בית אליאנס | סינדרום ירושלים – תערוכת צילומים

אלכסנדר לחניש - ZOONDER וסיוון ואלון רושיאנו ROSHIANU&MOLOKO

התערוכה תהיה פתוחה במשך כל ימי הפסטיבל בשעות הפתיחה של בית אליאנס. אין צורך להירשם לתערוכה, אפשר פשוט להגיע בשעות הפתיחה

*שיח גלריה עם היוצרים יתקיים ביום שישי, 17/11 בשעה 12:00. רק לשיח הגלריה יש להירשם מראש כאן באתר. 

מה הדימוי הראשון שצץ לכם בראש כשאתם שומעים "אוויר הרים צלול כיין",  "גן סאקר", "עין לציון" או "הר המנוחות"? שכחו מכל מה שאתם מעלים על דעתכם ותתחילו לחשוב על ירושלים מחדש. הכירו את השף המולקולרי אלכסנדר 'זונדר' לחניש וצלמי האוכל הסוריאליסטים אלון וסיון רושיאנו מולקו. כשהם שומעים "עין לציון" הם רואים את ציון, מוכר הפלאפל הירושלמי, כשבידו קוקטייל מנגו-קוקוס דמוי ביצת עין ו"הר המנוחות" שלהם הוא מוס דמוי מיטה על מצע של קראמבל.

בסינדרום ירושלים, מיזם האמנות החדש של השלושה, שנוצר במיוחד עבור פסטיבל "מסעדות פתוחות ירושלים", הם מנפצים את התפיסות המוכרות שלנו, מפרקים ובונים מחדש דימויים ומפליגים הכי רחוק שרק אפשר על גלי הדמיון. באמצעות צילומים סוריאליסטים ומנות שלא מהעולם הזה השלושה יוצרים ירושלים חדשה – מצחיקה, מפתה, מפתיעה ורחוקה מאוד מהדימוי השמרני והמסורות שדבקו בה.

אלכסנדר לחניש, הידוע בכינויו 'זונדר' הוא שף, אמן ותופעת רשת ידועה גם מחוץ למעגלי הפודיז. לחניש למד לימודי טבחות בבית הספר "בישולים" ועבד במסעדות מסה, כתית, עלמה, ומסעדת הפאט דק (The Fat Duck) בעלת שלושת כוכבי המישלן של השף הסטון בלומנטל בלונדון. כאשר שב לארץ, פתח לחניש את מעבדת הניסויים שלו ״Lab 3.0" שם פיתח מגוון רחב של מנות המשלבות טכניקות מודרניות ולא שגרתיות כמו פרפה כבד אווז בצורת קוביות לגו, מרק גספצ׳יו שקוף ועוד. מאז 2016 הוא שותף בצוות המעבדה ההיברידית של ד"ר עמית צורן באוניברסיטה העברית.

סיון ואלון רושיאנו הם ROSHIANU&MOLOKO, בני זוג וצמד צלמי אוכל ואופנה בוגרי הטכניון. עבודתם הסוריאליסטית, הנראית כאילו לקוחה מספרי אגדות, משלבת בין אהבתם הגדולה לאסטתיקה, פשטות ואופנה לבין מקורות ההשראה שלהם ותפיסתם הייחודית של מושג היופי.

ימים ושעות פתיחה של תערוכה: אין צורך ברישום מראש

יום ד', 15/11 10:00-22:00

יום ה', 16/11 10:00-22:00

יום ו', 15/11 10:00-15:00

*שיח גלריה עם היוצרים יתקיים ביום שישי, 17/11 בשעה 12:00

*שיח הגלריה יתקיים באנגלית

רק לשיח הגלריה יש להירשם מראש כאן באתר.

 

קרדיט צילומים: סיון ואלון רושיאנו

אודות המקום

בית אליאנס משמש כבסיס האם של ארגון "רוח חדשה" וכחממה להיווצרות קהילה יוזמת יצירתית ומקצועית בירושלים. הארגון קיבל לידיו את המבנה לשימוש זמני, זאת לאחר שבית אליאנס ההיסטורי עמד נטוש מזה 15 שנה בלב ליבו של שוק מחנה יהודה. הבית משמש מודל לקהילה הפועלת יחד לאור ערכים משותפים ועל בסיס יצירה משותפת. קהילת בית אליאנס מורכבת משבע קבוצות אמנים הפועלות כולן מתוך הבית ומקיימות יחסי גומלין והפריה הדדית. רוח חדשה פועלת לפיתוח קהילות מקצועיות, יצירתיות ומגוונות בעלות זהות ירושלמית ותודעה מנהיגותית, אשר מהוות מנוף לפיתוח כלכלי ושינוי חברתי בירושלים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

תלוי במילוי – סדנה להכנת אמפנדס

בכל מקום ממלאים אותן אחרת, את חלקן אופים ואת חלקן מטגנים, אוכלים אותן בידיים והן תמיד טעימות – האמפנדס, המאפה הכי מפורסם בדרום אמריקה. הן כבשו את היבשת הלטינית – מדוכני האוכל ברחובות, דרך המטבח הביתי ועד לצלחות במסעדות היוקרתיות ביותר, כשכל אמפנדה מספרת סיפור של מסורת, תרבות וחדשנות.הרצון לספר סיפור היה גם מה שהניע את השף לוקאס סיטרינוביץ' לעזוב את המסעדות הגדולות […]

רחובות על הצלחת – גורמה רחוב

בשנים האחרונות הולך והופך אוכל הרחוב – הסטריט פוד – לכוכב העולה והבלתי מעורער של הקולינריה העולמית. מסעדות עילית מגישות מנות שעד לאחרונה היה ניתן למצוא רק בקרנות רחוב צדדיות ופודיז יוצאים למסעות חוצי יבשות במצוד אחר מנות רחוב שאף אחד עדיין לא טעם.  שף טוד ארונס וסו שף יותם כהן ייקחו אתכם מסביב לעולם […]

בריושים של בוקר

כדרכו של כל אופה, תשכימו קום ותפגשו את דוד לאור בקונדיטוריה שלו עם שחר, לסדנא מעשית של הכנת בריושים. לאור, המתמחה במאפי בוקר צרפתים, יחשוף בפניכם את כל הטיפים, המתכונים והסודות שיוצרים את הקלאסיקה הצרפתית המופלאה – הבריוש, ואתם תגלגלו, תתפיחו, תאפו מגוון מילויים וצורת של בריושים מתוקים ומלוחים וגם, כמובן, תטעמו. כשר