פרימיטיבו - בר יין | דייט עם סומלייה // הרי יהודה

190

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את הארוחה מחדש.

הצטרפו לבר היין המוביל בירושלים לערב אינטימי למיטיבי לכת עם שלושה יקבים מובילים מהרי יהודה והייננים הראשיים ששלהם: יקב קלו דה גת והיינן הותיק עודד שוהם, יקב סוסון ים של היינן הותיק והמוערך זאב דוניה ויקב להט של היינן ואגרונום הגפן איתי להט. נגלה יחד איתם את ייחודם של היינות שמקורם בכרמים שבהרי יהודה וירושלים בליווי ארוחה בת ארבע מנות וקינוח שנרקחו במיוחד במטבח של פרימיטיבו. כל מנה שנטעם נוצרה בהשראת היין שהותאם במיוחד.

אחרי הביס הראשון והמפתיע תלגמו מהיין שרק ישדרג אותו, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, מה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע זווג דווקא עם המנה הזו. לאחר מכן, ייגשו אליכם עודד שוהם, זאב דוניה ואיתי להט, כל אחד בתורו, לשיחה אינטימית. אז תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול.

בנוסף, ניקח אותכם, סקרנים יקרים שלנו, למסע שאין ממנו דרך חזרה (ואתם תודו לנו על כך) בסדנא והסברים על שתיה מכוסות היין הקריסטליות הדקיקות רידל (Riedel)

* ראו הוזהרתם! ברגע שטעמתם יין מתוך כוס רידל, לא תוכלו לחזור לכוס יין רגילה.

תפריט: סשימי מוסר, פפרדלה ברווז, תבשיל צוואר טלה עם שקדים ובצלי שאלוט, צלחת גבינות מזלצר.

שעות הפעילות: 20:00-22:30

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]

ארוחה בצבעים – כרומטיקה של חוש הטעם

השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה – בוגר לימודי מדעי הגסטרונומיה באיטליה ובספרד –  מזמין אתכם לארוחה מפתיעה ומתעתעת בת שבע מנות, בה כל מנה היא צבע אחד בלבד. "לאכול עם העיניים" זה לא סתם ביטוי – בארוחה רגילה צבעוניות המנה שמוגשת לנו היא הדבר הראשון שאנחנו תופשים וששולח לנו שלל רמזים אל עומק התודעה לגבי […]

מגלגלים ביחד – סדנת סושי לילדים והורים

כשמדברים על אוכל יפני, מתכוונים קודם כל לסושי. מאוכל רחוב ועד מסעדות עילית, הסושי הוא כנראה השגריר המובהק ביותר של המטבח היפני. הווריאציות הרבות שלו – הטעמים, הצורות והשילובים – הופכות אותו ליצירת אמנות טעימה במיוחד. כשמדברים על אוכל יפני בישראל, מתכוונים לבועז צאירי. גם מי שלא מכיר אישית את השף הגדול מהחיים הזה, מכיר […]