הבית של עתליה | ארוחה מהלכת

עתליה עין מור

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" 

כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא גם באוכל המעולה שמכינים כאן. הסיפורים, המבנים והמטבח שזורים כאן זה בזה ומעשירים אחד את השני. כך נולד מתוך הכפר הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" שזכה בפרס האוסקר של ספרי הבישול. הספר הוא תוצר משותף של פנינה עין-מור, מורת הדרך שהייתה מחלוצות התיירות בכפר ובתה, השפית הבינלאומית עתליה עין-מור, יחד עם צלמת האוכל מיכל פתאל – כולן בנות עין-כרם. תמצאו בו מסלולי טיול, וסיפורים לצד מתכונים ייחודיים. במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות" ייצא לדרך סיור ראשון בעקבות הספר המצליח.

השפית עתליה עין מור תוביל אתכם בין שבילי הכפר הקסום עין כרם בעקבות מתכוני הספר שלה. את היום נתחיל ונסיים בביתה המדהים המשקיף אל נוף עוצר נשימה. נאכל ממטעמיה המשובחים – פוקאצ'ה עם לאבנה ורודה ועגבניה צלויה; מאפה מושלם במילוי אנטיפסטי, גאודה מעושנת, זיתים ותרד; סביצ'ה דג, רימונים וירוקים; סלט פריקה, שקדים שזיפים ועשבים; מטבל שעועית לבנה וגריסיני תוצרת בית; ארצ'יני איטלקי; מרק מנגולד עם נתח מוסר ים. נהלך בשבילי הכפר ונכיר את השף ירון וינקלר שמפליא ללהטט במטבח השף שלו במלון בוטיק אלגרה. גם כאן נלגום ונאכל. בין צריחי המגדלים וצלצול הפעמונים נהנה מפרלינים משובחים של מפעל השוקולד המקומי. את המאכלים נתבל בסיפורים פיקנטים על אוצרות, חלומות ואהבות ונקנח אצל עתליה בקרם שוקולד אמרטו, סקונס תמרים, קצפת וריבה לצד סנגריה חמה.

* הספר יימכר במחיר מיוחד לבאי הסיור

קרדיט לתמונות: מיכל פתאל, אפרת ליכטנשטט

אודות המקום

עתליה עין מור נולדה וגדלה בשכונת עין כרם. לאחר עבודה במסעדות עילית ושנים של בישול שבא מאהבה, החליטה לשלב את מכלול תשוקותיה: לארח בביתה הקסום בעין כרם אל מול הנוף המרהיב של הרי יהודה בשילוב אוכל עילי, נוף עוצר נשימה ואוירה חד פעמית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

"תעשה לי מחניודה TO-GO"

אין עוררין על כך שקבוצת "מחניודה" הפכה כבר מזמן לאחד המותגים הירושלמים הכי מצליחים שיש. כזו שפרצה את גבולות עיר הקודש והמדינה וכבשה בסערה את העולם כולו. המסעדה, הנושאת את שמו של השוק, הייתה לאורך השנים למוקד לעלייה לרגל, מקום שעושה המון כבוד למטבח הירושלמי, שואב השראה מהשוק ומפיק מנות עכשוויות ומקוריות שהפכו כל אחת […]

הכניסיני תחת כנפך

טיול קולינרי הנע בין סיפורי זימה לאהבות גדולות מהחיים אנשי "אגדת עין כרם" והשפית הבינלאומית, עתליה עין מור יובילו אותנו בין סיפורים ומאכלים בהשראת רחוב הנביאים שהצית את דמיונם של הירושלמים מתחילת המאה העשרים. ניפגש בכיכר הדוידקה ונחשף לסיפור אהבה בין הציירת הגדולה אירה יאן ובין המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק. מה הם אכלו בליל […]

איך מבשלים אהבה?

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין ״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״ מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים […]