פרימיטיבו - בר יין | דייט עם סומלייה // הרי הגליל

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את הארוחה מחדש.

הצטרפו לבר היין המוביל בירושלים לערב אינטימי למיטיבי לכת עם שלושה יקבים מובילים מהרי הגליל והייננים הראשיים ששלהם: יקב מרגלית עם היינן אסף מרגלית, יקב בר מאור של היינן רמי בר מאור וקפסוטו עם איש היין הותיק עודד שוהם. נגלה יחד איתם את ייחודם של היינות שמקורם היינות שמתחילים את מסעם בכרמים שבהרי הגליל בליווי ארוחה בת ארבע מנות וקינוח שנרקחו במיוחד במטבח של פרימיטיבו. כל מנה שנטעם נוצרה בהשראת היין שהותאם במיוחד.

אחרי הביס הראשון והמפתיע תלגמו מהיין שרק ישדרג אותו, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, מה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע זווג דווקא עם המנה הזו. לאחר מכן, ייגשו אליכם יאיר מרגלית, רמי בן מאור ועודד שוהם, כל אחד בתורו, לשיחה אינטימית. אז תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול.

לקינוח, תפגשו את יובל ג'וב הרגיל, עיתונאי האוכל ומבקר המסעדות שעזב את עולם התקשורת כדי לפתוח את מזקקת הבוטיק הראשונה בישראל – יוליוס. תשמעו ממנו על המזקקה ותטעמו מתוצריה.

בנוסף, ניקח אתכם, סקרנים יקרים שלנו, למסע שאין ממנו דרך חזרה (ואתם תודו לנו על כך) בסדנא והסברים על שתיה מכוסות היין הקריסטליות הדקיקות רידל (Riedel)

* ראו הוזהרתם! ברגע שטעמתם יין מתוך כוס רידל, לא תוכלו לחזור לכוס יין רגילה.

תפריט: ברוסקטת סרדינים ועגבניות שרי מוחמצות, סטייק מוסר עם פירה ירקות שורש, רביולו פטריות ופנצ׳טה טלה,
תבשיל לחי, לקינוח עם גוב׳ -טוויל שקדים עם קרם פטיסייר.

שעות הפעילות : 20:00-22:30

 

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לילה ברחוב החרדי

בא לכם בינג' לילי? תשכחו כל מה שחשבתם עליו. בשנים האחרונות נפתח צוהר אל חיי הלילה בשכונות החרדיות בירושלים ואיתו התגלו מנהגי הארוחות הליליות של דרי השכונות. נצא לחוויה חד פעמית ורב חושית בעקבות חיי תלמידי הישיבות. אלה יוצאים לאחר שעות לימוד התורה הארוכות אל הרחובות כדי להשיב את נפשם במאכל ובמשקה.  מה הם אוכלים […]

סיפורים מהפתיליות

"עזורה" היא כבר מזמן שם נרדף לאוכל ירושלמי. המוסד, שהקים עזרא שרפלר, מאכיל המוני עולים ברגל מאז שנות החמישים. גרגרנים מכל קצוות הארץ מגיעים במיוחד כדי לטעום מהתבשילים הביתיים שמחכים להם על פתיליות. "עזורה" הייתה מהמוסדות הראשונים שקמו בשוק מחנה יהודה מסוג המקומות שעיצבו את דמותו של השוק והפכו למוסדות מיתולוגיים מבלי לאבד את ייחודיותם.

הופכות חלום למציאות – נשים יזמות וקולינריה

האירוע ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר. נשים יזמיות בקולנריה הירושלמית – רמה בן צבי, טלי פרידמן, רחל אלול , דויני קסורלה (דוויני) ויעל וויס גדיש. מנחה: גלי וולוצקי מה זאת קולינריה ירושלמית ומה מיוחד בה? מה הוא אותו קסם ירושלמי שכולם מדברים עליו והאם הוא מוסיף או מפריע להרים מיזם קולינרי? וזה להיות נשים […]