מלון אלגרה | אדריכל הקינוחים

אלעד הורן

כשהאדריכל אלעד הורן מדבר על יסודות יציבים ועל עיצוב שידבר עם הסביבה ולא יהיה זר לה, הוא לא מדבר על בנין חדש בתכנונו. למעשה זה בכלל הקונדיטור שבו שמדבר. הורן, אדריכל בוגר בצלאל והרווארד, הוא גם הקונדיטור של מסעדת Season במלון "אלגרה" שבעין כרם. אל הקונדיטוריה הגיע במקרה. מגורים בניו יורק ועבודה מהבית קירבו אותו למטבח והציתו בו עניין בקינוחים. כל קינוח שטעם בקונדיטוריות הצרפתיות המובילות בניו יורק זכה מיד לעיבודים ודיוקים משלו.

כמי שלא למד בבתי ספר לבישול, דווקא הטכניקות שלמד כאדריכל, הן שעיצבו את סגנונו הייחודי כקונדיטור. כל קינוח זוכה לתכנון מדוייק, שרטוט רוחבי של כל השכבות שיונחו זו אחר זו, באיזון מושלם של טעמים, מרקמים, צבעים ואפילו משקל. קל לטעות ולחשוב שהשרטוטים שלו יניבו מבנה מפואר באחת השכונות היוקרתיות בארץ. את המבנה המפואר הזה דווקא תמצאו על הצלחת שלכם וגם כאן נכנס המעצב שבו לפעולה – כל צלחת נבחרת בקפידה, כל מרכיב מותאם לעונה ולנוף שמסביב, כל קינוח משלים באופן הרמוני את ארוחות המסעדה.

בפסטיבל "מסעדות פתוחות" משתף הורן את אהבתו העזה לקינוחים ואת סגנונו הייחודי בארוחה ראשונה שכולה על טהרת הקינוחים. חמש מנות קינוח, שילובים מפתיעים של גבינות, שוקולד, פירות, של טעמים עזים ועדינים יוכנו אל מול עיניכם המשתאות בליווי הסברים וסיפורים. מנת משחק לפתיחה בדמות קרטיב שחור-לבן בשילוב הל, בצק עלים עם גבינה; אגס מבושל ביין וקרם פרש שמתכתב עם המסורת הערבית המקומית; מגדל של אגס שיזכיר לכם שיש לכם עסק עם אדריכל; מנה מתעתעת בצורת משמש, הפתעה לרגל הסתיו הירושלמי ועוד…
חוויה מתוקה של טעמים ואסתטיקה שתשאיר אתכם עם רצון לעוד!

 

לאינסטגרם של אלעד – SweetSections@

 

קרדיט לצילום: ערן קידר, אלעד הורן, עדי דניאל.

אודות המקום

מלון הבוטיק "אלגרה" מהווה דוגמה מצוינת למיזוג דינמי של ישן וחדש, עבר והווה. מיקומו של המלון באחד האזורים הנחשקים ביותר בירושלים, בלב השכונה הציורית עין-כרם, מרחק נהיגה קצר מהעיר העתיקה, מבניין הכנסת ומהמוזיאון הלאומי, מאפשר לאורחי המלון לחוות את ירושלים באופן ייחודי. מסעדת Season מתהדרת במטבח המבוסס על חומרי הגלם הטריים ביותר והיינות המשובחים ביותר. אתם מוזמנים לשבת בשולחן השף ולשוחח עם צוות המסעדה בזמן עבודתם, או לחלופין לבחור בשולחן זוגי רומנטי. אם תרצו, תוכלו לערוך את הארוחה גם במרפסת המסעדה שמשקיפה על עין כרם והרי ירושלים. הנופים הרומנטיים והאוכל המשובח יעניקו לכם חוויה בלתי נשכחת.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

בחירת היינן

ארוחת ערב עם מאירם הראל, יינן יקב אמפורה  יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. מפגש מושלם של טעמים. על בסיסו של קסם המפגש הזה הוקם "פרימיטיבו"- בר היין המוביל בירושלים, איפה שהיין המובחר ביותר פוגש […]

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]

מתחממים עם גלידה קרה

סדנא להכנת גלידות גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, אין פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך […]