ארחנטו אמפנדס | תלוי במילוי – סדנה להכנת אמפנדס

שף לוקאס סיטרינוביץ'

185

בכל מקום ממלאים אותן אחרת, את חלקן אופים ואת חלקן מטגנים, אוכלים אותן בידיים והן תמיד טעימות – האמפנדס, המאפה הכי מפורסם בדרום אמריקה. הן כבשו את היבשת הלטינית – מדוכני האוכל ברחובות, דרך המטבח הביתי ועד לצלחות במסעדות היוקרתיות ביותר, כשכל אמפנדה מספרת סיפור של מסורת, תרבות וחדשנות.הרצון לספר סיפור היה גם מה שהניע את השף לוקאס סיטרינוביץ' לעזוב את המסעדות הגדולות בשוק מחנה יהודה ולפתוח לצידן דוכן אמפנדס קטן. ב"ארחנטו אמפנדס" מגיש לוקאס את הסיפור האישי שלו כשהוא מחבר בין טעמי הילדות שלו מארנגטינה למטבח הישראלי.  

הצטרפו ללוקאס למסע בין דרום אמריקה לירושלים בסדנאת אמפנדס אינטימית. אחרי כוסית סנגריה צוננת מעשה ידיו, יחלוק איתכם לוקאס את סיפורו האישי בעודו מכין את הבצק. לצד ההיסטוריה האישית שלו, יספר על האמפנדס ומקורן ויעניק טיפים יקרים מפז. תתנסו בעצמכם במילוי אמפנדס, תרכיבו את המאפה ותשלחו אותו הישר לתנור רגע לפני שתנגסו בקסם פרי עמלכם. לצד האמפנדס שלכם, תטעמו גם מהמגוון שמציע המקום להשראה נוספת… 

כשר

שעות הפעילות : 19:00-21:30

אודות המקום

את דוכן ארחנטו אמפנדס פתח השף לוקאס סיטרינוביץ' אחרי שנים בהן עבד במסעדות בשוק - מחניודה והסדנא. סיטרינוביץ' שעלה לבדו לארץ מארגנטינה בגיל 13 רצה לעטוף את זיכרונות הילדות שלו בעטיפה ישראלית, במקום בו אנשים יאכלו בו בידיים. הכוכבת הגדולה של הדוכן היא כמובן האמפנדה שמגיעה במספר מילויים בהם טלה קצוץ על הסכין עם ראס אל חנות, עוף מעושן וטבעוני עם ירקות מעושנים

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ילדים עושים שוק – סיור בשוק מחנה יהודה

ילדים לא מבקרים בדרך כלל בשוק שלא עם מבוגר צמוד. כזה שהם נגררים אחריו, בעיקר לסידורים, תמיד בקצב של המבוגר ואף פעם לא באמת חווים את העולם הייחודי של השוק. את הסיור הזה נקדיש כולו לילדים ונחקור את שוק מחנה יהודה בגובה העיניים של הילדים – מה הם רואים כשהם נכנסים לשוק? מה הם רוצים […]

אקלייר ומוקסינים, סיינט הונורה ונעלי אוקספורד

השף פטיסייר הפריזאי, טל שפיגל עם מעל 150 אלף עוקבים, 400 כתבות במדיות השונות ובמגזינים מסביב לעולם וספר חדש שראה אור ביוני האחרון – מי שמוכיח כל פעם מחדש שקינוח יפה הוא אקססורי לכל דבר – לוקח אתכם לעולם שכולו טעם ואסתטיקה. שפיגל הוא דוגמא מובהקת לקשר ההדוק שבין עיצוב ואופנה לפטיסרי. הוא החל את […]

החיים הם כמו קופסת שוקולדות

קרם פסיפלורה, מלח ים, סברס, ליצ'י ואפילו בזיליקום. שוקולד מריר, חלב ואפילו לבן. כשפורסט גאמפ הוציא לאוויר העולם את אחד הציטוטים הקולנועיים המפורסמים ביותר, אפילו הוא לא ידע שהאפשרויות הן כל כך רבות. כאלה הם הפרלינים של יער הקקאו של יערה קלמנוביץ', מלאי הפתעות שמשמחות את הבטן והלב. תמיד מתחדשים, מרגשים ומסקרנים. הצטרפו אל השוקולטיירית […]