הבית העתיק בעין כרם | איך מבשלים אהבה?

ענת לב אדלרשושנה קרבסי

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין

״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״
מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר

הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים מלאת תשוקה. שתי היוצרות, מספרות סיפורים בחסד – כל אחת והחוויות שלה, נקודת המבט שלה והתובנות שלה – יארחו אתכן ואתכם לשיחה על אהבה, אוכל וזוגיות ועל מערכות היחסים שביניהם.

ענת לב-אדלר תסחוף אתכם בעקבות ספרה המצליח לשיחה על זוגיות ארוכת שנים וסוד הקסם שלה. האם כבר גיליתם מה מחזיק זוגות לאורך זמן יחד? האם לדעתכם יש סיכוי למונוגמיה ולאהבה מתמשכת, מול התשוקה שטורפת הכל? האם הביטחון יכול לנצח את ההרפתקנות? ואיך שומרים על בערת הנישואין לאורך זמן?

שושנה קרבסי, מלכת הריבות, תרקח איתכם ריבה לאהבה וחשק על פי מתכון עתיק יומין ממרוקו, המבוסס על צמחי מרפא. בעודה מחלקת עצות שוות זהב לריבה ולזוגיות תמתיקו את השיחה עם ריבות מטריפות מתוצרת בוטיק הריבות הכפרי שלה: מתוקות, חמוצות וחריפות – ממש כמו החיים עצמם, לצד קפה, בריוש, עוגות, סיידר תפוחים ויין חם. לסיום, תצאו איתה לסיור קצר בשכונת עין כרם היפיפייה.

הצטרפו אלינו למפגש עם שתי נשים מרתקות, באווירה הקסומה של הבית העתיק בעין כרם, שכולו חוויה בפני עצמו…

קרדיט לצילום: גל חרמוני, שי דרור

אודות המקום

ביתה העתיק של שושנה קרבסי בעין כרם, שחלקו בן 350 שנה וחלקו נבנה במאה ה-19, הינו בית מוזיאוני בו מתקיימות פעילויות תרבות וקולינריה. חוויה עוצרת נשימה באחד הבתים המרגשים בירושלים, בו גת יין קדומה בתחתית וגגות מרהיבים לתצפית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ביסים טבעוניים

סיור בעקבות סצינת הטבעונות הירושלמית  רק לפני שנים אחדות חווה עולם הקולינריה רעידת אדמה עם עלייתה לסדר היום של התנועה הטבעונית. ההבנה כי אין מדובר בטרנד חולף, אלא באורח חיים ערכי ומשמעותי, הביאה יותר ויותר בתי אוכל – החל מבתי קפה שכונתיים וכלה במסעדות עילית נחשבות – לשלב מנות טבעוניות בתפריט. הדרישה להכיר בקהל הולך […]

לילה יורד על העיר

ירושלים כבר מזמן אינה רק עיר קודש מסוגרת … בשעות הלילה היא מתעוררת ויוצאת לבלות. אזורי בילוי רבים נפתחו בעיר, מסעדות העילית משגשגות והשפים הירושלמים הפכו לידוענים המבוקשים בכל תכניות הבישול בארץ ובעולם. בלילות מתכסה מרכז העיר התוסס בבליל כיסאות ושולחנות המלאים שפע מאכל ומשקה ובליינים מכל הסוגים, צעירים, מבוגרים ומי שבניהם. נתחיל בשכונת נחלת […]

עיר הבירה

סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. […]