נוקטורנו | ישראל אוכלת תכניות טלוויזיה

עדי בן דן

ללא עלות

לא משנה לאיזה ערוץ תזפזפו, לא משנה באיזו שעה, כנראה שתחלפו בשלב מסויים על פני תוכנית אוכל וסביר להניח שאפילו תתעכבו. ריאליטי, תכנית בישול, תכנית אירוח, אפילו סרט – לא משנה מה הז'אנר, אם העיקר הוא אוכל, אנחנו שם. גם אם נראה כי כך היה מאז ומעולם אין ספק כי בשנים האחרונות האוכל השתלט על הטלויזיה, הטלויזיה השתלטה על האוכל ואנחנו התמכרנו.

איך הפך האוכל לפריים טיים? איך תכנית כמו מאסטר שף חורכת מסכים כבר עשור? כיצד מתנהל יום צילום של תכנית אוכל ומה קורה מאחורי הקלעים?

עדי בן דן, המפיק הקולינרי של מאסטר שף ומנהל מערך ההפקה הקולנארית במרבית תכניות האוכל האהובות עלינו יגיע להשיב על שאלות אלו ואחרות ויספר על תהליך המיון לריאליטי בישול, התיכנון הלוגיסטי, בניית המזווה, כתיבת המשימות ואיך מתמודדים עם נושא הכשרות בתוכנית?

בן דן, יזם ומסעדן ותיק הוא חברה קולינרית של איש אחד: מייעץ למסעדות, משקם מסעדות, משתלם בארוחות שונות ומשונות בעולם ומפעיל מערך תיירות קולינרית. בין היתר היה חלק מצוות מקימי ג'ירף בארץ, הקים מיזימי מסעדנות בבודפשט ובסן פרנסיסקו והיה מנהל בכיר בקבוצת ירזין ומנכ"ל בקבוצת המסעדות של מאיר אדוני.

שעות הפעילות: 20:00-21:30

אודות המקום

נוקטורנו, הוא בית קפה, מסעדה ובר מגה-שיקי הפועל למעלה מ-22 שנה במדרחוב בצלאל 7, בשכונת נחלאות הקסומה בירושלים, בתוך מתחם שלם המציע חוויית בילוי ייחודית: בית קפה מסעדה חלבי צמחוני וטבעוני כשר, בר הופעות מוזיקה חיות ותוכן (נוקטורנו (Live, מפלס אופנה של 22 מעצבות ישראליות First Floor)), ותערוכות ציור וצילום מתחלפות

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מסיבת התה של אליס

מתחת לעץ לפני הבית עמד שולחן ערוך, והארנבים עם הכובען ישבו ושתו תה. נמנמן ישב ביניהם שקוע בשינה עמוקה… השולחן היה גדול אבל השלושה הצטופפו יחד בקצהו האחד. "אין מקום! אין מקום!" קראו כשראו את אליס מתקרבת. "יש המון מקום!" אמרה אליס בכעס, והתיישבה בכורסה גדולה בקצהו האחר של השולחן." בשישי בבוקר, מתחת לעצי רחוב […]

עיר הבירה – סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל

עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. החל מהיכרות עם חומרי הגלם, […]

לא רק במימונה – סדנא להכנת ממתקים מרוקאים

הקמח נשפך לקערות, לפי העין, ללא שקילה או מדידה, מתערבב עם נוזלים ובלישה מהירה הופך לבצק גמיש שאינו זוכה לרגע של מנוחה. עיגולים קטנים נקרצים זה אחר זה והופכים לטבעות שרק מחכות להיכנס לסיר השמן החם. הן נטבלות בזהירות בשמן ומיד נעטפות בסירופ סוכר מבושם ומתכסות בקוקוס. המטבח המרוקאי מלא ברגעים מרגשים כאלה. עולם שלם […]