JETH | מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

דוד קישקה

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים

ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של כיבושים היסטוריים. התוצאה היא מטבח עשיר, מגוון ומרתק.
אתם מוזמנים להרצאה שתיקח אתכם למסע צבעוני ומעמיק בין המאכלים לבין המקורות שלהם, בין שוק מחנה יהודה לשטייטל באירופה והשוק במרקש, בין המסעדות הפופולריות לכיבוש העותמאני, בין דוכני הרחוב לבישול על פתיליות.
בואו להכיר ולטעום את ירושלים כפי שהיא מוגשת בצלחת: הבייגלה הירושלמי, הקיגל, הצ'ייסר, הבמבליק ועוד.
זהו מסע של לשון ושפה, ובעיקר – של הרבה תשוקה למאכליה של העיר.

ההרצאה הינה ללא עלות, אך כרוכה ברישום מראש באתר.
ההרצאה תלווה בטעימות.

רקע:
דוד קישקה הוא יליד ירושלים. מסעדן לשעבר ("רפאל", "פאסטל" ועוד), יועץ קולינרי בהווה, עוסק בפיתוח תיירות קולינרית ויזמות בתחום, בעל פינה בתכנית של פאולה וליאון ולאחרונה נבחר לשמש כיו"ר הוועד המנהל של העמותה הישראלית לתרבות קולינרית.

אודות המקום

המרכז התיירותי הראשון מסוגו בישראל, הוקם במטרה לאפשר את צמיחת התיירות בירושלים באמצעות חשיבה וטכנולוגיות חדשניות ובניית יכולות מקצועיות. זהו מיזם משותף של עיריית ירושלים לבין הרשות לפיתוח ירושלים ומשרדי ממשלה אחרים, המקשרים בין תחומי התעשייה השונים ומשמשים סביבה פורייה הדדית של השראה ושיתוף פעולה. המרכז נמצא בתוך מתחם התחנה הראשונה בירושלים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

Bon Voyage

יתרונות רבים ובולטים יש לירושלים – האוכל שמיוחד רק לה, המבנים שיש רק כאן, האווירה שאין כמוה ומזג האוויר, כמובן. אבל… אין לה ים. זה לא מה שיעצור ירושלמים יצירתיים מלצאת להפלגת החלומות של חייהם. "רוח חדשה" ופסטיבל "מסעדות פתוחות" לוקחים אתכם לשיט חלומי בעיר שאין בה ים. ללילה אחד יהפוך בית אליאנס לספינת תענוגות […]

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

טעימה לקראת שבת

סיור ברחוב היהודי  בשכונות החרדיות בירושלים מוגשים מיני תבשילים, ומזונות מיוחדים לקראת שבת המלכה. השבת הירושלמית מתחילה להתבשל כבר ביום רביעי. במהלך סיור זה נבקר באתרי אוכל יוצאי דופן בירושלים של החרדים. נטעם ממגוון המאכלים שבושלו במטבח המזרח אירופאי: נלמד מה בין קוגל לקיגל? ממה עשוי גפילטע פיש באירופה? ומדוע בארץ הוא שונה? מה יש […]