אקווריום ישראל | ים של טעמים

איציק וקרן קדוש

קפה קדוש מארח ים של טעמים

בואו לפתוח איתנו את הפסטיבל במצולות!
קרן ואיציק קדוש, הזוג שעומד מאחורי הקונדיטוריה והמותג "קפה קדוש" מארחים ערב חווייתי וחד פעמי בהשראת הים – בלב ליבו של האקווריום החדש בירושלים! בשיתוף בית הספר אורט דן גורמה מתל אביב עם שף קונדיטור אורגד רואש. ביחד נצלול למצולות עולם הקונדיטוריה והמאפים: שוקולד, סוכרים, מיטב הטכניקות, הטקסטורות וכל חומרי הגלם המתוקים והמלוחים יקבלו כאן צורות וחיים בהשראת הים.

בין האקווריומים השונים, בין המדוזות הזרחניות לאלמוגים הצבעוניים יחכו לכם מיצגים אכילים פרי מוחם הקודח והיצירתי של השף קונדיטורים, מתכונים שהגו קרן ואיציק קדוש במיוחד לערב זה, בביצועם של תלמידי הקונדיטוריה של דן גורמה. פחזניות צדפה, קיר דגים עשוי אקלרים, קופסאות טונה שוקולד, שולחן אלמוגים עם פטיפורים דגיגונים, כוכבי ים, סוסוני ים, קינוח סלעים, גלידה שתוגש בגביעי דג ועוד המון מיצגים ומראות מרהיבים ועוצרי נשימה ממש כמו במצולות הים.

על מיצגי הג'לי מנצחת האומנית האורחת, "מלכת הג'לי" ליאת חתוכה, אלופת אירופה לעיצוב קינוחי תלת מימד מג'לטין ומפתחת השיטה בישראל.

היכנסו לעולם המקביל של האקווריום הראשון בישראל שרק לאחרונה פתח את שעריו. התמסרו לצבעים, לצורות ולמים שעוטפים אתכם מכל עבר והיכונו לחוויה קולינרית מלאת טעמים מתוקים ומלוחים ובעיקר מפתיעה מהים ובהשראתו. מבטיחים לכם שכזה – עוד לא ראיתם או טעמתם!

עיצוב וסטיילינג על ידי סטודיו YAYA – ירוק ירוק עיצוב אירועים בע"מ

קרדיט לצילום: שלומי כהן, תומר פולטין, אתי נמיר, ששון תירם, עדי דניאל.

קפה קדוש
אם יש שני דברים שגורמים לתל אביבים לקנא בירושלמים, אלה הערבים הקרירים וקפה קדוש. המוסד המשפחתי ממלא את רחוב שלומציון המלכה בריחות מתוקים ומראות מגרים כבר חצי מאה. מאז הוקם על ידי האב המייסד מאיר קדוש, עברו המושכות לפאוורקאפל הקולינרי של ירושלים – קרן ואיציק. הקדושים הם ירושלים וירושלים הם הקדושים. כל עוגה חלומית יוצאת תחת ידיהם האוהבות והמסורות של בני הזוג ומספרת סיפור על מסורת, משפחה וירושלמיות – הבורקסים המפורסמים של מאיר קדוש קיבלו מנה של חמאה שהחליפה את המרגרינה, המתכון של הסברינות שודרג גם הוא ועוגות הקרם הצרפתיות קיבלו קלילות שמתאימה לאקלים המקומי.

אודות המקום

אקווריום ישראל, ירושלים ע"ש משפחת גוטסמן הוא האקווריום הראשון בארץ. האקווריום הוקם בהתאם להמלצות התוכנית הלאומית לשמירת המגוון הביולוגי בישראל המדגישות את הצורך הדחוף והמידי בשימור הסביבה הימית בישראל - בתי הגידול, הדגים, האלמוגים ושאר יצורי הים נתונים לאיומים אקולוגיים רבים. מסלול הביקור באקווריום יוביל אתכם למסע מרתק בין בתי הגידול הימיים השונים בים התיכון לחופי ישראל. תפגשו מקרוב מגוון יצורים מבתי הגידול שבחוף הרדוד ועד למעמקי הים הפתוח, תכירו את הדגים והאלמוגים הצבעוניים הייחודיים לים, ולביקור אחד תרגישו כמו דג במים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

בראנץ' טאפסים

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר […]

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]