המטבח של רמה | אש מכלה, אש בונה – מחווה למטבח של רמה

רמה בן צבי ואלה בן צבי

150

לפני שנה, יום אחד בלבד אחרי שאירחה סדנא של מסעדות פתוחות, נשרפה המסעדה "המטבח של רמה" כליל. רמה בן צבי ובני משפחתה חזו במקום שטיפחו במשך שנים עולה בלהבות. המוסד בן שני העשורים, שרכש לו חברים ואוהדים רבים, הלך ברגע. אך האש לא מחקה את רוח המקום.

את ארוחת המחווה נקיים בליבה של המסעדה החדשה ההולכת וקורמת עור וגידים – ארוחת פועלי בניין כהלכתה! נמשיך את המסורת של המוסד שהקימה כאן רמה, שהיה ועודנו מחובר לטבע ונוכיח כי האש שכילתה היא גם האש שבונה. הצטרפו אלינו לארוחה חד פעמית שתכנס לספר דברי הימים של אחת המסעדות החשובות והמוערכות בישראל.

תפריט האירוע

נפתח עם פוקצ'ות חמות וריחניות ואיתן: חומוס סלק עם קונפי גרגרי חומוס, ממרח תומה, זיתים בזרעי כוסבר, טחינת לימון כבוש ושמן זית עם תרכיז רימונים

סלט עגבניות, מלפפונים וצנוניות עם קרעי לחם שאור וגבינת קישק , ויניגרט זרעי עגבניות

סלט עשבי תבלין מההר ומהגינה ושקדים קלויים

לוביה חלוטיה עם בצל וסומק, על יווגרט כבשים ועלי זעתר טריים

דג כבוש בשמן זית, בצל ירוק וסלרי

כנאפה מלוחה: חצילים, גבינת עיזים וביצה רכה

ולסיום- קפה שחור מבושל ותה צמחים,עם עוגיות וקונפיטורות תוצרת בית.

 

שימו לב: האירוע יתקיים בחוץ, ויבוטל במקרה של מזג אויר גשום. 

שעות הפעילות: 11:00-12:30

קרדיט לצלמת נטלי שור, על התמונה של רמה ואלה

אודות המקום

את "המטבח של רמה" הקימה רמה בן צבי לפני 22 שנים, כמעט כאנקדוטה: מסעדה ייחודית אי שם ביער בהרי ירושלים, שפתוחה לקהל רק בסופי השבוע ודוגלת בשימוש וחיבור לחומרי גלם מקומיים היישר מהגינה הסמוכה. במרוצת השנים הפכה המסעדה למוסד אוכל של בישול עילי, כזאת שעולים אליה לרגל. בימים אלו רמה ובתה אלה, בסיוע בני משפחה, שוקדות על הבניה המחודשת של המסעדה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עין כרם – טבע, אהבה ואוכל

כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדימיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. נצא לסיור בגן העדן עלי אדמות לצידה של אפרת גיאת, שהגיעה מהעיר לכפר בעקבות האהבה והתאהבה גם בטבע. […]

פאנל בלוגרים מובילים של קולינריה

כשמכניסים אל מנוע החיפוש של גוגל את המילה "אוכל", הוא משיב עם למעלה מ-22 מיליון תוצאות. בראש הרשימה מככבים מדורי האוכל של האתרים הגדולים ולצידם מאות בלוגים ישראלים העוסקים באוכל ורק אוכל. שלא כמו כותבי בלוגים בתחומים אחרים, בלוגרי האוכל זוכים להערכה ויראת כבוד בתוך ברנז'ת הקולינריה המקומית שלא נופלת ולעיתים גם עולה על זאת […]

100% טחינא

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר אין כמעט בית שלא מחזיק אותה על מדפי המטבח, אין כמעט מסעדה או בית קפה שלא משתמשים בה ובלעדיה אין ארוחה ישראלית שלמה. מה כל כך מיוחד בטחינה שהפך אותה ליהלום שבכתר הבישול הישראלי? את חייה של מיכל מלמד שינתה מחית זרעי השומשום מקצה לקצה. מלמד, ילידת ירושלים, […]