האקליפטוס | בראנץ' טאפסים

שף משה בסון ושף רוני בסון

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר שזה קיים והיום אנחנו יכולים להתחיל את סוף השבוע כמו שצריך עם קוקטייל אלוהי ביד אחת ומתאבן מדויק ביד אחרת.

המסעדה עם אחד הנופים המרשימים בעיר הבירה, "אקליפטוס", מזמינה אתכם לפתוח את ה-weekend בסטייל במסיבת בראנץ' קוקטייל אקסקלוסיבית לרגל פסטיבל "מסעדות פתוחות". תוכלו לבחור אם להתפרע ללא הגבלה או להגביל את מספר המנות והדרינקים. בתפריט הטאפסים שרקח במיוחד השף משה בסון תמצאו, בין היתר: מקרון פטה כבדים, סביצ'ה, עלי כרוב ממולא, אנשובי על אסקבצ'ה, ברוסקטות טרטר סלמון וגוואקמולי , ברוסקטה עגבניות שמן זית ופטה שקדים, פסטייה ברווז, פלאפל דגים עם חריימה בחלב קוקוס על קרם גזר וניל, שונים, כולל דגים, בשר וטבעוני ובבר תוכלו ללגום ערק לימונדה מרענן, מוחיטו מקפיץ ובירות לצד תמרינדי הום מייד, תה קר ועוד.

אז תבחרו את השמלה האהובה עליכן או את החולצה המכופתרת הזו שלא ידעתם לאן ללבוש והצטרפו אלינו…

מחירי הכרטיסים לאירוע:

*כרטיס עבור מנות/שתייה בבחירה חופשית ללא הגבלה = 200 ש"ח

*4 מנות/שתייה = 100 ש"ח

*6 מנות/שתייה = 140 ש"ח

* קיום האירוע מותנה בכמות משתתפים מינימלית

אודות המקום

היחס שבין שורשי העץ הנטועים עמוק באדמה לעלים שצומחים ומתחדשים ללא הרף, הוא הקוד הגנטי של מסעדת "האקליפטוס". זהו סיפור יוצא דופן על עבר ועתיד ועל שילוב ייחודי בין השראה מהמטבח השורשי לבין ההצצה לעתיד הקולינרי של ישראל. ראשיתה של המסעדה תחת עץ האקליפטוס ששתל השף משה בסון בילדותו בחצר בית הוריו. מאז הספיקה "האקליפטוס" להחליף מספר לוקיישנים ובעיקר לצבור מוניטין כמוסד קולינרי בעל שם עולמי המחבר בין מסורות אוכל תנ"כיות לבין ירושות קולינריות מהמטבח העירקי של אימו. 30 שנים לאחר שיצא למסע עם "האקליפטוס" - שהתמקמה בינתיים על קו התפר בין העיר העתיקה למרכז העיר התוסס - העביר בסון את המושכות לבנו רוני. יחד הם שוקדים על הכנסת אלמנטים מודרניים לתפריט המוכר והאהוב של המסעדה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים שמקורם בירקות ובעשבי תיבול מהרי יהודה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

תאוות בשרים

סדנת בשרים ארגנטינאים מעושנים ארגנטינה היא המדינה עם צריכת הבשר הכי גבוהה בעולם, ובגלל זה כל ארגנטינאי מרגיש שהוא נולד גרילמן (אסדור). הטקס והמסורת שנבנו סביב הכנת הבשר הם חלק גדול מהתרבות הארגנטינאית. הטקס כולל חוויה של כמה שעות, שיטות שונות של צליה, סוגים שונים של מנגלים (פרישה), זנים שונים של בקר, סוגים של עצים […]

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות רבות – בחומוס ערפאת ננגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת, המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצדו […]

בראנץ' טאפסים

יש שמייחסים את המצאתה של מסיבת הקוקטייל לסופר הבריטי אלק וו אי שם באמצע שנות ה-20, אבל כבר ב-1917 דיווח עיתון אחד בסנט לואיס, מיזורי שבארצות הברית על הגברת יוליוס ס. וולס שארגנה מסיבת צהריים ל-50 מוזמנים בסופ"ש אחד והתחילה טרנד מקומי של מסיבות דומות. אבל בינינו, מה זה משנה מי התחיל עם זה, העיקר […]