ליד מסעדת אמא | ולנו יש פלאפל

יעל דה לנגה

אין יותר ישראלי מפלאפל כמו שאין יותר ישראלי מהויכוח ארוך השנים – איפה נמצא הפלאפל הכי טעים בארץ? בירושלים כמובן! אבל גם כאן, ההכרעה לא קלה.
הכדור הזהוב הפך זה מכבר לסמל ולסנדוויץ' הכי ישראלי שיש – פשוט, טעים ומלא טעמים שממלאים כל אחד בדרכו את הגוף והנפש. הצטרפו אלינו למשימה לאומית בבירור מהו הפלאפל הכי טוב בירושלים. לא מבטיחים לכם שתגיעו לתשובה חד משמעית אבל מבטיחים לכם שיהיה טעים והרבה ממנו!

נתחיל במחנה יהודה ונגיע עד למדרחוב בן יהודה. בין לבין נטעם, איך לא, פלאפל עם הרבה הרבה פילפל (במלרע בבקשה) ונשמע את סיפורו המיוחד של הכדור המטוגן שהפך בין רגע למאכל הלאומי. נבקר בפלאפל מולה, פלאפל האחים לוי, פלאפל שלום, מלך הפלאפל ופלאפל מושיק. נלמד מהם מתכונים ובסוף נחליט מי מבין הפלאפליות הידועות ביותר בירושלים עושה את הפלאפל הכי טוב.

*הסיור ייצא גם במקרה של גשם קל, מומלץ להגיע עם מטריה. נא להגיע עם נעליים נוחות.

 

נקודת המפגש – ליד מסעדת אמא.

משך הסיור כשעתיים.

מדריכה : יעל דה לנגה

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מנות מהאגדות – "האריה שאהב תות"

שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "פעם היה אריה שאהב רק תות. לא בשר ולא גבינה, רק תות פשוט. לא דיסה ולא קקאו, רק תות הוא רצה, תות. לא לחם, לא ארז ולא ביצה, רק תות". מתוך הספר "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר סיפור הילדים הנפלא – "האריה שאהב תות" – על האריה […]

בין טוניס לפלרמו

מפגש, שיח וארוחה עם שורשים יהודיים בערב אחד בקפה משק עפאים נגיש ונדבר אוכל טוניסאי, זהות ים תיכונית, יהודית ומה שביניהם. ארוחה עם שורשים יהודיים, שורשים של הגירה בין טוניסיה למרסיי, בין פלרמו לליוורנו ובחזרה לטוניסיה. שיתוף פעולה של חן קורן, אשת אוכל ירושלמית המארחת סדנאות וארוחות בשוק מחנה יהודה ורפרם חדד, אמן פלסטי וחוקר אוכל יליד תוניסיה, שחי על הים […]

תאווה לעיניים

במפגש חד פעמי יספרו קרן בר-גיל ושלושה שפים על חיבור בין אוכל ואומנות . קרן בר- גיל, אוצרת אומנות, השיקה בקיץ את ספרה "מדיה מעורבת" , הנראה תחילה כספר מתכונים רגיל אך במבט שני מתגלה שלא כל האוכל ניתן לאכילה וחלק מהמתכונים הם למעשה יצירות אומנות. בספר תמצאו אושיות קולינריות בולטות כגון ניר צוק, ננה […]