איך מבשלים אהבה?

15.11

איפה דרך האחיות 14, ירושלים, ישראל

ענת לב אדלרשושנה קרבסי

הבית העתיק בעין כרם

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין ״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״ מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים […]

שיחת יוצרות על אהבה, אוכל ויין

״זוגיות צריך לבשל על אש קטנה ולבחוש כל הזמן כמו ריבה, אחרת זה נשרף״
מתוך הרומן ״כותבת ומוחקת אהבה״ מאת ענת לב אדלר

הסופרת והעיתונאית מחברת רבי המכר "כותבת ומוחקת אהבה" ו"נשים, יין ואהבה", ענת לב-אדלר, מגיעה לביתה העתיק של המשוררת ואומנית הריבות שושנה קרבסי, שבעין כרם, לשיחת נשים מלאת תשוקה. שתי היוצרות, מספרות סיפורים בחסד – כל אחת והחוויות שלה, נקודת המבט שלה והתובנות שלה – יארחו אתכן ואתכם לשיחה על אהבה, אוכל וזוגיות ועל מערכות היחסים שביניהם.

ענת לב-אדלר תסחוף אתכם בעקבות ספרה המצליח לשיחה על זוגיות ארוכת שנים וסוד הקסם שלה. האם כבר גיליתם מה מחזיק זוגות לאורך זמן יחד? האם לדעתכם יש סיכוי למונוגמיה ולאהבה מתמשכת, מול התשוקה שטורפת הכל? האם הביטחון יכול לנצח את ההרפתקנות? ואיך שומרים על בערת הנישואין לאורך זמן?

שושנה קרבסי, מלכת הריבות, תרקח איתכם ריבה לאהבה וחשק על פי מתכון עתיק יומין ממרוקו, המבוסס על צמחי מרפא. בעודה מחלקת עצות שוות זהב לריבה ולזוגיות תמתיקו את השיחה עם ריבות מטריפות מתוצרת בוטיק הריבות הכפרי שלה: מתוקות, חמוצות וחריפות – ממש כמו החיים עצמם, לצד קפה, בריוש, עוגות, סיידר תפוחים ויין חם. לסיום, תצאו איתה לסיור קצר בשכונת עין כרם היפיפייה.

הצטרפו אלינו למפגש עם שתי נשים מרתקות, באווירה הקסומה של הבית העתיק בעין כרם, שכולו חוויה בפני עצמו…

קרדיט לצילום: גל חרמוני, שי דרור

אודות המקום

ביתה העתיק של שושנה קרבסי בעין כרם, שחלקו בן 350 שנה וחלקו נבנה במאה ה-19, הינו בית מוזיאוני בו מתקיימות פעילויות תרבות וקולינריה. חוויה עוצרת נשימה באחד הבתים המרגשים בירושלים, בו גת יין קדומה בתחתית וגגות מרהיבים לתצפית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

על אהבה ואוכל

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]

מתחממים עם גלידה קרה

סדנא להכנת גלידות גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך […]

מנות מהאגדות – "האריה שאהב תות"

שעת בישול לילדים בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים "פעם היה אריה שאהב רק תות. לא בשר ולא גבינה, רק תות פשוט. לא דיסה ולא קקאו, רק תות הוא רצה, תות. לא לחם, לא ארז ולא ביצה, רק תות". מתוך הספר "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר סיפור הילדים הנפלא – "האריה שאהב תות" – על האריה […]