אברהם הוסטל | דיסקו שוק

נדב מלין וחברים

ארוחה שכולה סלואו פוד

סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם המערבי ומבקשים לחזור למקורות, לאוכל פשוט ומזין, ששומר על המערכת האקולוגית העדינה שלנו.

פסטיבל "מסעדות פתוחות" מביא אליכם לירושלים את ה"דיסקו שוק" – הגרסה העברית של סניף "סלואו פוד" הירושלמי. בצהרי שישי של תחילת החורף הירושלמי ניפגש ב"אברהם הוסטל". יצטרפו אלינו האוצרות שליקטנו מהשוק כבר בחמישי בערב – ירקות ופירות שפספסו את הזמן הנכון, המקום הנכון או הצורה הנכונה. יחד נעניק להם את תשומת הלב והאהבה שלא היו זוכים לה ונכין ארוחה לתפארת! כזו שתבוא בטוב גם לבלוטות הטעם וגם לכדור עליו אנחנו חיים.
על הבישולים ינצח שף נדב מלין, מ"קייטרינג לואיזה" ומנהל סניף ירושלים של תנועת סלואו פוד.

עשרת הראשונים שיירשמו באתר לסיור המקדים  – יוכלו להצטרף אלינו כבר בחמישי בערב, ב-15.11, לסיור איסוף חלק מהמזון לבישול בשוק מחנה יהודה. כאן תלמדו את כל הסודות לניצול נכון ובריא של ירקות ופירות טובים אך חסרי מזל, רגע לפני שיהפכו סתם כך לאשפה.
*הסיור יתקיים ביום חמישי, 15/11, בשעה 19:00.

יום שישי, 16.11

ב-  11:00 מתחילים הבישולים!

ההשתתפות בהכנות היא על בסיס קרש (חיתוך) פנוי. והתבשילים הם במסורת ה"סלואו פוד" על טהרת המזון שנשאר מאחור.

ב- 13:00 ייפתח הבופה!

בין השאר יהיו בו – סיר מינסטרונה גדול עם שפע ירקות, פסטה אל-פורנו ממש כמו שעושים בנאפולי מהפסטה שנשארה, סלט פנצאנלה, ברוסקטות עם גבינות ו׳פודינג חלה׳ עם ריבות מפירות העונה.

בין לבין נדגים איך לשמר מזון באופנים שונים כך שתוכלו להנות ממנו לאורך זמן.

"המחמיצה הסדרתית", נועה ברמן-הרצברג תחמיץ, תכבוש ותתסיס אתכם ירקות, פירות ואפילו חלב ליוגורט.

השפית להבה סילמן חלוצת האוכל ההודי בירושלים, תראה לכם איך משמרים במזרח הרחוק ותכין צ'אטני, לאסי ועוד.

השפית אלה חורי-רקנטי תדאג שיהיו לכם גם מתוקים ותרקח אתכם מרקחת פירות סתיו וקרם יוגורט.

ומשם – מסיבה!

הדיג'יי ירים את הבר של אברהם הוסטל באוויר.

מה הכרטיס כולל? סדנאות, ארוחה, כוס בירה/ יין אדום/ יין לבן והזדמנות לחגוג מהפכת מזון אמיתית!

ויש גם בונוס! על הדרך גם תעזרו לנו להפוך את העולם למקום קצת יותר טוב…

תודה לנותני החסות הראשיים של האירוע: שטראוס, ארקוסטיל

ולתורמי המזון הראשיים:

גבינות בקר ממחלבת עברי, גבינות צאן ממחלבת ברקנית, פסטה מפסטטריה, ירקות מחוות קיימא בית זית.

ותודה לחד קולוגי – על תרומת כלים מתכלים מחומרים טבעיים.

רקע

סלואו פוד הינה תנועה בינלאומית ללא מטרות רווח אשר נוסדה בשנת 1989 על מנת למנוע היעלמויות של תרבות אוכל מקומי ומסורות בתגובה לעליית קצב החיים המהיר. מאז שהתחילה, גדלה לתנועה בינלאומית הכוללת מיליונים של חברים ב-160 מדינות, אשר עובדים כדי להבטיח גישה לכל אחד לאוכל שהוא ׳טוב, נקי והוגן׳.

הסניף הירושלמי, והיחיד בארץ, של סלואו פוד מונה כיום כ-40 חברים ומבצע שני פרויקטים מרכזיים: ׳שוק אמני האוכל׳ שמאגד בחצר של קייטרינג לואיזה את מיטב יצרני האיזור להפנינג של אוכל ומוזיקה אחת לחודש ופעילויות חברי התנועה בירושלים אחת לחודשיים כל פעם בקונספט אחר ובמיקום שונה. בשנים האחרונות עומד בראש הסניף הירושלמי השף נדב מלין, השף הראשי של קייטרינג לואיזה. מלין גדל לתוך התנועה ובילדותו עזר לאימו בדוכן המאפים בשוק סלואו פוד בימי שישי בעמק רפאים. את לימודיו האוניברסיטאים עשה מלין באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה באיטליה, המהווה את פרויקט הדגל של תנועת סלואו פוד, שם למד להכיר את התנועה מקרוב.

קרדיט לצילום: מאגר סלואו פוד העולמי

 

 

אודות המקום

"אברהם הוסטל", הממוקם במרכז העיר, בסמוך לכיכר הדווידקה נקרא על שמו של המארח מספר אחת בהיסטוריה היהודית, אברהם אבינו. בהוסטל מבקשים להמשיך בירושלים של היום את מסורת האירוח התנ”כית המפוארת. כך הוקמה האכסניה במטרה לתת מענה למטיילים בבירה המחפשים מקום הולם להניח בו את הראש בלילה ולהצטייד במידע ועצות שיהפכו את השהות בעיר למעניינת עוד יותר. לא מדובר במקום למטיילים מפונקים או בררנים, גדולתו של המקום היא בתכנים העשירים העומדים לשירות המטיילים, לא רק טיפים ומידע, אלא גם הופעות חיות, מסיבות ואירועים היוצרים מרחב משותף למפגש ושיח של תיירים מכל העולם.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

Bon Voyage

יתרונות רבים ובולטים יש לירושלים – האוכל שמיוחד רק לה, המבנים שיש רק כאן, האווירה שאין כמוה ומזג האוויר, כמובן. אבל… אין לה ים. זה לא מה שיעצור ירושלמים יצירתיים מלצאת להפלגת החלומות של חייהם. "רוח חדשה" ופסטיבל "מסעדות פתוחות" לוקחים אתכם לשיט חלומי בעיר שאין בה ים. ללילה אחד יהפוך בית אליאנס לספינת תענוגות […]

מה ילדים אוהבים לאכול?

"הכבש השישה עשר"- שעת סיפור וארוחת ערב לילדים "אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה וארטיק וסוכריות ותות גינה" (מתוך: "הכבש השישה עשר", מילים: יהונתן גפן) יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ומה קורה במשולש ברמודה? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים […]

!It’s Tea Time

מסיבת תה וסדנא עם "מלכת הריבות"  האנגלים חוזרים לעין כרם – מסופר כי המקום האהוב על הבריטים לבילוי סאנדיי בתקופת המנדט היה עין כרם. כאן נהגו לפקוד את בתי הקפה ולהתארח בבתי המוכתארים. במסגרת פסטיבל 'מסעדות פתוחות' תארח אתכם בביתה המשוררת ומספרת הסיפורים שושנה קרבסי. הבית העתיק בעין כרם ישחזר את מסורת מסיבות התה האנגליות. […]