פרימיטיבו - בר יין | בחירת היינן

שפית דיאן איתןמאירם הראל

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה 

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש במנות שעושות לו רק טוב.

הצטרפו למאירם הראל, יינן יקב אמפורה – מהיקבים המובילים בישראל – לארוחת ערב חד פעמית ב"פרימיטיבו" – שעושה כבוד אמיתי ליין איכותי. את המנות ממטבחה של השפית דיאן איתן ילוו יינות מסדרת "בחירת היינן" של היקב ויינות מתיישנים שאינם מוכרים לקהל הרחב. סדרת "בחירת היינן" מייצגת את השיח שבין אנשי יקב אמפורה. זוהי המרקחה הפרטית של הצוות היינני ובמסגרתה ניתנת לו גישה חופשית למרתפי היקב, על מנת לבחור ולהרכיב יינות שונים וייחודיים. אל היינן יצטרף אסף עזר, סומליה היקב , בשנים האחרונות. יקב אמפורה מבקש להרים את הדגל הקולינרי ויחד עם אסף בחרו להתאים את המנות שיוגשו ליינות, להשלמת החוויה החד פעמית.

יחד עם כל ביס ולגימה, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, על תהליך היצירה שלו ומה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע הופגש דווקא עם מנה זו והכי חשוב – תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול…

במהלך הערב תהנו מהמנות הבאות ומעוד הפתעות –

*סשימי טונה, ג'ינג'ר סלסה של עגבניות ושמן בזיליקום בליווי טרואר גולן 2017.

*ג'מבו שרימפס ומולים בחמאת וורמוט עם שומר צלוי בליווי סמיון 2017.

*פיטאקו בשר בבישול ארוך עם איולי צ'יפוטלה כוסברה וסלט חמצמץ בליווי בחירת היינן ברברה 2015.

*צלעות טלה, קרם ארטישוק ירושלמי, תבשיל פול ומנגולד וצ'ימיצ'ורי נענע ותפוזים בליווי קברנה פרנק 2013.

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין.

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עזרא קדם מארח

מפגש אינטימי, סיור וטעימות לפני שהיה אינסטגרם, לפני שכולנו נהינו פודיז ולפני שהקולינריה השתלטה על כל תחומי חיינו – היה עזרא קדם. האיש שהכניס את הבישול הירושלמי לתוך מטבחי העילית והיה מהשפים הכוכבים הראשונים בפריים טיים שלנו, הפך לשם נרדף לקולינריה ישראלית חדשנית שאינה מתפשרת על שורשיה. לאחר 20 שנות פעילות במסעדת "ארקדיה", הקים קדם […]

"Fairy Tale"

קוקטיילים וביסים מהאגדות  באגדות, במיתולוגיות, ואפילו בגמרא, החד-קרן הציל מאז ומעולם את הדמיון האנושי, עד כדי כך שהפופולריות שלו רק הולכת וגדלה והוא נותר עוגן לעולם פנטסטי של אושר, שמחה וטוהר. גם כשהתמסחר והפך למרצ'נדייז המבוקש בשוק, שומר היוניקורן על סוד הקסם שלו. תסתכלו עליו ונסו לחשוב מחשבה אחת רעה, אין סיכוי שתצליחו. כעת, לראשונה […]

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]