ארוחה מהלכת

16.11

איפה עתליה - Atalya, עין כרם, ירושלים, ישראל

עתליה עין מור

הבית של עתליה

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל"  כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא […]

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" 

כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא גם באוכל המעולה שמכינים כאן. הסיפורים, המבנים והמטבח שזורים כאן זה בזה ומעשירים אחד את השני. כך נולד מתוך הכפר הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" שזכה בפרס האוסקר של ספרי הבישול. הספר הוא תוצר משותף של פנינה עין-מור, מורת הדרך שהייתה מחלוצות התיירות בכפר ובתה, השפית הבינלאומית עתליה עין-מור, יחד עם צלמת האוכל מיכל פתאל – כולן בנות עין-כרם. תמצאו בו מסלולי טיול, וסיפורים לצד מתכונים ייחודיים. במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות" ייצא לדרך סיור ראשון בעקבות הספר המצליח.

השפית עתליה עין מור תוביל אתכם בין שבילי הכפר הקסום עין כרם בעקבות מתכוני הספר שלה. את היום נתחיל ונסיים בביתה המדהים המשקיף אל נוף עוצר נשימה. נאכל ממטעמיה המשובחים – פוקאצ'ה עם לאבנה ורודה ועגבניה צלויה; מאפה מושלם במילוי אנטיפסטי, גאודה מעושנת, זיתים ותרד; סביצ'ה דג, רימונים וירוקים; סלט פריקה, שקדים שזיפים ועשבים; מטבל שעועית לבנה וגריסיני תוצרת בית; ארצ'יני איטלקי; מרק מנגולד עם נתח מוסר ים. נהלך בשבילי הכפר ונכיר את השף ירון וינקלר שמפליא ללהטט במטבח השף שלו במלון בוטיק אלגרה. גם כאן נלגום ונאכל. בין צריחי המגדלים וצלצול הפעמונים נהנה מפרלינים משובחים של מפעל השוקולד המקומי. את המאכלים נתבל בסיפורים פיקנטים על אוצרות, חלומות ואהבות ונקנח אצל עתליה בקרם שוקולד אמרטו, סקונס תמרים, קצפת וריבה לצד סנגריה חמה.

* הספר יימכר במחיר מיוחד לבאי הסיור

קרדיט לתמונות: מיכל פתאל, אפרת ליכטנשטט

אודות המקום

עתליה עין מור נולדה וגדלה בשכונת עין כרם. לאחר עבודה במסעדות עילית ושנים של בישול שבא מאהבה, החליטה לשלב את מכלול תשוקותיה: לארח בביתה הקסום בעין כרם אל מול הנוף המרהיב של הרי יהודה בשילוב אוכל עילי, נוף עוצר נשימה ואוירה חד פעמית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ולנו יש פלאפל

אין יותר ישראלי מפלאפל כמו שאין יותר ישראלי מהויכוח ארוך השנים – איפה נמצא הפלאפל הכי טעים בארץ? בירושלים כמובן! אבל גם כאן, ההכרעה לא קלה. הכדור הזהוב הפך זה מכבר לסמל ולסנדוויץ' הכי ישראלי שיש – פשוט, טעים ומלא טעמים שממלאים כל אחד בדרכו את הגוף והנפש. הצטרפו אלינו למשימה לאומית בבירור מהו הפלאפל […]

אבירי השולחן האדום

ארוחת שחיתות לילית קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה […]

"Fairy Tale"

קוקטיילים וביסים מהאגדות  באגדות, במיתולוגיות, ואפילו בגמרא, החד-קרן הציל מאז ומעולם את הדמיון האנושי, עד כדי כך שהפופולריות שלו רק הולכת וגדלה והוא נותר עוגן לעולם פנטסטי של אושר, שמחה וטוהר. גם כשהתמסחר והפך למרצ'נדייז המבוקש בשוק, שומר היוניקורן על סוד הקסם שלו. תסתכלו עליו ונסו לחשוב מחשבה אחת רעה, אין סיכוי שתצליחו. כעת, לראשונה […]