פרימיטיבו - בר יין | דייט עם סומלייה // הרי הגליל

190

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את הארוחה מחדש.

הצטרפו לבר היין המוביל בירושלים לערב אינטימי למיטיבי לכת עם שלושה יקבים מובילים מהרי הגליל והייננים הראשיים ששלהם: יקב מרגלית עם היינן אסף מרגלית, יקב בר מאור של היינן רמי בר מאור וקפסוטו עם איש היין הותיק עודד שוהם. נגלה יחד איתם את ייחודם של היינות שמקורם היינות שמתחילים את מסעם בכרמים שבהרי הגליל בליווי ארוחה בת ארבע מנות וקינוח שנרקחו במיוחד במטבח של פרימיטיבו. כל מנה שנטעם נוצרה בהשראת היין שהותאם במיוחד.

אחרי הביס הראשון והמפתיע תלגמו מהיין שרק ישדרג אותו, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, מה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע זווג דווקא עם המנה הזו. לאחר מכן, ייגשו אליכם יאיר מרגלית, רמי בן מאור ועודד שוהם, כל אחד בתורו, לשיחה אינטימית. אז תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול.

לקינוח, תפגשו את יובל ג'וב הרגיל, עיתונאי האוכל ומבקר המסעדות שעזב את עולם התקשורת כדי לפתוח את מזקקת הבוטיק הראשונה בישראל – יוליוס. תשמעו ממנו על המזקקה ותטעמו מתוצריה.

בנוסף, ניקח אתכם, סקרנים יקרים שלנו, למסע שאין ממנו דרך חזרה (ואתם תודו לנו על כך) בסדנא והסברים על שתיה מכוסות היין הקריסטליות הדקיקות רידל (Riedel)

* ראו הוזהרתם! ברגע שטעמתם יין מתוך כוס רידל, לא תוכלו לחזור לכוס יין רגילה.

תפריט: ברוסקטת סרדינים ועגבניות שרי מוחמצות, סטייק מוסר עם פירה ירקות שורש, רביולו פטריות ופנצ׳טה טלה,
תבשיל לחי, לקינוח עם גוב׳ -טוויל שקדים עם קרם פטיסייר.

שעות הפעילות : 20:00-22:30

 

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

טעימות טעימות

מוזמנים להתמסר לטעמי השוק בארוחת טעימות אינטימית ודינמית על הבר של "מחניודה" עם השף אליעזר מזרחי. מזרחי ינצח על הארוחה שלכם: הוא יבחר עבורכם את המנות הראשונות והעיקריות, שיוכנו מהמיטב שהשוק יציע באותו יום; יזהה את הרגע המתאים ביותר לעצור כדי לשתות צ’ייסר; ישלח אתכם להפסקה קצרה כשתגיע לכם אחת ויקרא לכם לחזור כשתגיע העת […]

ילדים עושים שוק – סיור בשוק מחנה יהודה

ילדים לא מבקרים בדרך כלל בשוק שלא עם מבוגר צמוד. כזה שהם נגררים אחריו, בעיקר לסידורים, תמיד בקצב של המבוגר ואף פעם לא באמת חווים את העולם הייחודי של השוק. את הסיור הזה נקדיש כולו לילדים ונחקור את שוק מחנה יהודה בגובה העיניים של הילדים – מה הם רואים כשהם נכנסים לשוק? מה הם רוצים […]

ישראל אוכלת תכניות טלוויזיה

לא משנה לאיזה ערוץ תזפזפו, לא משנה באיזו שעה, כנראה שתחלפו בשלב מסויים על פני תוכנית אוכל וסביר להניח שאפילו תתעכבו. ריאליטי, תכנית בישול, תכנית אירוח, אפילו סרט – לא משנה מה הז'אנר, אם העיקר הוא אוכל, אנחנו שם. גם אם נראה כי כך היה מאז ומעולם אין ספק כי בשנים האחרונות האוכל השתלט על […]