אברהם הוסטל | איצ'יקידנה – ערב הודי צמחוני

שפית להבה סילימן

120

מגש עגול גדול מימדים מוגש אל השולחן כשעליו אורז לבן בוהק, תבשיל עדשים חמים המכונה דאל ותבשיל ירקות צבעוני – סאבג'י. הצ'פאטי נבצע ועוטף ברכות חתיכה מכל תבשיל ואז מגיע ביס שכולו שמחה. הטאלי ההודי, מאכל הפועלים הפשוט, הפך במהרה לחביב על תרמילאי תת היבשת ההודית שהביאו את בשורת האוכל הפשוט והמנחם הזה לכלל העולם. 

אברהם הוסטל מחזיר לערב אחד את מסעדת איצ'יקידנה ההודית משוק מחנה יהודה בערב שכולו חמימות – של אוכל, אנשים ומוזיקה והאישה שהפכה את איצ'יקידנה למוסד שהיה – להבה סילמן הרמן – תקים לתחייה את מנת הטאלי המפורסמת שלה. תתענגו על טאלי צמחוני, קינוחים הודים ותלגמו צ'אי טבעוני לצלילי הופעה של המוזיקה שתגרום לכם להרגיש כמו בסרט בוליוודי.  

שעות הפעילות: 18:30-21:30
צמחוני

 

 

אודות המקום

"אברהם הוסטל", הממוקם במרכז העיר, בסמוך לכיכר הדוויקה נקרא על שמו של המארח מספר אחת בהיסטוריה היהודית, אברהם אבינו. בהוסטל מבקשים להמשיך בירושלים של היום את מסורת האירוח התנ”כית המפוארת. כל הוקמה האכסניה במטרה לתת מענה למטיילים בבירה המחפשים מקום הולם להניח בו את הראש בלילה ולהצטייד במידע ועצות שיהפכו את השהות בעיר למעניינת עוד יותר. לא מדובר במקום למטיילים מפונקים או בררנים, גדולתו של המקום היא בתכנים העשירים העומדים לשירות המטיילים, לא רק טיפים ומידע, אלא גם הופעות חיות, מסיבות ואירועים היוצרים מרחב משותף למפגש ושיח של תיירים מכל העולם.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

שבת בבוקר יום יפה…לקפה

כל השבוע הומה הבירה המון אדם. אנשים החוזרים מתפילה או ממהרים לעבודה, ילדים צועדים לבית הספר או משחקים ברחובות, מכוניות, אוטובוסים ורכבת קלה. רחובות מרכז העיר גדושים לעייפה במהלך השבוע אך נרגעים ברגע עם רדת השבת. בואו לקבל איתנו את בוקר שבת בירושלים על רחובותיה הרגועים והשקטים לאחר שהתרוקנו מרעש המכוניות. נגלה את בתי הקפה […]

ירושלים בין סירים לקנבסים – סיור על אמנות ואוכל

אמנות הבישול – הקולינריה – עברה כברת דרך ארוכה מימיה הראשונים ומשולחנות מלכים ואצילים עד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים לכל דבר ועניין, כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות רב חושית של טעם, ריח ואסתטיקה. לכן, אין זה מפתיע שאוכל שימש השראה לא רק לאלו שיצרו […]

דייט עם סומלייה // הרי יהודה

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את […]