מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

16.11

איפה התחנה הראשונה, דוד רמז, ירושלים, ישראל

דוד קישקה

JETH

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים

ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של כיבושים היסטוריים. התוצאה היא מטבח עשיר, מגוון ומרתק.
אתם מוזמנים להרצאה שתיקח אתכם למסע צבעוני ומעמיק בין המאכלים לבין המקורות שלהם, בין שוק מחנה יהודה לשטייטל באירופה והשוק במרקש, בין המסעדות הפופולריות לכיבוש העותמאני, בין דוכני הרחוב לבישול על פתיליות.
בואו להכיר ולטעום את ירושלים כפי שהיא מוגשת בצלחת: הבייגלה הירושלמי, הקיגל, הצ'ייסר, הבמבליק ועוד.
זהו מסע של לשון ושפה, ובעיקר – של הרבה תשוקה למאכליה של העיר.

ההרצאה הינה ללא עלות, אך כרוכה ברישום מראש באתר.
ההרצאה תלווה בטעימות.

רקע:
דוד קישקה הוא יליד ירושלים. מסעדן לשעבר ("רפאל", "פאסטל" ועוד), יועץ קולינרי בהווה, עוסק בפיתוח תיירות קולינרית ויזמות בתחום, בעל פינה בתכנית של פאולה וליאון ולאחרונה נבחר לשמש כיו"ר הוועד המנהל של העמותה הישראלית לתרבות קולינרית.

אודות המקום

המרכז התיירותי הראשון מסוגו בישראל, הוקם במטרה לאפשר את צמיחת התיירות בירושלים באמצעות חשיבה וטכנולוגיות חדשניות ובניית יכולות מקצועיות. זהו מיזם משותף של עיריית ירושלים לבין הרשות לפיתוח ירושלים ומשרדי ממשלה אחרים, המקשרים בין תחומי התעשייה השונים ומשמשים סביבה פורייה הדדית של השראה ושיתוף פעולה. המרכז נמצא בתוך מתחם התחנה הראשונה בירושלים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מנות מהאגדות – "האריה שאהב תות"

שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "פעם היה אריה שאהב רק תות. לא בשר ולא גבינה, רק תות פשוט. לא דיסה ולא קקאו, רק תות הוא רצה, תות. לא לחם, לא ארז ולא ביצה, רק תות". מתוך הספר "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר סיפור הילדים הנפלא – "האריה שאהב תות" – על האריה […]

יין, טעם ודמוקרטיה

על יינות טבעיים ואבולוציה של טעם מהו יין טבעי? איך הוא שונה מכל יין אחר שאנחנו שותים היום? למה יש ריח ונראות מסויימים שגורמים לנו לחשוב כי מדובר ביין טוב ולמה ריח ונראות אחרים יוצרים רושם של יין פגום? הצטרפו אלינו לשיחה אינטימית על יין טעם ודמוקרטיה. מראשיתו בגאורגיה לפני 8000 שנה ועד ימי הזוהר […]

תאווה לעיניים

במפגש חד פעמי יספרו קרן בר-גיל ושלושה שפים על חיבור בין אוכל ואומנות . קרן בר- גיל, אוצרת אומנות, השיקה בקיץ את ספרה "מדיה מעורבת" , הנראה תחילה כספר מתכונים רגיל אך במבט שני מתגלה שלא כל האוכל ניתן לאכילה וחלק מהמתכונים הם למעשה יצירות אומנות. בספר תמצאו אושיות קולינריות בולטות כגון ניר צוק, ננה […]