סדנאות האמנים - אצטדיון טדי | תאווה לעיניים

קרן בר-גיל

במפגש חד פעמי יספרו קרן בר-גיל ושלושה שפים על חיבור בין אוכל ואומנות . קרן בר- גיל, אוצרת אומנות, השיקה בקיץ את ספרה "מדיה מעורבת" , הנראה תחילה כספר מתכונים רגיל אך במבט שני מתגלה שלא כל האוכל ניתן לאכילה וחלק מהמתכונים הם למעשה יצירות אומנות. בספר תמצאו אושיות קולינריות בולטות כגון ניר צוק, ננה שריר ורותם ליברזון לצד אמנים מובילים, כאשר הגבול בין אמנות ואוכל מתעתע ומבלבל .
במפגש תצפו בשלושה שפים יוצרים מול עיני הקהל אוכל שהוא אומנות:  מנדלה מפסטו, וויסקי ונענע , מרציפנים שמדמים אריטקטורה וקדישמן מקרם קשיו – חוויה ויזואלית שתוכלו גם לטעום.
במסגרת האירוע יוכל הקהל גם להנות משתי תערוכות יחיד: "רקפת וינר עומר: אוטובוסים בים התיכון" ו"אבינועם שטרנהיים: פינה". בנוסף במתחם תוצג התערוכה "שיחת מסדרון 3" של אמני הסדנאות שתתמקד ביצירות בתהליך עבודה.

האירוע יתארח בסדנאות האמנים הגלריה החדשה טדי, שהיא מרכז עירוני של המחלקה לאמנות פלסטית בעיריית ירושלים. חלל שהינו דוגמא בפני עצמו לשילוב נדיר בין אמנות וספורט.

קרדיט לצלמת: הילה מרסל קוק

אודות המקום

הגלריה החדשה - סדנאות האמנים טדי היא מרכז עירוני של המחלקה לאמנות פלסטית של עיריית ירושלים, הפועל קרוב לעשרים שנה במטרה לקדם את תחום האמנות החזותית בירושלים, לעודד אמנים צעירים ומבטיחים להישאר בעיר וליצור בה ולתמוך באמני ירושלים הוותיקים. המתחם, הממוקם בחלל פנימי תחת הטריבונות באצטדיון הכדורגל הירושלמי על שם טדי קולק, כולל 17 חללי עבודה העומדים לרשות אמנים ירושלמים מובילים בארץ ובעולם; גלריה מקצועית, ייחודית בגודלה, המציגה תערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית; וסדנת הדפס הפתוחה לקהל הרחב. כמו כן מפעיל המרכז תוכנית סדנאות – Teddy Talks & Practice, שמטרתה להקנות לאמנים פלסטיים כלים מעשיים שיסייעו להם להתנהל בשדה האמנות הישראלי והבינלאומי.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

איך אומרים רוקנרול בטבעונית

כיצד הסאונד שאנחנו שומעים, האנשים אחריהם אנחנו עוקבים והקבוצות בהן אנו גולשים משפיעים על המזון שאנו צורכים? ברור היום לכולם כי מהפכת הטבעונות כבר מזמן אינה טרנד. למיליוני אנשים בעולם היא דרך חיים. בכפר הגלובלי שבו כולם מחוברים לכולם, אנו חשופים להדהוד הצלילים והקולות שזורמים דרך מקורות המידע ומחלחלים לתודעה שלנו. זכויות בעלי חיים, חמלה […]

בין טוניס לפלרמו

מפגש, שיח וארוחה עם שורשים יהודיים בערב אחד בקפה משק עפאים נגיש ונדבר אוכל טוניסאי, זהות ים תיכונית, יהודית ומה שביניהם. ארוחה עם שורשים יהודיים, שורשים של הגירה בין טוניסיה למרסיי, בין פלרמו לליוורנו ובחזרה לטוניסיה. שיתוף פעולה של חן קורן, אשת אוכל ירושלמית המארחת סדנאות וארוחות בשוק מחנה יהודה ורפרם חדד, אמן פלסטי וחוקר אוכל יליד תוניסיה, שחי על הים […]

טעימה לקראת שבת

סיור ברחוב היהודי  בשכונות החרדיות בירושלים מוגשים מיני תבשילים, ומזונות מיוחדים לקראת שבת המלכה. השבת הירושלמית מתחילה להתבשל כבר ביום רביעי. במהלך סיור זה נבקר באתרי אוכל יוצאי דופן בירושלים של החרדים. נטעם ממגוון המאכלים שבושלו במטבח המזרח אירופאי: נלמד מה בין קוגל לקיגל? ממה עשוי גפילטע פיש באירופה? ומדוע בארץ הוא שונה? מה יש […]