JETH | מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

דוד קישקה

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים

ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של כיבושים היסטוריים. התוצאה היא מטבח עשיר, מגוון ומרתק.
אתם מוזמנים להרצאה שתיקח אתכם למסע צבעוני ומעמיק בין המאכלים לבין המקורות שלהם, בין שוק מחנה יהודה לשטייטל באירופה והשוק במרקש, בין המסעדות הפופולריות לכיבוש העותמאני, בין דוכני הרחוב לבישול על פתיליות.
בואו להכיר ולטעום את ירושלים כפי שהיא מוגשת בצלחת: הבייגלה הירושלמי, הקיגל, הצ'ייסר, הבמבליק ועוד.
זהו מסע של לשון ושפה, ובעיקר – של הרבה תשוקה למאכליה של העיר.

ההרצאה הינה ללא עלות, אך כרוכה ברישום מראש באתר.
ההרצאה תלווה בטעימות.

רקע:
דוד קישקה הוא יליד ירושלים. מסעדן לשעבר ("רפאל", "פאסטל" ועוד), יועץ קולינרי בהווה, עוסק בפיתוח תיירות קולינרית ויזמות בתחום, בעל פינה בתכנית של פאולה וליאון ולאחרונה נבחר לשמש כיו"ר הוועד המנהל של העמותה הישראלית לתרבות קולינרית.

אודות המקום

המרכז התיירותי הראשון מסוגו בישראל, הוקם במטרה לאפשר את צמיחת התיירות בירושלים באמצעות חשיבה וטכנולוגיות חדשניות ובניית יכולות מקצועיות. זהו מיזם משותף של עיריית ירושלים לבין הרשות לפיתוח ירושלים ומשרדי ממשלה אחרים, המקשרים בין תחומי התעשייה השונים ומשמשים סביבה פורייה הדדית של השראה ושיתוף פעולה. המרכז נמצא בתוך מתחם התחנה הראשונה בירושלים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות רבות – בחומוס ערפאת ננגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת, המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצדו […]

מתחממים עם גלידה קרה

סדנא להכנת גלידות גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך […]

מתנות מהטבע

סיור ליקוט בהרי ירושלים תארו לכם מסעדה עצומה בה מגוון המנות בלתי מוגבל. הכל חדש ומרגש, מפוצץ בטעם, מסקרן טרי ורענן. כל שעליכם לעשות הוא לגשת ולקחת… ככה התחלנו את חיינו על פני הכדור המופלא הזה. מלקטים עשבים ועלים ומגלים עוד ועוד טעמים ועוד ועוד קסם נסתר. הופכים את האוכל שלנו למעניין יותר, בריא יותר […]