אדריכל הקינוחים

25.08

איפה דרך האחיות 13, ירושלים, ישראל

אלעד הורן

מלון אלגרה

כשהאדריכל אלעד הורן מדבר על יסודות יציבים ועל עיצוב שידבר עם הסביבה ולא יהיה זר לה, הוא לא מדבר על בנין חדש בתכנונו. למעשה זה בכלל הקונדיטור שבו שמדבר. הורן, אדריכל בוגר בצלאל והרווארד, הוא גם הקונדיטור של מסעדת Season במלון "אלגרה" שבעין כרם. אל הקונדיטוריה הגיע במקרה. מגורים בניו יורק ועבודה מהבית קירבו אותו […]

כשהאדריכל אלעד הורן מדבר על יסודות יציבים ועל עיצוב שידבר עם הסביבה ולא יהיה זר לה, הוא לא מדבר על בנין חדש בתכנונו. למעשה זה בכלל הקונדיטור שבו שמדבר. הורן, אדריכל בוגר בצלאל והרווארד, הוא גם הקונדיטור של מסעדת Season במלון "אלגרה" שבעין כרם. אל הקונדיטוריה הגיע במקרה. מגורים בניו יורק ועבודה מהבית קירבו אותו למטבח והציתו בו עניין בקינוחים. כל קינוח שטעם בקונדיטוריות הצרפתיות המובילות בניו יורק זכה מיד לעיבודים ודיוקים משלו.

כמי שלא למד בבתי ספר לבישול, דווקא הטכניקות שלמד כאדריכל, הן שעיצבו את סגנונו הייחודי כקונדיטור. כל קינוח זוכה לתכנון מדוייק, שרטוט רוחבי של כל השכבות שיונחו זו אחר זו, באיזון מושלם של טעמים, מרקמים, צבעים ואפילו משקל. קל לטעות ולחשוב שהשרטוטים שלו יניבו מבנה מפואר באחת השכונות היוקרתיות בארץ. את המבנה המפואר הזה דווקא תמצאו על הצלחת שלכם וגם כאן נכנס המעצב שבו לפעולה – כל צלחת נבחרת בקפידה, כל מרכיב מותאם לעונה ולנוף שמסביב, כל קינוח משלים באופן הרמוני את ארוחות המסעדה.

בפסטיבל "מסעדות פתוחות" משתף הורן את אהבתו העזה לקינוחים ואת סגנונו הייחודי בארוחה ראשונה שכולה על טהרת הקינוחים. חמש מנות קינוח, שילובים מפתיעים של גבינות, שוקולד, פירות, של טעמים עזים ועדינים יוכנו אל מול עיניכם המשתאות בליווי הסברים וסיפורים. מנת משחק לפתיחה בדמות קרטיב שחור-לבן בשילוב הל, בצק עלים עם גבינה; אגס מבושל ביין וקרם פרש שמתכתב עם המסורת הערבית המקומית; מגדל של אגס שיזכיר לכם שיש לכם עסק עם אדריכל; מנה מתעתעת בצורת משמש, הפתעה לרגל הסתיו הירושלמי ועוד…
חוויה מתוקה של טעמים ואסתטיקה שתשאיר אתכם עם רצון לעוד!

 

לאינסטגרם של אלעד – SweetSections@

 

קרדיט לצילום: ערן קידר, אלעד הורן, עדי דניאל.

אודות המקום

מלון הבוטיק "אלגרה" מהווה דוגמה מצוינת למיזוג דינמי של ישן וחדש, עבר והווה. מיקומו של המלון באחד האזורים הנחשקים ביותר בירושלים, בלב השכונה הציורית עין-כרם, מרחק נהיגה קצר מהעיר העתיקה, מבניין הכנסת ומהמוזיאון הלאומי, מאפשר לאורחי המלון לחוות את ירושלים באופן ייחודי. מסעדת Season מתהדרת במטבח המבוסס על חומרי הגלם הטריים ביותר והיינות המשובחים ביותר. אתם מוזמנים לשבת בשולחן השף ולשוחח עם צוות המסעדה בזמן עבודתם, או לחלופין לבחור בשולחן זוגי רומנטי. אם תרצו, תוכלו לערוך את הארוחה גם במרפסת המסעדה שמשקיפה על עין כרם והרי ירושלים. הנופים הרומנטיים והאוכל המשובח יעניקו לכם חוויה בלתי נשכחת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

עזרא קדם מארח

מפגש אינטימי, סיור וטעימות לפני שהיה אינסטגרם, לפני שכולנו נהינו פודיז ולפני שהקולינריה השתלטה על כל תחומי חיינו – היה עזרא קדם. האיש שהכניס את הבישול הירושלמי לתוך מטבחי העילית והיה מהשפים הכוכבים הראשונים בפריים טיים שלנו, הפך לשם נרדף לקולינריה ישראלית חדשנית שאינה מתפשרת על שורשיה. לאחר 20 שנות פעילות במסעדת "ארקדיה", הקים קדם […]

סודות שמרים

ניסיתם פעם להפסיק "ליישר" עוגת שמרים? אם הצלחתם, אתם הגיבורים שלנו, כי אין משהו שחזק יותר מאיתנו מאשר עוגת שמרים חמה, שיצאה זה עתה מהתנור, הריח שמגרה את כל החושים, הביס הרך שנמס בפה ותחושת הנחמה האדירה שממלאת את כל הגוף. וכמו שקשה להפסיק לאכול אותה ככה קשה להכין את עוגת השמרים המושלמת, אבל כשמצליחים […]

עיר הבירה

סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. […]