסטה, בצק לסיגרים ופריקסה עם טוויס. תשמעו על המעבר, ההשראה והחיבור שבין המטבח של אמא למטבח העילי. וברור שגם תזכו לאכול הכל – אחרת מה הטעם?

קרדיט לצילום: שי דרור, תמיר פלצמן

אודות המקום

מי אמר שאוכל כשר חייב להיות לשעמם? במרוצת השנים יצאה שמה של מסעדת השף הירושלמית Jacko's Street למרחקים, בזכות פרודוקטים טריים שהופכים לטעמים עדכניים שמייצרים עניין בכל ביס. במסעדת Jacko's Street בניצוחו של השף זכאי חוג'ה, לא תמצאו תחליפים כגון מרגרינה או שמנת צמחית. לעומת זאת כן תמצאו (ובשפע) מטעמים יצירתיים כגון כבדי עוף ברוטב בקר ותה ירוק.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מתחממים עם גלידה קרה

סדנא להכנת גלידות גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך […]

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

החוויה הכורדית

אירוח כורדי וסדנת הכנת קובות הבשלנית ומספרת הסיפורים דליה חרפוף תקבל אתכם בבית האבן המיוחד שלה לצלילי מוסיקה כורדית, ריקודים וסיפורים מילדותה. לצד כיבוד קל תשתף אתכם דליה בסיפור משפחתה ובסיפורה האישי במפגש מרגש וקורע מצחוק על תרבות, מסורת ואוכל. הרבה אוכל. אחרי שתתאהבו בדליה (ואנחנו חותמים על זה) תגלגלו יחד איתה קובה ממולא בשר […]