סינמטק ירושלים | וויסקי – סרט, הרצאה וטעימות

יונתן ישי

מכירים את הסצינה הזאת? גבר או אישה מרשימים למראה נכנסים לבד לבר. הם ניגשים בביטחון מלא לברמן ומבקשים "ויסקי. און דה רוקס". בין אם זה ג'יימס בונד או דון דרייפר במד מן – ויסקי הוא כוכב קולנועי וטלויזיוני בלתי מעורער. כשרוצים דמות שמשדרת ביטחון, עוצמה והמון קוליות, נותנים לה לשתות ויסקי.

לא בטוח שזה מה שאפשר להגיד על רובי, גיבור קומדיית הפשע "חלקם של מלאכים". רובי הוא פרחח סקוטי שלא מפסיק להסתבך עם טיפוסים מפוקפקים, לוזר אמיתי. כשניתנת לו הזדמנות אחרונה להישאר מחוץ לכלא הוא מוכן לעשות הכל כדי להוכיח לחברתו ההרה שהוא מסוגל להיות הגבר ההגון והישר שהיא רוצה ומתחיל תכנית שיקום. יום אחד מנהל העבודה שלו נותן לו לטעום וויסקי משובח ורובי מגיע להארה. הוא מגלה אנינות מרשימה וכשרון נדיר לזהות את טעמי המשקה הזהוב. במהרה העולם החדש שנפתח בפניו מביא הזדמנות מפתה שמחזירה הרגלים ישנים.

הצטרפו אלינו לערב של סרט, הרצאה וטעימות שכולו וויסקי. במסגרת "מסעדות פתוחות" מארח סינמטק ירושלים הקרנה חגיגית של הסרט זוכה פרס השופטים בפסטיבל קאן "חלקם של מלאכים". אחרי הצפייה תפגשו עם יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי ומחבר "ספר הויסקי" לשיחה על משקה שהוא תרבות, היסטוריה ועולם ומלואו. את הערב נפתח ונסיים בויסקי משובח שיכניס אתכם לאווירה…

על המנחה:
יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי, מלווה את עולם האלכוהול בכלל והוויסקי בפרט מזה שנים רבות. החיבור הקרוב והאינטימי שלו למשקה המפורסם נולד בסוף שנות התשעים לאחר שלוש שנות מגורים במולדת הוויסקי – סקוטלנד. עם שובו לארץ החליט יונתן להפיץ את בשורת הוויסקי בישראל.

קרדיט לצילום: מועדון הוויסקי הישראלי.

אודות המקום

ב-1981 נפתח הסינמטק הירושלמי באופן רשמי וליה ון ליר התמנתה למנהלת שלו. השפה האוניברסלית של הקולנוע הפכה לחלק בלתי נפרד מנופה של ירושלים. תוכניות ההקרנה מאפשרות לקהל הצופים להיפגש עם יצירות קולנועיות ייחודיות – סרטים שוברי קופות, בכורות עולמיות, סרטים קלאסיים, סרטים משוחזרים, תוכנית הקונצ'רטו לקולנוע המשלבת מוסיקה וקולנוע בשיתוף האקדמיה למוסיקה על שם רובין, קורסים והרצאות מפי מיטב המרצים בתחום ואירועים מיוחדים. קרן ירושלים, ובהמשך גם קרן ון ליר, ממשיכים לספק מימון ניכר לתמיכה בסינמטק

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיפור אהבה מקסיקני

סדנת הכנת טאקוס ומפגש עם לואיס כרוז, לאה סטופר ויטי לוסון אם יצא לכם לנגוס בטורטיה, ללגום מרגריטה או לנגב גווקאמולי (וגם אם רק שמעתם ומעולם לא טעמתם) בטח תסכימו שאוכל מקסיקני זה אוכל שמח – מלא באופטימיות, צבעים, טעמים ואהבה. אוכל עם מורשת ארוכה שמגיעה עד לבני המאיה ויחד עם זאת מושפעת ממטבחים זרים […]

ים של טעמים

קפה קדוש מארח ים של טעמים בואו לפתוח איתנו את הפסטיבל במצולות! קרן ואיציק קדוש, הזוג שעומד מאחורי הקונדיטוריה והמותג "קפה קדוש" מארחים ערב חווייתי וחד פעמי בהשראת הים – בלב ליבו של האקווריום החדש בירושלים! בשיתוף בית הספר אורט דן גורמה מתל אביב עם שף קונדיטור אורגד רואש. ביחד נצלול למצולות עולם הקונדיטוריה והמאפים: […]

Shaken, not stirred

ערב קוקטיילים בהשראת תקופת המנדט בשנות ה-30 של המאה הקודמת היה הקזינו המפואר בשוק הגרוזיני מקום מפגש סוער. קצינים בריטים שלגמו וויסקי וג'ין כמו מים ומאדאמז מגונדרות לבושות משי בוהק, מעשנות סיגריה עם פומית. הם התלבשו הכי טוב, ידעו הכי טוב איזה משקה להזמין ומי המשורר הנכון לקרוא. היום, המרצפות המצוירות ופאר העבר נשכחו אבל […]