בר השכנה | מבקרי מסעדות – אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם… האמנם?

עמית אהרונסון

ללא עלות

מצד אחד, אנחנו קוראים בשקיקה כל מילה שמבקרי המסעדות כותבים ונוהרים בהמונינו למסעדה החדשה שהמליצו עליה. ומצד שני, אנחנו מתעצבנים ברגע האכזבה מהמנה שהמבקר התרגש ממנה במיוחד. מצד אחד, שפים תולים את יהבם על הביקורות המחבקות שהופכות מסעדה ללהיט. ומצד שני, מסעדנים יצאו בחירוף נפש למסע הכפשות נגד ביקורת ומבקר קטלנים במיוחד. אז מה הטעם בכל זה?

עמית אהרונסון מבקר המסעדות של "כל העיר" ובעל הבלוג הפופולרי "מדבר מהבטן" במפגש טעון ומסקרן שייקח אתכם אל מאחורי הקלעים של עולם ביקורת המסעדות וישיב על כל השאלות הבוערות:

האם יש עדיין מקום לביקורת מסעדות קלאסית בעידן שבו כל אדם עם סמארטפון הוא גם צלם, גם כותב וגם מו"ל?

האם מבקר מסעדות חייב להיות אנונימי? האם מבקרי מסעדות זוכים ליחס מועדף?

האם אפשר לבקר דוכן פלאפל ומסעדת שף באותו האופן?

האם אפשר לבקר מסעדות בצילום לטלוויזיה?

איך מחליטים איזה מסעדות לבקר? ומה עושים כששף או מסעדן מאוד לא אוהב את מה שכותבים עליו?

שעות הפעילות: 20:00-21:30

קרדיט לצלמים חיים יוסף, ארנון בוסאני

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לילה ברחוב החרדי

בא לכם בינג' לילי? תשכחו כל מה שחשבתם עליו. בשנים האחרונות נפתח צוהר אל חיי הלילה בשכונות החרדיות בירושלים ואיתו התגלו מנהגי הארוחות הליליות של דרי השכונות. נצא לחוויה חד פעמית ורב חושית בעקבות חיי תלמידי הישיבות. אלה יוצאים לאחר שעות לימוד התורה הארוכות אל הרחובות כדי להשיב את נפשם במאכל ובמשקה.  מה הם אוכלים […]

6000 שנים של לחם

עלייתו, נפילתו ולידתו מחדש של המאכל המזין ביותר שיצרה האנושות אי פעם. לחם הוא המזון הבסיסי, המהותי ביותר שאנחנו אוכלים. מקורו, ככל כנראה, ממש כאן באזורנו לפני כעשרת אלפים שנה. מאז ובמשך אלפי שנים, כל התפתחות בגידול דגנים, טחינת קמח, עשיית בצק ואפייה, שיפרה את איכותו התזונתית, את השפעתו על הבריאות ואת טעמו. בסוף המאה […]

תוצרת הארץ – ארוחה מהשדה לשולחן

הירקות שנקטפים עם שחר כשהטל עוד לא יבש, העלים שנטחנים לממרחים עשירים, החלב שנשאב זה עתה וכבר מתערבב לכדי גבינה טרייה, הריבות הבוהקות שמתבשלות עם בוקר. האדמה נותנת לנו את כל הטוב הזה ולנו רק נותר לקבל אותו באהבה גדולה וליצור ממנו אוכל טרי, טעים, מגרה ומסקרן. כך נראה בוקר טיפוסי בשדות משק עפאים לחקלאות […]