סינמטק ירושלים | וויסקי – סרט, הרצאה וטעימות

יונתן ישי

מכירים את הסצינה הזאת? גבר או אישה מרשימים למראה נכנסים לבד לבר. הם ניגשים בביטחון מלא לברמן ומבקשים "ויסקי. און דה רוקס". בין אם זה ג'יימס בונד או דון דרייפר במד מן – ויסקי הוא כוכב קולנועי וטלויזיוני בלתי מעורער. כשרוצים דמות שמשדרת ביטחון, עוצמה והמון קוליות, נותנים לה לשתות ויסקי.

לא בטוח שזה מה שאפשר להגיד על רובי, גיבור קומדיית הפשע "חלקם של מלאכים". רובי הוא פרחח סקוטי שלא מפסיק להסתבך עם טיפוסים מפוקפקים, לוזר אמיתי. כשניתנת לו הזדמנות אחרונה להישאר מחוץ לכלא הוא מוכן לעשות הכל כדי להוכיח לחברתו ההרה שהוא מסוגל להיות הגבר ההגון והישר שהיא רוצה ומתחיל תכנית שיקום. יום אחד מנהל העבודה שלו נותן לו לטעום וויסקי משובח ורובי מגיע להארה. הוא מגלה אנינות מרשימה וכשרון נדיר לזהות את טעמי המשקה הזהוב. במהרה העולם החדש שנפתח בפניו מביא הזדמנות מפתה שמחזירה הרגלים ישנים.

הצטרפו אלינו לערב של סרט, הרצאה וטעימות שכולו וויסקי. במסגרת "מסעדות פתוחות" מארח סינמטק ירושלים הקרנה חגיגית של הסרט זוכה פרס השופטים בפסטיבל קאן "חלקם של מלאכים". אחרי הצפייה תפגשו עם יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי ומחבר "ספר הויסקי" לשיחה על משקה שהוא תרבות, היסטוריה ועולם ומלואו. את הערב נפתח ונסיים בויסקי משובח שיכניס אתכם לאווירה…

על המנחה:
יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי, מלווה את עולם האלכוהול בכלל והוויסקי בפרט מזה שנים רבות. החיבור הקרוב והאינטימי שלו למשקה המפורסם נולד בסוף שנות התשעים לאחר שלוש שנות מגורים במולדת הוויסקי – סקוטלנד. עם שובו לארץ החליט יונתן להפיץ את בשורת הוויסקי בישראל.

קרדיט לצילום: מועדון הוויסקי הישראלי.

אודות המקום

ב-1981 נפתח הסינמטק הירושלמי באופן רשמי וליה ון ליר התמנתה למנהלת שלו. השפה האוניברסלית של הקולנוע הפכה לחלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים. תוכניות ההקרנה מאפשרות לקהל הצופים להיפגש עם יצירות קולנועיות ייחודיות – סרטים שוברי קופות, בכורות עולמיות, סרטים קלאסיים, סרטים משוחזרים, תוכנית הקונצ'רטו לקולנוע המשלבת מוסיקה וקולנוע בשיתוף האקדמיה למוסיקה על שם רובין, קורסים והרצאות מפי מיטב המרצים בתחום ואירועים מיוחדים. קרן ירושלים, ובהמשך גם קרן ון ליר, ממשיכים לספק מימון ניכר לתמיכה בסינמטק

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

אינו קופא על שמריו

ארוחה ומפגש על לחם, אדם והתחדשות לחם הוא המזון הבסיסי, המהותי ביותר שאנחנו אוכלים. הוא החיבור שלנו לאדמה ולמקורות. הצטרפו אלינו למפגש ייחודי עם אנומראל עוגן, חוקר לחם מהבולונז'רים המובילים בארץ, שהחל את דרכו מאחורי התנורים לפני למעלה מעשרים שנה. הוא למד בצפון איטליה ובארץ והקים את מאפיית "ריפתא" בכפר כליל, בה אפה אלפי ככרות […]

על אהבה ואוכל

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]

אבירי השולחן האדום

ארוחת שחיתות לילית קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה […]