האקליפטוס | בראנץ' טאפסים

שף משה בסון ושף רוני בסון

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר שזה קיים והיום אנחנו יכולים להתחיל את סוף השבוע כמו שצריך עם קוקטייל אלוהי ביד אחת ומתאבן מדויק ביד אחרת.

המסעדה עם אחד הנופים המרשימים בעיר הבירה, "אקליפטוס", מזמינה אתכם לפתוח את ה-weekend בסטייל במסיבת בראנץ' קוקטייל אקסקלוסיבית לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות". תוכלו לבחור אם להתפרע ללא הגבלה או להגביל את מספר המנות והדרינקים. בתפריט הטאפסים שרקח במיוחד השף משה בסון תמצאו, בין היתר: מקרון פטה כבדים, סביצ'ה, עלי כרוב ממולא, אנשובי על אסקבצ'ה, ברוסקטות טרטר סלמון וגוואקמולי , ברוסקטה עגבניות שמן זית ופטה שקדים, פסטייה ברווז, פלאפל דגים עם חריימה בחלב קוקוס על קרם גזר וניל, שונים, כולל דגים, בשר וטבעוני ובבר תוכלו ללגום ערק לימונדה מרענן, מוחיטו מקפיץ ובירות לצד תמרינדי הום מייד, תה קר ועוד.

אז תבחרו את השמלה האהובה עליכן או את החולצה המכופתרת הזו שלא ידעתם לאן ללבוש והצטרפו אלינו…

מחירי הכרטיסים לאירוע:

*כרטיס עבור מנות/שתייה בבחירה חופשית ללא הגבלה = 200 ש"ח

*4 מנות/שתייה = 100 ש"ח

*6 מנות/שתייה = 140 ש"ח

* קיום האירוע מותנה בכמות משתתפים מינימלית

אודות המקום

היחס שבין שורשי העץ הנטועים עמוק באדמה לעלים שצומחים ומתחדשים ללא הרף, הוא הקוד הגנטי של מסעדת "האקליפטוס". זהו סיפור יוצא דופן על עבר ועתיד ועל שילוב ייחודי בין השראה מהמטבח השורשי לבין ההצצה לעתיד הקולינרי של ישראל. ראשיתה של המסעדה תחת עץ האקליפטוס ששתל השף משה בסון בילדותו בחצר בית הוריו. מאז הספיקה "האקליפטוס" להחליף מספר לוקיישנים ובעיקר לצבור מוניטין כמוסד קולינרי בעל שם עולמי המחבר בין מסורות אוכל תנ"כיות לבין ירושות קולינריות מהמטבח העירקי של אימו. 30 שנים לאחר שיצא למסע עם "האקליפטוס" - שהתמקמה בינתיים על קו התפר בין העיר העתיקה למרכז העיר התוסס - העביר בסון את המושכות לבנו רוני. יחד הם שוקדים על הכנסת אלמנטים מודרניים לתפריט המוכר והאהוב של המסעדה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים שמקורם בירקות ובעשבי תיבול מהרי יהודה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]

ילדים עושים שוק

שוק מחנה יהודה פותח דוכניו לגובהם של הילדים. ילדים בדרך כלל מטיילים בשוק עם מבוגרים, אך הם חשים ורואים את חיי השוק בעיניים אחרות. סיור זה מוקדש כל כולו לילדים, מה רואים ילדים כשהם מגיעים לשוק? מה רוצים לטעום ילדים בשוק? נצא לפינות חמד בשוק מחנה יהודה, נחשוף את הילדים למאכלים ולמשקאות שונים מיוחדים המאתגרים […]

החוויה הכורדית

אירוח כורדי וסדנת הכנת קובות הבשלנית ומספרת הסיפורים דליה חרפוף תקבל אתכם בבית האבן המיוחד שלה לצלילי מוסיקה כורדית, ריקודים וסיפורים מילדותה. לצד כיבוד קל תשתף אתכם דליה בסיפור משפחתה ובסיפורה האישי במפגש מרגש וקורע מצחוק על תרבות, מסורת ואוכל. הרבה אוכל. אחרי שתתאהבו בדליה (ואנחנו חותמים על זה) תגלגלו יחד איתה קובה ממולא בשר […]