האקליפטוס | בראנץ' טאפסים

שף משה בסון ושף רוני בסון

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר שזה קיים והיום אנחנו יכולים להתחיל את סוף השבוע כמו שצריך עם קוקטייל אלוהי ביד אחת ומתאבן מדויק ביד אחרת.

המסעדה עם אחד הנופים המרשימים בעיר הבירה, "אקליפטוס", מזמינה אתכם לפתוח את ה-weekend בסטייל במסיבת בראנץ' קוקטייל אקסקלוסיבית לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות". תוכלו לבחור אם להתפרע ללא הגבלה או להגביל את מספר המנות והדרינקים. בתפריט הטאפסים שרקח במיוחד השף משה בסון תמצאו, בין היתר: מקרון פטה כבדים, סביצ'ה, עלי כרוב ממולא, אנשובי על אסקבצ'ה, ברוסקטות טרטר סלמון וגוואקמולי , ברוסקטה עגבניות שמן זית ופטה שקדים, פסטייה ברווז, פלאפל דגים עם חריימה בחלב קוקוס על קרם גזר וניל, שונים, כולל דגים, בשר וטבעוני ובבר תוכלו ללגום ערק לימונדה מרענן, מוחיטו מקפיץ ובירות לצד תמרינדי הום מייד, תה קר ועוד.

אז תבחרו את השמלה האהובה עליכן או את החולצה המכופתרת הזו שלא ידעתם לאן ללבוש והצטרפו אלינו…

מחירי הכרטיסים לאירוע:

*כרטיס עבור מנות/שתייה בבחירה חופשית ללא הגבלה = 200 ש"ח

*4 מנות/שתייה = 100 ש"ח

*6 מנות/שתייה = 140 ש"ח

* קיום האירוע מותנה בכמות משתתפים מינימלית

אודות המקום

היחס שבין שורשי העץ הנטועים עמוק באדמה לעלים שצומחים ומתחדשים ללא הרף, הוא הקוד הגנטי של מסעדת "האקליפטוס". זהו סיפור יוצא דופן על עבר ועתיד ועל שילוב ייחודי בין השראה מהמטבח השורשי לבין ההצצה לעתיד הקולינרי של ישראל. ראשיתה של המסעדה תחת עץ האקליפטוס ששתל השף משה בסון בילדותו בחצר בית הוריו. מאז הספיקה "האקליפטוס" להחליף מספר לוקיישנים ובעיקר לצבור מוניטין כמוסד קולינרי בעל שם עולמי המחבר בין מסורות אוכל תנ"כיות לבין ירושות קולינריות מהמטבח העירקי של אימו. 30 שנים לאחר שיצא למסע עם "האקליפטוס" - שהתמקמה בינתיים על קו התפר בין העיר העתיקה למרכז העיר התוסס - העביר בסון את המושכות לבנו רוני. יחד הם שוקדים על הכנסת אלמנטים מודרניים לתפריט המוכר והאהוב של המסעדה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים שמקורם בירקות ובעשבי תיבול מהרי יהודה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עם הקוסקוס והסרפן

70 שנות אופנה וקולינריה ישראלית "האופנה של עם אינה פרי מקרה. היא נובעת מתחושת הסגנון של העם, מאקלים מולדתו, מן הצרכים המעשיים של אורח חייו היומיומיים, מחומרי הגלם הגדלים והמעובדים בנוף ארצו"(פיני לייטרסדורף) השף אסף גרניט ונגה אליאש-זלמנוביץ' מאוצרות התערוכה "מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי" במוזיאון ישראל, מבשלים ומדברים על הקשר בין האופנה הישראלית […]

אינו קופא על שמריו

ארוחה ומפגש על לחם, אדם והתחדשות לחם הוא המזון הבסיסי, המהותי ביותר שאנחנו אוכלים. הוא החיבור שלנו לאדמה ולמקורות. הצטרפו אלינו למפגש ייחודי עם אנומראל עוגן, חוקר לחם מהבולונז'רים המובילים בארץ, שהחל את דרכו מאחורי התנורים לפני למעלה מעשרים שנה. הוא למד בצפון איטליה ובארץ והקים את מאפיית "ריפתא" בכפר כליל, בה אפה אלפי ככרות […]

בחירת היינן

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה  יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש […]