סינמטק ירושלים | וויסקי – סרט, הרצאה וטעימות

יונתן ישי

מכירים את הסצינה הזאת? גבר או אישה מרשימים למראה נכנסים לבד לבר. הם ניגשים בביטחון מלא לברמן ומבקשים "ויסקי. און דה רוקס". בין אם זה ג'יימס בונד או דון דרייפר במד מן – ויסקי הוא כוכב קולנועי וטלויזיוני בלתי מעורער. כשרוצים דמות שמשדרת ביטחון, עוצמה והמון קוליות, נותנים לה לשתות ויסקי.

לא בטוח שזה מה שאפשר להגיד על רובי, גיבור קומדיית הפשע "חלקם של מלאכים". רובי הוא פרחח סקוטי שלא מפסיק להסתבך עם טיפוסים מפוקפקים, לוזר אמיתי. כשניתנת לו הזדמנות אחרונה להישאר מחוץ לכלא הוא מוכן לעשות הכל כדי להוכיח לחברתו ההרה שהוא מסוגל להיות הגבר ההגון והישר שהיא רוצה ומתחיל תכנית שיקום. יום אחד מנהל העבודה שלו נותן לו לטעום וויסקי משובח ורובי מגיע להארה. הוא מגלה אנינות מרשימה וכשרון נדיר לזהות את טעמי המשקה הזהוב. במהרה העולם החדש שנפתח בפניו מביא הזדמנות מפתה שמחזירה הרגלים ישנים.

הצטרפו אלינו לערב של סרט, הרצאה וטעימות שכולו וויסקי. במסגרת "מסעדות פתוחות" מארח סינמטק ירושלים הקרנה חגיגית של הסרט זוכה פרס השופטים בפסטיבל קאן "חלקם של מלאכים". אחרי הצפייה תפגשו עם יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי ומחבר "ספר הויסקי" לשיחה על משקה שהוא תרבות, היסטוריה ועולם ומלואו. את הערב נפתח ונסיים בויסקי משובח שיכניס אתכם לאווירה…

על המנחה:
יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי, מלווה את עולם האלכוהול בכלל והוויסקי בפרט מזה שנים רבות. החיבור הקרוב והאינטימי שלו למשקה המפורסם נולד בסוף שנות התשעים לאחר שלוש שנות מגורים במולדת הוויסקי – סקוטלנד. עם שובו לארץ החליט יונתן להפיץ את בשורת הוויסקי בישראל.

קרדיט לצילום: מועדון הוויסקי הישראלי.

אודות המקום

ב-1981 נפתח הסינמטק הירושלמי באופן רשמי וליה ון ליר התמנתה למנהלת שלו. השפה האוניברסלית של הקולנוע הפכה לחלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים. תוכניות ההקרנה מאפשרות לקהל הצופים להיפגש עם יצירות קולנועיות ייחודיות – סרטים שוברי קופות, בכורות עולמיות, סרטים קלאסיים, סרטים משוחזרים, תוכנית הקונצ'רטו לקולנוע המשלבת מוסיקה וקולנוע בשיתוף האקדמיה למוסיקה על שם רובין, קורסים והרצאות מפי מיטב המרצים בתחום ואירועים מיוחדים. קרן ירושלים, ובהמשך גם קרן ון ליר, ממשיכים לספק מימון ניכר לתמיכה בסינמטק

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]

החוויה הכורדית

אירוח כורדי וסדנת הכנת קובות הבשלנית ומספרת הסיפורים דליה חרפוף תקבל אתכם בבית האבן המיוחד שלה לצלילי מוסיקה כורדית, ריקודים וסיפורים מילדותה. לצד כיבוד קל תשתף אתכם דליה בסיפור משפחתה ובסיפורה האישי במפגש מרגש וקורע מצחוק על תרבות, מסורת ואוכל. הרבה אוכל. אחרי שתתאהבו בדליה (ואנחנו חותמים על זה) תגלגלו יחד איתה קובה ממולא בשר […]

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]