הבית של עתליה | ארוחה מהלכת

עתליה עין מור

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" 

כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא גם באוכל המעולה שמכינים כאן. הסיפורים, המבנים והמטבח שזורים כאן זה בזה ומעשירים אחד את השני. כך נולד מתוך הכפר הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" שזכה בפרס האוסקר של ספרי הבישול. הספר הוא תוצר משותף של פנינה עין-מור, מורת הדרך שהייתה מחלוצות התיירות בכפר ובתה, השפית הבינלאומית עתליה עין-מור, יחד עם צלמת האוכל מיכל פתאל – כולן בנות עין-כרם. תמצאו בו מסלולי טיול, וסיפורים לצד מתכונים ייחודיים. במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות" ייצא לדרך סיור ראשון בעקבות הספר המצליח.

השפית עתליה עין מור תוביל אתכם בין שבילי הכפר הקסום עין כרם בעקבות מתכוני הספר שלה. את היום נתחיל ונסיים בביתה המדהים המשקיף אל נוף עוצר נשימה. נאכל ממטעמיה המשובחים – פוקאצ'ה עם לאבנה ורודה ועגבניה צלויה; מאפה מושלם במילוי אנטיפסטי, גאודה מעושנת, זיתים ותרד; סביצ'ה דג, רימונים וירוקים; סלט פריקה, שקדים שזיפים ועשבים; מטבל שעועית לבנה וגריסיני תוצרת בית; ארצ'יני איטלקי; מרק מנגולד עם נתח מוסר ים. נהלך בשבילי הכפר ונכיר את השף ירון וינקלר שמפליא ללהטט במטבח השף שלו במלון בוטיק אלגרה. גם כאן נלגום ונאכל. בין צריחי המגדלים וצלצול הפעמונים נהנה מפרלינים משובחים של מפעל השוקולד המקומי. את המאכלים נתבל בסיפורים פיקנטים על אוצרות, חלומות ואהבות ונקנח אצל עתליה בקרם שוקולד אמרטו, סקונס תמרים, קצפת וריבה לצד סנגריה חמה.

* הספר יימכר במחיר מיוחד לבאי הסיור

קרדיט לתמונות: מיכל פתאל, אפרת ליכטנשטט

אודות המקום

עתליה עין מור נולדה וגדלה בשכונת עין כרם. לאחר עבודה במסעדות עילית ושנים של בישול שבא מאהבה, החליטה לשלב את מכלול תשוקותיה: לארח בביתה הקסום בעין כרם אל מול הנוף המרהיב של הרי יהודה בשילוב אוכל עילי, נוף עוצר נשימה ואוירה חד פעמית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סעודת נזירים

ארוחה איטלקית בהשפעת המסדר הפרנציסקני במעלה הגבעה בצפונה של שכונת עין כרם מתחבא לו מנזר יוחנן בהרים, על פי המסורת כאן נולד יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. בין המבנים העתיקים בני מאות השנים, יצירות אמנות מרחבי העולם מהמאות הקודמות והעתיקות הארכיאולוגיות עוד מימי בית שני מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. […]

לילה ברחוב החרדי

בשנים האחרונות נפתח צוהר אל חיי הלילה בשכונות החרדיות בירושלים. נצא לחוויה שונה ייחודית ורב חושית הלוקחת אותנו לטעום להריח, לשמוע ולראות את חיי תלמידי הישיבות היוצאים לאחר שעות לימוד התורה הארוכות אל הרחובות כדי להשיב את נפשם במאכל ובמשקה. מה אוכלים החרדים בשעות הלילה המאוחרות? האם גם פה יש מסעדות "יוקרה"? מה נחשב להכי […]

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]