פרימיטיבו - בר יין | בחירת היינן

שפית דיאן איתןמאירם הראל

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה 

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש במנות שעושות לו רק טוב.

הצטרפו למאירם הראל, יינן יקב אמפורה – מהיקבים המובילים בישראל – לארוחת ערב חד פעמית ב"פרימיטיבו" – שעושה כבוד אמיתי ליין איכותי. את המנות ממטבחה של השפית דיאן איתן ילוו יינות מסדרת "בחירת היינן" של היקב ויינות מתיישנים שאינם מוכרים לקהל הרחב. סדרת "בחירת היינן" מייצגת את השיח שבין אנשי יקב אמפורה. זוהי המרקחה הפרטית של הצוות היינני ובמסגרתה ניתנת לו גישה חופשית למרתפי היקב, על מנת לבחור ולהרכיב יינות שונים וייחודיים. אל היינן יצטרף אסף עזר, סומליה היקב , בשנים האחרונות. יקב אמפורה מבקש להרים את הדגל הקולינרי ויחד עם אסף בחרו להתאים את המנות שיוגשו ליינות, להשלמת החוויה החד פעמית.

יחד עם כל ביס ולגימה, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, על תהליך היצירה שלו ומה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע הופגש דווקא עם מנה זו והכי חשוב – תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול…

במהלך הערב תהנו מהמנות הבאות ומעוד הפתעות –

*סשימי טונה, ג'ינג'ר סלסה של עגבניות ושמן בזיליקום בליווי טרואר גולן 2017.

*ג'מבו שרימפס ומולים בחמאת וורמוט עם שומר צלוי בליווי סמיון 2017.

*פיטאקו בשר בבישול ארוך עם איולי צ'יפוטלה כוסברה וסלט חמצמץ בליווי בחירת היינן ברברה 2015.

*צלעות טלה, קרם ארטישוק ירושלמי, תבשיל פול ומנגולד וצ'ימיצ'ורי נענע ותפוזים בליווי קברנה פרנק 2013.

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין.

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]

La Nuit des Croissants

חגיגת קרואסונים לילית טפטוף הגשם הסתווי על החלון העיר אתכם משינה מתוקה. עלים כתומים ממלאים את המדרכה, חלקם נסחפים עם מי הסיין. ניחוחות החמאה ממלאים את הרחוב. בקונדיטוריה האהובה עליכם ניצבים בויטרינה בשורות מסודרות אינספור קוראסונים, עננים אווריריים של בצק ממולאים בקרם שקדים, גבינה ובחלומות. ואתם? מאושרים שהצלחתם לקום מספיק מוקדם לפני שיגמרו… אם יש […]

אבירי השולחן האדום

ארוחת שחיתות לילית קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה […]