פרימיטיבו - בר יין | בחירת היינן

שפית דיאן איתןמאירם הראל

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה 

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש במנות שעושות לו רק טוב.

הצטרפו למאירם הראל, יינן יקב אמפורה – מהיקבים המובילים בישראל – לארוחת ערב חד פעמית ב"פרימיטיבו" – שעושה כבוד אמיתי ליין איכותי. את המנות ממטבחה של השפית דיאן איתן ילוו יינות מסדרת "בחירת היינן" של היקב ויינות מתיישנים שאינם מוכרים לקהל הרחב. סדרת "בחירת היינן" מייצגת את השיח שבין אנשי יקב אמפורה. זוהי המרקחה הפרטית של הצוות היינני ובמסגרתה ניתנת לו גישה חופשית למרתפי היקב, על מנת לבחור ולהרכיב יינות שונים וייחודיים. אל היינן יצטרף אסף עזר, סומליה היקב , בשנים האחרונות. יקב אמפורה מבקש להרים את הדגל הקולינרי ויחד עם אסף בחרו להתאים את המנות שיוגשו ליינות, להשלמת החוויה החד פעמית.

יחד עם כל ביס ולגימה, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, על תהליך היצירה שלו ומה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע הופגש דווקא עם מנה זו והכי חשוב – תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול…

במהלך הערב תהנו מהמנות הבאות ומעוד הפתעות –

*סשימי טונה, ג'ינג'ר סלסה של עגבניות ושמן בזיליקום בליווי טרואר גולן 2017.

*ג'מבו שרימפס ומולים בחמאת וורמוט עם שומר צלוי בליווי סמיון 2017.

*פיטאקו בשר בבישול ארוך עם איולי צ'יפוטלה כוסברה וסלט חמצמץ בליווי בחירת היינן ברברה 2015.

*צלעות טלה, קרם ארטישוק ירושלמי, תבשיל פול ומנגולד וצ'ימיצ'ורי נענע ותפוזים בליווי קברנה פרנק 2013.

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין.

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מה ילדים אוהבים לאכול?

"הכבש השישה עשר"- שעת סיפור וארוחת ערב לילדים "אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה וארטיק וסוכריות ותות גינה" (מתוך: "הכבש השישה עשר", מילים: יהונתן גפן) יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ומה קורה במשולש ברמודה? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים […]

מנות מהאגדות – "האריה שאהב תות"

שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "פעם היה אריה שאהב רק תות. לא בשר ולא גבינה, רק תות פשוט. לא דיסה ולא קקאו, רק תות הוא רצה, תות. לא לחם, לא ארז ולא ביצה, רק תות". מתוך הספר "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר סיפור הילדים הנפלא – "האריה שאהב תות" – על האריה […]

עם הקוסקוס והסרפן

70 שנות אופנה וקולינריה ישראלית "האופנה של עם אינה פרי מקרה. היא נובעת מתחושת הסגנון של העם, מאקלים מולדתו, מן הצרכים המעשיים של אורח חייו היומיומיים, מחומרי הגלם הגדלים והמעובדים בנוף ארצו"(פיני לייטרסדורף) השף אסף גרניט ונגה אליאש-זלמנוביץ' מאוצרות התערוכה "מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי" במוזיאון ישראל, מבשלים ומדברים על הקשר בין האופנה הישראלית […]