JETH | מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

דוד קישקה

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים

ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של כיבושים היסטוריים. התוצאה היא מטבח עשיר, מגוון ומרתק.
אתם מוזמנים להרצאה שתיקח אתכם למסע צבעוני ומעמיק בין המאכלים לבין המקורות שלהם, בין שוק מחנה יהודה לשטייטל באירופה והשוק במרקש, בין המסעדות הפופולריות לכיבוש העותמאני, בין דוכני הרחוב לבישול על פתיליות.
בואו להכיר ולטעום את ירושלים כפי שהיא מוגשת בצלחת: הבייגלה הירושלמי, הקיגל, הצ'ייסר, הבמבליק ועוד.
זהו מסע של לשון ושפה, ובעיקר – של הרבה תשוקה למאכליה של העיר.

ההרצאה הינה ללא עלות, אך כרוכה ברישום מראש באתר.
ההרצאה תלווה בטעימות.

רקע:
דוד קישקה הוא יליד ירושלים. מסעדן לשעבר ("רפאל", "פאסטל" ועוד), יועץ קולינרי בהווה, עוסק בפיתוח תיירות קולינרית ויזמות בתחום, בעל פינה בתכנית של פאולה וליאון ולאחרונה נבחר לשמש כיו"ר הוועד המנהל של העמותה הישראלית לתרבות קולינרית.

אודות המקום

המרכז התיירותי הראשון מסוגו בישראל, הוקם במטרה לאפשר את צמיחת התיירות בירושלים באמצעות חשיבה וטכנולוגיות חדשניות ובניית יכולות מקצועיות. זהו מיזם משותף של עיריית ירושלים לבין הרשות לפיתוח ירושלים ומשרדי ממשלה אחרים, המקשרים בין תחומי התעשייה השונים ומשמשים סביבה פורייה הדדית של השראה ושיתוף פעולה. המרכז נמצא בתוך מתחם התחנה הראשונה בירושלים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

יין, טעם ודמוקרטיה

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה. מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר […]

ילדים עושים שוק

שוק מחנה יהודה פותח דוכניו לגובהם של הילדים. ילדים בדרך כלל מטיילים בשוק עם מבוגרים, אך הם חשים ורואים את חיי השוק בעיניים אחרות. סיור זה מוקדש כל כולו לילדים, מה רואים ילדים כשהם מגיעים לשוק? מה רוצים לטעום ילדים בשוק? נצא לפינות חמד בשוק מחנה יהודה, נחשוף את הילדים למאכלים ולמשקאות שונים מיוחדים המאתגרים […]

שפים, נייר ומספריים

תערוכת פורטרטים מנייר של אושיות קולינריה ירושלמיות פעם באירופה, בימי רנסאנס, אם היית מישהו שהוא משהו, יכולת לזכות בפורטרט מעשה ידיו של מיכלאנג'לו או דה וינצ'י. היום, בישראל, אתה יודע שהצלחת אם זכית לדיוקן גזיר נייר של אפרת (חסון) דה-בוטון, המאיירת, מעצבת ואמנית הנייר שכבשה בסערה את האינסטגרם וסצינת האיור המקומית. מוונדר וומן גל גדות, […]