עזורה | סיפורים מהפתיליות

שבי שרפלר

175

"עזורה" היא כבר מזמן שם נרדף לאוכל ירושלמי. המוסד, שהקים עזרא שרפלר, מאכיל המוני עולים ברגל מאז שנות החמישים. גרגרנים מכל קצוות הארץ מגיעים במיוחד כדי לטעום מהתבשילים הביתיים שמחכים להם על פתיליות. "עזורה" הייתה מהמוסדות הראשונים שקמו בשוק מחנה יהודה מסוג המקומות שעיצבו את דמותו של השוק והפכו למוסדות מיתולוגיים מבלי לאבד את ייחודיותם.

הסיפור של עזורה הוא סיפורו של אחד השווקים האהובים בארץ, וסיפורו של השוק הוא סיפורה של עזורה. שבי שרפלר, בנו של עזרא, שגדל בין הדוכנים והסירים, יספר לכם סיפורים מגלגוליו הקודמים של השוק ויגלה לכם סודות שרק ירושלמים אמיתיים מכירים. הצטרפו לשבי לסדנא מעשית בה תלמדו לגלגל קובות במוסד שמגיש את הקובות הטובות ביותר באזור ותוזמנו לארוחת טעימות מכל מנות המטבח ותשמעו עוד קצת סיפורים על המסעדה שנדמה שעמדה כאן מאז ומעולם.

כשר

שעות הפעילות:
10:30-11:30 – סדנת הכנת קובות
11:30-12:30 – סיור עצמאי בשוק
12:30-13:30 – ארוחה מלאה במסעדה

אודות המקום

את מסעדת "עזורה" הקים עזרא שרפלר בשוק מחנה יהודה בתחילת שנות ה-50, תחילה ככוך קטן שהפעיל בעצמו עד שגדלה לכדי מעצמת תבשילים שמגישה מנות אגדיות של קובה וזנב השור. שרפלר, שעלה לארץ מתורכיה כנער, עבד במסעדות פועלים מקומיות בשוק בצעירותו, שם למד את סגנון הבישול התורכי והעירקי. במרוצת השנים ועם פריחתו של שוק מחנה יהודה, התרחבה המסעדה וילדיו של שרפלר הצטרפו לשורות המטבח, שם הם מעמידים מידי יום את סירי התבשילים המפורסמים של "עזורה", בדיוק על פי מתכוניו של אביהם.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מסיבת התה של אליס

מתחת לעץ לפני הבית עמד שולחן ערוך, והארנבים עם הכובען ישבו ושתו תה. נמנמן ישב ביניהם שקוע בשינה עמוקה… השולחן היה גדול אבל השלושה הצטופפו יחד בקצהו האחד. "אין מקום! אין מקום!" קראו כשראו את אליס מתקרבת. "יש המון מקום!" אמרה אליס בכעס, והתיישבה בכורסה גדולה בקצהו האחר של השולחן." בשישי בבוקר, מתחת לעצי רחוב […]

מלכת המטבח האיטלקי – סדנת הכנת פסטות

כשחושבים על אוכל איטלקי חושבים על פסטה. יצירת הבצק בעלת אלף הפרצופים מעטרת תפריט של כל מסעדה איטלקית והיא המלכה של כל מטבח איטלקי. בסדנא המעשית בהובלת שף מסעדת Anna, נמרוד נורמן, תלמדו להכין בצק פסטה טרי בארבע צורות: רביולי ואניילוטי שעוטפים באהבה כל מילוי, פפרדלה רחבה וארוכה ופרפלה פרפרית. כך תהפוך אתכם המלכה הבלתי […]

100% טחינא

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר אין כמעט בית שלא מחזיק אותה על מדפי המטבח, אין כמעט מסעדה או בית קפה שלא משתמשים בה ובלעדיה אין ארוחה ישראלית שלמה. מה כל כך מיוחד בטחינה שהפך אותה ליהלום שבכתר הבישול הישראלי? את חייה של מיכל מלמד שינתה מחית זרעי השומשום מקצה לקצה. מלמד, ילידת ירושלים, […]