אטלייה, שוק מחנה יהודה | הופכות חלום למציאות – נשים יזמות וקולינריה

האירוע ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר.

נשים יזמיות בקולנריה הירושלמית – רמה בן צבי, טלי פרידמן, רחל אלול , דויני קסורלה (דוויני) ויעל וויס גדיש.

מנחה: גלי וולוצקי

מה זאת קולינריה ירושלמית ומה מיוחד בה? מה הוא אותו קסם ירושלמי שכולם מדברים עליו והאם הוא מוסיף או מפריע להרים מיזם קולינרי? וזה להיות נשים יזמיות איך מצליחות בעולם שעד לא כל כך מזמן נשלט באופן גורף על ידי גברים? איזה יתרון יש לנשים בקולינריה ואיך הופכים חלום למציאות?

כולן נשים, כולן ירושלמיות, כולן עוסקות בקולינריה וכולן יזמיות מצליחות שלא הרימו ידיים והפכו לסיפור הצלחה. הצטרפו אלינו לשיחה מרתקת עם הנשים הכי מעניינות בסביבה…

רמה בן-צבי : היזמית מאחורי מסעדת "המטבח של רמה" האגדית בנטף שעלתה באש כליל לפני כשנה בשריפת הענק בהרי ירושלים ובימים אלו נבנית מחדש. רמה הגיעה לירושלים לפני כשלושים שנה כרקדנית צעירה והתאהבה באוויר הצלול, בשקט ובנוף הפראי. אחרי קריירת ריקוד מפוארת ותקופת פעילות בפריז, שבה לארץ והתמקמה בנטף, נטשה את המחול והפעילה קייטרינג מביתה. בשנת 1996, כשהיא חסרת כל ניסיון בניהול ובמסעדנות, הקימה את המטבח הניסיוני שהפך למוסד.

רחל בן-אלול : אדריכלית במקצועה, נצר למשפחה ירושלמית שורשית וותיקה, שאהבתה הגדולה למטבח הספרדי הובילה אותה היישר למקום השני בעונה החמישית של "מאסטר שף" כאחת המתמודדות הפופולריות באותה עונה. לפני כעשור לאחר שהחלימה ממחלה קשה אימצה לעצמה התבוננות חדשה על החיים, כזאת שלא נותנת לה לוותר בקלות, כזאת שמגשימים איתה חלומות. לפני כשנתיים פתחה בן-אלול את בית פרטי, שם היא מבשלת ארוחות בהזמנה מראש ומארחת קבוצות והשנה פתחה את דוכן הסנדביצ'ים המדובר "רחל".

דיני קסורלה : אחרי שני עשורים בתפקידים שונים בעולם התקשורת, החליטה דיני קסורלה להקשיב לתשוקה שבערה בה ופתחה את אחד המקומות הטרנדיים ביותר בשוק מחנה יהודה, דוכן אוכל הרחוב "דוויני פיתה בר". במקום קטן ומקסים בשוק הקימה את האימפריה שלה – דוכן הפיתות הירושלמי הראשון.

טלי פרידמן : טלי פרידמן היא שפית ירושלמית שורשית שהשתלמה אצל השפים המובילים בארץ. בגיל 19 בלבד החלה ללמוד במכללת הדסה בירושלים ומשם המשיכה להתמחות בבית הספר Lenôtre היוקרתי שבפריז. כשחזרה, החלה לעבוד ולהתמחות במיטב המסעדות הירושלמיות: ״ארקדיה״ של עזרא קדם, ״אוקיינוס״ של אייל שני ו״לה רג׳נס״ של רפי כהן. אחרי כמעט שני עשורים במטבח היא החליטה להתמסר לאהבתה האמיתית – סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה ופתחה בדירת סטודיו מקסימה מעל הרחוב הראשי של השוק את ה"אטליה" – שם משתתפי הסיורים מבשלים בהדרכתה ארוחה ממיטב חומרי הגלם שמצאו בשוק.

יעל וייס גדיש : זמית – מייסדת משותפת ומנכ״לית אפליקציית הטעימות הקולינריות bitemojo. לשעבר יוזמת ראש הממשלה בסוכנות היהודית ומנכ״לית סנונית לקידום החינוך המתוקשב בעלת תואר שני במנהל עסקים אימא לארבעה, נשואה למיכאל וייס וחיה בירושלים.

קרדיט לצלמת יעל אילן על התמונה של רמה בן צבי
קרדיט לפלאש 90 על התמונה של יעל וייס גדיש
קרדיט לצלמת מלאני פנטון על התמונה של טלי פרידמן

אודות המקום

את "האטליה", סטודיו לבישול המתחבא במיקום חלומי בלב השוק ומשקיף אל רחובו הראשי, הקימה טלי באוקטובר 2009, ומאז נוהרים אליה מבקרים מכל העולם הנרגשים לראות את ישראל מזווית קצת אחרת

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

100% טחינא

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר אין כמעט בית שלא מחזיק אותה על מדפי המטבח, אין כמעט מסעדה או בית קפה שלא משתמשים בה ובלעדיה אין ארוחה ישראלית שלמה. מה כל כך מיוחד בטחינה שהפך אותה ליהלום שבכתר הבישול הישראלי? את חייה של מיכל מלמד שינתה מחית זרעי השומשום מקצה לקצה. מלמד, ילידת ירושלים, […]

הופכות חלום למציאות – נשים יזמות וקולינריה

האירוע ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר. נשים יזמיות בקולנריה הירושלמית – רמה בן צבי, טלי פרידמן, רחל אלול , דויני קסורלה (דוויני) ויעל וויס גדיש. מנחה: גלי וולוצקי מה זאת קולינריה ירושלמית ומה מיוחד בה? מה הוא אותו קסם ירושלמי שכולם מדברים עליו והאם הוא מוסיף או מפריע להרים מיזם קולינרי? וזה להיות נשים […]

מעורב ירושלמי – 3 שפים, 3 דתות, מקום אחד!

מעורב ירושלמי, כמו שרק ימקא יודעת לבשל. שיתוף פעולה יוצא דופן, כזה המשלב את הרוח הקדושה של ירושלים עם מרקם אנושי נדיר מסוגו, במקום שבו כל התרבויות מתמזגות. אנחנו מזמינים אתכם לחגיגה קולינרית אחרת, מחברת, ובעיקר, פשוט- ירושלמית. בשיתוף פעולה ראשון מסוגו של "השפים למען השלום" וימקא הבינלאומית ירושלים. ערב של חוויות חד פעמיות ובלעדיות לאורחי […]