ג'קו סטריט | מהמטבח של אמא למסעדת שף

זכאי חוג'ה

בכל יום, מוקדם בבוקר, מגיעה אמו של השף זכאי חוג'ה למסעדה שלו ברחוב אגריפס, "ג'קו סטריט". קוצצת, מגלגלת ומכינה מטעמים טריפוליטאים עם טאצ'ים יחודיים משלה שישתלבו בתפריט העילי של אחת המסעדות הנחשבות בירושלים. אוכל תמיד היה חלק משמעותי בבית משפחת חוג'ה – כל יום אוכל טרי ושונה ובימי שישי חגיגה של מוזיקה ובישולים. אבל רק כשהתחיל את לימודי הבישול העז זכאי להיכנס למטבח של אמא שלו. כשהוא עוקב בתשומת לב אחרי כל פעולה שלה, ניסה לתפוס את הטריקים המיוחדים שרק אמהות מכירות וחס (וחלילה להתערב או להפריע).

כשהחל לעבוד במסעדות יוקרה ירושלמיות בהן "קנלה", "אנג'ליקה" ו"לארה", גם אמא שלו הסתקרנה, ביקשה ממנו טיפים ולמדה טכניקות שלא הכירה. שיתוף הפעולה בין הבן השף לאמא הבשלנית הלך והתהדק. חוג'ה הביא את מיטב השפים לאכול את הקובות של אמא שלו והיא מצידה הלכה והתעניינה יותר ויותר בעולם המסעדנות. כשפתח את המסעדה שלו – "ג'קו סטריט" – לא שכח זכאי את כל מה שלמד ושילב טעמים וטכניקות שלמד מאמו במנות מעודכנות וחדשניות פרי מוחו הקודח. בשנה האחרונה החלה גם האם לעבוד במסעדה והפכה במהרה לאטרקציה המרכזית במטבח שמייעצת ומשתפת עם צוות המטבח סודות שרק היא יודעת.

עכשיו גם לכם יש הזדמנות ללמוד את הסודות של השף זכאי חוג'ה ושל אמא שלו. בסדנא המעשית עם השניים תלמדו להכין מנות נבחרות מתפריט המסעדה לצד הקובות המפורסמות של האם – תכינו את הבצק, תמלאו בשני סוגי מילוי שונים, תלמדו שיטת גלגול שתמיד עובדת ותבשלו 2 סוגי מרק. בנוסף תכינו יחד עם השניים – רביולי חמוסטה, בצק לסיגרים ופריקסה עם טוויס. תשמעו על המעבר, ההשראה והחיבור שבין המטבח של אמא למטבח העילי. וברור שגם תזכו לאכול הכל – אחרת מה הטעם?

קרדיט לצילום: שי דרור, תמיר פלצמן

אודות המקום

מי אמר שאוכל כשר חייב להיות לשעמם? במרוצת השנים יצאה שמה של מסעדת השף הירושלמית Jacko's Street למרחקים, בזכות פרודוקטים טריים שהופכים לטעמים עדכניים שמייצרים עניין בכל ביס. במסעדת Jacko's Street בניצוחו של השף זכאי חוג'ה, לא תמצאו תחליפים כגון מרגרינה או שמנת צמחית. לעומת זאת כן תמצאו (ובשפע) מטעמים יצירתיים כגון כבדי עוף ברוטב בקר ותה ירוק.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ולנו יש פלאפל

אין יותר ישראלי מפלאפל כמו שאין יותר ישראלי מהויכוח ארוך השנים – איפה נמצא הפלאפל הכי טעים בארץ? בירושלים כמובן! אבל גם כאן, ההכרעה לא קלה. הכדור הזהוב הפך זה מכבר לסמל ולסנדוויץ' הכי ישראלי שיש – פשוט, טעים ומלא טעמים שממלאים כל אחד בדרכו את הגוף והנפש. הצטרפו אלינו למשימה לאומית בבירור מהו הפלאפל […]

בחירת היינן

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה  יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש […]

!It’s Tea Time

מסיבת תה וסדנא עם "מלכת הריבות"  האנגלים חוזרים לעין כרם – מסופר כי המקום האהוב על הבריטים לבילוי סאנדיי בתקופת המנדט היה עין כרם. כאן נהגו לפקוד את בתי הקפה ולהתארח בבתי המוכתארים. במסגרת פסטיבל 'מסעדות פתוחות' תארח אתכם בביתה המשוררת ומספרת הסיפורים שושנה קרבסי. הבית העתיק בעין כרם ישחזר את מסורת מסיבות התה האנגליות. […]