פרימיטיבו - בר יין | דייט עם סומלייה // הרי הגליל

190

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את הארוחה מחדש.

הצטרפו לבר היין המוביל בירושלים לערב אינטימי למיטיבי לכת עם שלושה יקבים מובילים מהרי הגליל והייננים הראשיים ששלהם: יקב מרגלית עם היינן אסף מרגלית, יקב בר מאור של היינן רמי בר מאור וקפסוטו עם איש היין הותיק עודד שוהם. נגלה יחד איתם את ייחודם של היינות שמקורם היינות שמתחילים את מסעם בכרמים שבהרי הגליל בליווי ארוחה בת ארבע מנות וקינוח שנרקחו במיוחד במטבח של פרימיטיבו. כל מנה שנטעם נוצרה בהשראת היין שהותאם במיוחד.

אחרי הביס הראשון והמפתיע תלגמו מהיין שרק ישדרג אותו, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, מה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע זווג דווקא עם המנה הזו. לאחר מכן, ייגשו אליכם יאיר מרגלית, רמי בן מאור ועודד שוהם, כל אחד בתורו, לשיחה אינטימית. אז תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול.

לקינוח, תפגשו את יובל ג'וב הרגיל, עיתונאי האוכל ומבקר המסעדות שעזב את עולם התקשורת כדי לפתוח את מזקקת הבוטיק הראשונה בישראל – יוליוס. תשמעו ממנו על המזקקה ותטעמו מתוצריה.

בנוסף, ניקח אתכם, סקרנים יקרים שלנו, למסע שאין ממנו דרך חזרה (ואתם תודו לנו על כך) בסדנא והסברים על שתיה מכוסות היין הקריסטליות הדקיקות רידל (Riedel)

* ראו הוזהרתם! ברגע שטעמתם יין מתוך כוס רידל, לא תוכלו לחזור לכוס יין רגילה.

תפריט: ברוסקטת סרדינים ועגבניות שרי מוחמצות, סטייק מוסר עם פירה ירקות שורש, רביולו פטריות ופנצ׳טה טלה,
תבשיל לחי, לקינוח עם גוב׳ -טוויל שקדים עם קרם פטיסייר.

שעות הפעילות : 20:00-22:30

 

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

בין פאסט פוד לפאסט פאשן

האם בעידן של גלובליזציה ניתן עדיין לדבר במונחים של אוכל מקומי או בגד אותנטי? איך מתיישבת טבעונות עם ההסכמה ללבוש בגדים שייצרו ילדים בבנגלדש? מה אנחנו באמת יודעים על האוכל שאנחנו אוכלים ועל הבגדים שאנחנו לובשים? והאם כל זה באמת מעניין אותנו? אילנה אפרתי חיה בעולם של קצוות. מצד אחד היא אמנית ומעצבת בגדים בתל […]

לילות בעיר הקודש

עיר הקודש מתעוררת בשעות הלילה ויוצאת לבלות. מרכז העיר התוסס מתמלא בלילות בכיסאות ושולחנות מכוסים בשפע של מאכלים ומשקאות ובבליינים מכל הסוגים. נתחיל את הסיור בשכונת נחלת שבעה ששינתה פניה פעמים רבות במהלך עשרות השנים האחרונות ונסיים במסיבה האינסופית המתקיימת בכל לילה בשוק מחנה יהודה, בו הבאסטות מפנות את מקומן למסעדות רעננות ובארים תוססים. בדרך […]

"אם אין לחם, שיאכלו עוגות" – 50 שנה לקפה קדוש

אם יש שני דברים שגורמים לתל אביבים לקנא בירושלמים, אלה הערבים הקרירים וקפה קדוש. המוסד המשפחתי ממלא את רחוב שלומציון המלכה בריחות מתוקים ומראות מגרים כבר חצי מאה. מאז הוקם על ידי האב המייסד מאיר קדוש, עברו המושכות לפאוור קאפל הקולינרי של ירושלים – קרן ואיציק. הקדושים הם ירושלים וירושלים הם הקדושים. אין שף ירושלמי […]