ג'קו סטריט | מהמטבח של אמא למסעדת שף

זכאי חוג'ה

בכל יום, מוקדם בבוקר, מגיעה אמו של השף זכאי חוג'ה למסעדה שלו ברחוב אגריפס, "ג'קו סטריט". קוצצת, מגלגלת ומכינה מטעמים טריפוליטאים עם טאצ'ים יחודיים משלה שישתלבו בתפריט העילי של אחת המסעדות הנחשבות בירושלים. אוכל תמיד היה חלק משמעותי בבית משפחת חוג'ה – כל יום אוכל טרי ושונה ובימי שישי חגיגה של מוזיקה ובישולים. אבל רק כשהתחיל את לימודי הבישול העז זכאי להיכנס למטבח של אמא שלו. כשהוא עוקב בתשומת לב אחרי כל פעולה שלה, ניסה לתפוס את הטריקים המיוחדים שרק אמהות מכירות וחס (וחלילה להתערב או להפריע).

כשהחל לעבוד במסעדות יוקרה ירושלמיות בהן "קנלה", "אנג'ליקה" ו"לארה", גם אמא שלו הסתקרנה, ביקשה ממנו טיפים ולמדה טכניקות שלא הכירה. שיתוף הפעולה בין הבן השף לאמא הבשלנית הלך והתהדק. חוג'ה הביא את מיטב השפים לאכול את הקובות של אמא שלו והיא מצידה הלכה והתעניינה יותר ויותר בעולם המסעדנות. כשפתח את המסעדה שלו – "ג'קו סטריט" – לא שכח זכאי את כל מה שלמד ושילב טעמים וטכניקות שלמד מאמו במנות מעודכנות וחדשניות פרי מוחו הקודח. בשנה האחרונה החלה גם האם לעבוד במסעדה והפכה במהרה לאטרקציה המרכזית במטבח שמייעצת ומשתפת עם צוות המטבח סודות שרק היא יודעת.

עכשיו גם לכם יש הזדמנות ללמוד את הסודות של השף זכאי חוג'ה ושל אמא שלו. בסדנא המעשית עם השניים תלמדו להכין מנות נבחרות מתפריט המסעדה לצד הקובות המפורסמות של האם – תכינו את הבצק, תמלאו בשני סוגי מילוי שונים, תלמדו שיטת גלגול שתמיד עובדת ותבשלו 2 סוגי מרק. בנוסף תכינו יחד עם השניים – רביולי חמוסטה, בצק לסיגרים ופריקסה עם טוויס. תשמעו על המעבר, ההשראה והחיבור שבין המטבח של אמא למטבח העילי. וברור שגם תזכו לאכול הכל – אחרת מה הטעם?

קרדיט לצילום: שי דרור, תמיר פלצמן

אודות המקום

מי אמר שאוכל כשר חייב להיות לשעמם? במרוצת השנים יצאה שמה של מסעדת השף הירושלמית Jacko's Street למרחקים, בזכות פרודוקטים טריים שהופכים לטעמים עדכניים שמייצרים עניין בכל ביס. במסעדת Jacko's Street בניצוחו של השף זכאי חוג'ה, לא תמצאו תחליפים כגון מרגרינה או שמנת צמחית. לעומת זאת כן תמצאו (ובשפע) מטעמים יצירתיים כגון כבדי עוף ברוטב בקר ותה ירוק.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

FIESTA – מסיבת חורף מקסיקנית

אף פיאסטה מקסיקנית אמיתית אינה שלמה בלי נהרות של מזקל שזורמים לכוסות כמו מים. למרות ההיכרות הטרייה יחסית של הישראלים עם המשקה הלאומי של מקסיקו, האינדיאנים שחיו במרכז מקסיקו גילו את הגרסא המוקדמת של המזקל כבר לפני כ-2,000 שנה. שלא כמו אחותו הקטנה והמפורסמת יותר, הטקילה, המיוצרת אך ורק מאגבה כחולה, את המזקל מכינים מכל […]

לא על הקוגל לבדו

פאנל יזמיות קולינריה חרדיות על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על אוכל חרדי? אם כל מה שעולה לכם בראש זה קוגל, קרפלעך וגפילטע פיש – תחשבו שוב! המהפכה הקולינרית המתמשכת שעוברת על העולם, בה האוכל הוא קודם כל חשק ורק אחר כך צורך, בה הרשתות החברתיות מאפשרות החלפת מתכונים, טיפים וחוויות – אינה פוסחת גם […]

אבירי השולחן האדום

ארוחת שחיתות לילית קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה […]